CODAMIN P X 20 COMPR.

CODAMIN P X 20 COMPR.

Tratamentul simptomatic al durerilor usoare-moderate.

More details

W12476002
New product

13,52 lei

- +

 
Informații

Indicații:
Tratamentul simptomatic al durerilor de intensitate uşoară până la moderată, incluzând diferitele tipuri de cefalee cum este cefaleea migrenoasă şi cefaleea constrictivă, algii dentare, dureri sinusale, otalgii, nevralgii şi dismenoree.
Tratamentul stărilor febrile, al durerilor de gât şi ameliorarea simptomelor din răceală şi gripă.
Codeina este indicată la pacienţi cu vârsta peste 12 ani pentru tratamentul durerilor acute moderate, care nu sunt considerate a fi ameliorate de alte analgezice, cum sunt paracetamolul sau ibuprofenul (în monoterapie).

Mod de administrare:
Adulţi, vârstnici:
În funcţie de indicaţia terapeutică, doza recomandată este de 1 - 2 comprimate Codamin P; dacă este necesar, doza se poate repeta la intervale de 4 – 6 ore. Nu trebuie depăşită doză maximă zilnică de 7 comprimate Codamin P (doza maximă de codeină fosfat nu trebuie să depăşească 240 mg).
Comprimatele trebuie administrate cu un pahar de apă sau cu alte lichide.
Durata tratamentului trebuie limitată la 3 zile, iar dacă nu se obţine ameliorarea eficientă a durerii, pacienţii/persoanele care îi îngrijesc trebuie sfătuiţi să se adreseze unui medic.
Copii şi adolescenţi:
Adolescenţi cu vârsta cuprinsă între 12 ani şi 18 ani
În funcţie de indicaţia terapeutică, doza recomandată este de 1 - 2 comprimate Codamin P; dacă este necesar, doza se poate repeta la intervale de 6 ore.
Nu trebuie depăşită doză maximă zilnică de 7 comprimate Codamin P.
Copii cu vârsta sub 12 ani:
Codeină nu trebuie utilizată la copii cu vârsta sub 12 ani, din cauza riscului de toxicitate la opioide, ca urmare a metabolizării variabile şi imprevizibile a codeinei la morfină.

Contraindicații:
Hipersensibilitate la paracetamol, codeină, cafeină sau la oricare dintre excipienţii enumeraţi la pct.6.1. Insuficienţă hepatocelulară, insuficienţă respiratorie, hipersecreţie traheo-bronşică, criză de astm bronşic, intervenţii chirurgicale recente la nivelul căilor biliare (codeină creşte presiunea biliară), copii cu vârsta sub 12 ani.
La toţi copiii şi adolescenţii (cu vârsta cuprinsă între 0-18 ani) la care se efectuează tonsilectomie şi/sau adenoidectomie pentru tratamentul sindromului de apnee obstructivă în somn, din cauza unui risc crescut de apariţie a unor reacţii adverse grave şi care pun viaţa în pericol.
La femei care alăptează.
La pacienţi cunoscuţi ca metabolizatori ultra-rapizi CYP2D6.

Atenționări:
Administrarea îndelungată de codeină în doze mari poate duce la o stare de dependenţă de tip morfinic.
Se recomandă prudenţă la pacienţii cu insuficienţă renală severă, la vârstnici sau debilitaţi (risc de deprimare respiratorie), în caz de traumatisme craniene (risc de deprimare respiratorie), hipertensiune intracraniană (risc de agravare a hipertensiunii intracraniene), abdomen acut (poate masca simptomatologia clinică), hipotiroidism (risc de deprimare respiratorie şi deprimare nervos centrală), hipertrofie de prostată sau stricturi uretrale (retenţie de urină).

Prezentare:
20 comprimate

Scrieţi o recenzie

CODAMIN P X 20 COMPR.

Tratamentul simptomatic al durerilor usoare-moderate.

Scrieţi o recenzie

Intrebări despre produs

Pune o intrebare

30 alte produse în aceeași categorie:

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul