DULCOLAX 5 mg X 30 DRAJ. GASTROREZ.

DULCOLAX 5 mg X 30 DRAJ. GASTROREZ.

Dulcolax este un laxativ cu acţiune locală, care produce stimularea mişcărilor peristaltice ale intestinului şi diminuarea consistenţei fecalelor.

More details

W63950001
New product

18,11 lei

- +

 
Informații

Dulcolax, 30 drajeuri, Sanofi

Formă de prezentare:
Drageuri a 5 mg de bisacodil/drajeu. 

Acțiune terapeutică:
Dulcolax este un laxativ de contact. Când se administrează oral, sub formă de drajeu, sau rectal, sub formă de supozitor, induce creșterea peristaltismului prin acțiunea directă asupra mucoasei colonului, rezultând în mod obișnuit un scaun moale. Produsul este lipsit de efecte secundare severe.

Indicații:
Toate formele de constipație, (la pacienții imobilizați în pat; în cazul schimbării alimentației ori a mediului; datorate bolilor sau tulburărilor digestive); favorizarea evacuării când există dureri, ca de pildă în cazul hemoroizilor; pre - și post - operator; pregătirea colonului pentru examene endoscopice.

Contraindicații:
Cu excepția abdomenului acut chirurgical, unde orice laxativ este contraindicat, pentru Dulcolax nu se cunoaște nici o contraindicație.

Avertismente, precauții:
Dulcolax poate fi administrat copiilor și persoanelor în vârstă, femeilor însărcinate sau care alăptează, precum și pacienților debili.Totuși, se recomandă o oarecare precauție (ca și în cazul altor laxative) în timpul primelor trei luni de sarcină. La copii sub 4 ani trebuie consultat medicul înaintea administrării Dulcolax.

Efecte adverse:
Ocazional, în cursul utilizării drajeurilor poate să apară un disconfort abdominal. Acesta se produce mai ales în constipațiile cronice unde conținutul intestinal este deosebit de uscat și dur, în porțiunea superioară a colonului. Adeseori acest disconfort poate fi înlăturat prin creșterea dozajului cu drajeuri. 


Dozare, administrare:
Oral: Drajeurile sunt forma obișnuită de administrare în cazul în care nu este necesară o evacuare imediată. Ele se pot înghiți, pe stomacul gol sau plin, cu sau fără lichide. Administrarea concomitentă a antiacidelor (de exemplu, bicarbonat de sodiu) trebuie evitată. Adulți: Obișnuit se iau 2 drajeuri seara la culcare, în scopul de a provoca una sau două defecații în dimineața următoare, sau cu o jumătate de oră înaintea mesei de dimineață pentru un efect în aproximativ 5 ore. Copii în vârstă de 4 ani și peste: 1 drajeu.

Administrare combinată: Când produsul Dulcolax se folosește în vederea pregătirii pacientului pentru examinarea radiografică a abdomenului, ori pre- și postoperator, drajeurile trebuie combinate cu supozitoarele, în scopul realizării unei evacuări complete la nivelul intestinului. Dozajul recomandat pentru adulți este de 2-4 drajeuri, administrate seara, înainte de culcare și un supozitor, aplicat intrarectal în dimineața următoare.

Condiții de păstrare:
Se va păstra într-un loc uscat, la o temperatură care să nu depășească 25 grade Celsius. Se va păstra într-un loc sigur și nu se va lăsa la îndemâna copiilor.

Prezentare:

30 drajeuri

 

Scrieţi o recenzie

DULCOLAX 5 mg X 30 DRAJ. GASTROREZ.

Dulcolax este un laxativ cu acţiune locală, care produce stimularea mişcărilor peristaltice ale intestinului şi diminuarea consistenţei fecalelor.

Scrieţi o recenzie

Intrebări despre produs

Pune o intrebare

22 alte produse în aceeași categorie:

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul