DUOFILM X 1 SOL. CUT. FARA CONCENTRATIE GSK PROMO

DUOFILM X 1 SOL. CUT.

Duofilm este indicat pentru tratamentul local al verucilor.

More details

W59204001
New product

28,58 lei

 
Informații

DUOFILM, soluţie cutanată acid salicilic 167 mg/ml şi acid lactic 167 mg/ml

Adulţi şi vârstnici

Duofilm va fi aplicat pe verucă o dată pe zi, de preferat seara înainte de culcare.

Copii

- la copii cu vârste sub 12 ani tratamentul trebuie făcut sub supravegherea unui adult. La copii cu vârste sub 2 ani tratamentul cu Duofilm nu este recomandat.Mod de administrare

Verucile trebuie menţinute în apă caldă timp de 5 minute şi apoi uscate cu un prosop curat.

Zona cu veruci trebuie fricţionată cu o pilă de unghii, piatră ponce sau un propos aspru, cu atenţie pentru a nu produce sângerare.

Un strat subţire din soluţia de acid salicilic şi acid lactic se aplică direct pe verucă. Se recomandă atenţie pentru evitarea zonei de piele sănătoasă din jurul verucii.

Soluţia se lasă să se usuce complet. Veruca trebuie acoperită cu un plasture, dacă e mare sau e pe picior, pentru a ajuta la penetrarea substanţelor. Se recomandă ca tratamentul să fie continuat până ce indiferent care din următoarele procese are loc primul: verucile au fost tratate timp de 12 săptămâni sau verucile au dispărut complet şi pielea s-a refăcut.

O îmbunătăţire ar trebui să fie vizibilă din punct de vedere clinic în 1-2 săptămâni, iar efectul maxim poate fi estimat după 4-8 săptămâni de tratament.

Se vor lua în considerare tratamente alternative dacă verucile se întind pe o zonă mare a corpului (mai mare de 5 cm2).

Durata tratamentului se stabileşte în funcţie de gravitatea afecţiunii, putându-se efectua timp de 6-12 săptămâni.

Dacă verucile nu dispar după 12 săptămâni de tratament, pacientul trebuie sfătuit să consulte medicul sau farmacistul.

Din cauza faptului că soluţia de acid salicilic şi acid lactic este inflamabilă pacienţii trebuie să evite fumatul sau apropierea de flacăra deschisă, în timp ce aplică soluţia sau imediat după utilizarea ei.

Contraindicații

Soluţia de acid salicilic şi acid lactic este contraindicată la pacienţii cu hipersensibilitate cunoscută la acid salicilic şi acid lactic sau la oricare dintre excipienţi.

Se evită aplicarea soluţiei pe zonele cutanate sănătoase. Duofilm nu va fi folosit pe pielea cu răni deschise, iritată sau înroşită, sau pe orice zonă infectată.

Nu se aplică pe următoarele zone: aluniţe, semne din naştere, veruci genitale, veruci la nivelul feţei, mucoase, veruci la nivelul cărora cresc fire de păr, veruci care au margini roşii sau coloraţii neobişnuite.

Atenționări

Soluţia de acid salicilic şi acid lactic se aplică doar pe zonele afectate. Nu se aplică pe zonele cutanate intacte. Soluţia de acid salicilic şi acid lactic poate cauza iritaţie la nivelul pielii. Dacă apare o iritaţie nedorită a pielii tratamentul trebuie întrerupt.

Se recomandă prudenţă la copii între 2- 12 ani.

Soluţia de acid salicilic şi acid lactic poate cauza iritaţie la nivelul ochilor. A se evita contactul cu ochii şi alte mucoase. În cazul contactului accidental cu ochii sau alte mucoase, spălaţi cu apă timp de 15 minute.

Se vor lua în considerare tratamente alternative dacă verucile se întind pe o zonă mare a corpului (mai mare de 5 cm2), datorită riscului potenţial de toxicitate a salicilaţilor.

Soluţia de acid salicilic şi acid lactic nu este recomandată pacienţilor cu diabet, probleme circulatorii sau neuropatie periferică, decât sub supravegherea unui medic.

Medicamentele care conţin salicilaţi administrate pe cale orală în timpul sau imediat după o afecţiune virală au fost asociate cu sindromul Reye şi prin urmare există un risc teoretic la salicilaţii administraţi topic. De aceea, nu se recomandă utilizarea acestui medicament la copii sau adolescenţi în timpul sau imediat după varicelă, gripă sau alte infecţii virale.

Pacienţii trebuie avertizaţi să nu inhaleze vaporii din soluţie. A nu se lăsa la vederea şi îndemâna copiilor.

- Substanţele active sunt: acid salicilic şi acid lactic. Fiecare ml soluţie cutanată conţin acid salicilic 167 mg şi acid lactic 167 mg. - Ceilalţi excipienţi sunt: colodiu flexibil (conţine piroxilina, colofoniu, ulei de ricin, alcool, eter).

Cum arată Duofilm şi conţinutul ambalajului

Soluţie limpede, incoloră, cu miros de alcool. Cutie cu un flacon din sticlă brună, a 15 ml, cu aplicator tip pensulă în interior.

Deţinătorul Autorizaţiei de punere pe piaţă

GlaxoSmithKline Consumer Healthcare S.R.L.

Scrieţi o recenzie

DUOFILM X 1 SOL. CUT.
Duofilm este indicat pentru tratamentul local al verucilor.

Scrieţi o recenzie

Intrebări despre produs

Pune o intrebare

7 alte produse în aceeași categorie:

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul