EBIXA 10 mg X 56 COMPR. FILM. 10mg NOVA FARM

EBIXA 10 mg X 56 COMPR. FILM.

Indicatii:
Ebixa se utilizeaza pentru tratamentul pacientilor cu boala Alzheimer moderata pana la severa.

More details

W12136004
New product

119,52 lei

Eliberare directă în farmacie

 
Informații

Prescriptie medicata            P-RF - Medicamente si produse medicamentoase care se elibereaza in farmacii pe baza de prescriptie medicala care se retine la farmacie

Calea de administrare         Administrare orala

 

 

Indicatii:
Ebixa se utilizeaza pentru tratamentul pacientilor cu boala Alzheimer moderata pana la severa.

Contraindicatii:
Nu luati Ebixa:
- daca sunteti alergic (hipersensibil) la clorhidratul de memantina sau la oricare dintre celelalte componente ale comprimatelor de Ebixa.

Administrare:
Luati intotdeauna Ebixa exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Doze:
Doza de Ebixa recomandata pentru adulti si pacienti varstnici este de 20 mg o data pe zi . Pentru a reduce riscul de aparitie a reactiilor adverse, aceasta doza este atinsa gradat conform urmatoarei scheme zilnice de tratament : saptamana 1 - o jumatate de comprimat de 10 mg; saptamana 2 - un comprimat de 10 mg; saptamana 3 - un comprimat si jumatate de 10 mg; saptamana 4 si dupa doua comprimate de 10 mg pe zi.
Doza initiala uzuala este de o jumatate de comprimat o data pe zi (1x5 mg) in prima saptamana. Aceasta se creste la un comprimat o data pe zi (1 x 10 mg) in a doua saptamana si la 1 comprimat si jumatate o data pe zi in a treia saptamana. Incepand din a patra saptamana, doza uzuala este de 2 comprimate o data pe zi (1 x 20 mg).

Doze la pacientii cu insuficienta renala :
Daca aveti insuficienta renala , medicul dumneavoastra va decide doza adecvata afectiunii dumneavoastra. In acest caz, medicul dumneavoastra va trebui sa va monitorizeze functia renala la intervale stabilite.

Mod de administrare:
Ebixa trebuie administrat pe cale orala o data pe zi. Pentru ca medicamentul sa fie benefic trebuie sa il luati cu regularitate zi de zi, in acelasi moment al zilei. Comprimatele trebuie inghitite cu putina apa. Comprimatele pot fi luate cu sau fara alimente .

Durata tratamentului:
Continuati sa luati Ebixa atat timp cat aceasta va face bine. Medicul dumneavoastra trebuie sa va evalueze tratamentul in mod regulat.

Daca luati mai mult decat trebuie din Ebixa:
- in general, daca luati o doza de Ebixa prea mare aceasta nu va face niciun rau. 
- daca se produce un supradozaj cu Ebixa, adresati-va medicului dumneavoastra sau solicitati ajutor medical, deoarece puteti sa aveti nevoie de asistenta medicala.

Daca uitati sa luati Ebixa:
- daca observati ca ati uitat sa luati doza dumneavoastra de Ebixa, asteptati si luati doza urmatoare la ora obisnuita.
- Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Actiune:
Ebixa apartine grupului de medicamente cunoscute ca medicamente pentru tratamentul dementei. Pierderea memoriei in boala Alzheimer este datorata tulburarii transmisiei semnalelor in creier . Creierul contine asa-numitii receptori N-metil-D-aspartat (NMDA) care sunt implicati in transmiterea semnalelor nervoase importante in procesele de invatare si memorie . Ebixa apartine unui grup de medicamente numite antagonisti ai receptorilor NMDA. Ebixa actioneaza asupra acestor receptori NMDA ameliorand transmisia semnalelor nervoase si memoria.

Compozitie:
Substanta activa este clorhidratul de memantina. Fiecare comprimat filmat contine clorhidrat de memantina 10 mg (echivalent cu memantina 8,31 mg).
Celelalte componente sunt lactoza monohidrat, celuloza microcristalina, dioxid de siliciu coloidal anhidru, talc si stearat de magneziu, toate in nucleul comprimatului; copolimer acid metacrilic-acrilat de etil (1:1), laurilsulfat de sodiu , polisorbat 80, talc , triacetina, emulsie de simeticona, toate in filmul comprimatului.

Precautii:
- daca aveti antecedente de convulsii epileptice;
- daca ati suferit recent un infarct miocardic (atac de inima), sau daca suferiti de insuficienta cardiaca congestiva sau de hipertensiune arteriala necontrolata terapeutic.
In aceste situatii, tratamentul trebuie supravegheat cu atentie, iar beneficiul clinic al tratamentului cu Ebixa trebuie reevaluat de catre medicul dumneavoastra la intervale regulate.
Daca suferiti de insuficienta renala (probleme cula rinichii), medicul dumneavoastra trebuie sa va monitorizeze cu atentie functia renala si daca este necesar sa adapteze corespunzator dozele de memantina.
Trebuie evitata utilizarea in acelasi timp a medicamentelor numite amantadina (pentru tratamentului bolii Parkinson ), ketamina (o substanta folosita in general ca anestezic), dextrometorfan (folosit in general pentru tratarea tusei ) si a altor antagonisti NMDA.
Ebixa nu este recomandat pentru utilizare la copii si adolescentii cu varsta sub 18 ani.

Atentionari:
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Medicul dumneavoastra va va spune daca boala dumneavoastra va permite sa conduceti vehicule sau sa folositi utilaje in conditii de siguranta.
De asemenea, Ebixa va poate modifica reactivitatea, afectand capacitatea de conducere a vehiculelor si de folosire a utilajelor.

 

Scrieţi o recenzie

EBIXA 10 mg X 56 COMPR. FILM.

Indicatii:
Ebixa se utilizeaza pentru tratamentul pacientilor cu boala Alzheimer moderata pana la severa.

Scrieţi o recenzie

Intrebări despre produs

Pune o intrebare

30 alte produse în aceeași categorie:

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul