FERROLA 37 mg + 0,8 mg X 30CP COMPR. GASTROREZ.

FERROLA 37 mg + 0,8 mg X 30CP COMPR. GASTROREZ.

Ferrola este un medicament recomandat în tratarea deficitului concomitent de fier și acid folic, precum și prevenirea anemiei în timpul sarcini.

More details

W63335001
New product

11,20 lei

Eliberare directă în farmacie

 
Informații

1. Ce este Ferrola şi pentru ce se utilizează


Ferrola este un medicament recomandat în tratarea deficitului concomitent de fier şi acid folic, precum şi prevenirea anemiei în timpul sarcinii.

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Ferrola


Nu utilizaţi Ferrola - dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la substanţele sctive sau la oricare dintre celelalte

componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6); - dacă aveţi anemie datorată deficitului de vitamina B12, deoarece este necesar alt tip de

tratament; - dacă ştiţi că suferiţi de alte tulburări, cum sunt mici ocluzii intestinale sau inflamaţie

intestinală (diverculită), aveţi valori crescute ale fierului în organism (hemocromatoză, hemosideroză);

- dacă primiţi sau aţi primit transfuzii de sânge sau aţi fost tratat cu medicamente care conţin fier;

- dacă primiţi tratament preventiv împotriva intoxicaţiilor cu metale grele.


Atenţionări şi precauţii - dacă utilizaţi următoarele medicamente:

o antibiotice, cum sunt tetraciclină, chinolonă, penicilamină (în caz de intoxicaţie cu metale grele, artrită);

o medicamente pentru tratarea dispepsiei; o preparate cu zinc; o trientină (în boala Wilson); o Ferrola poate scădea efectele acestora. Pentru mai multe informaţii vezi pct.

„Ferrola împreună cu alte medicamente”. Deoarece există riscul de apariţie a ulceraţiei bucale şi modificărilor de culoare ale smalţului dentar, comprimatele se înghit întregi cu apă şi nu trebuie supte, mestecate sau ţinute în gură. Dacă nu puteţi respecta această recomandare sau aveţi dificultăţi la înghiţire, adresaţi-vă medicului dumneavoastră. Ferrola împreună cu alte medicamente Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală. Nu utilizaţi Ferrola dacă aţi fost tratat preventiv împotriva intoxicaţiei cu metale grele. Respectaţi următoarele recomandări, deoarece altfel, medicamentele enumerate mai jos nu vor avea efectul dorit: Medicament Utilizarea medicamentului şi Ferrola tetraciclină cu 2 ore înainte sau cu 3 ore după chinolonă, penicilamină cu 2 ore înainte sau cu 2 ore după antiacide, preparate cu calciu, oxalaţi, fosfaţi cu 1 oră înainte sau cu 2 ore după

Ferrola împreună cu alimente, băuturi şi alcool Ferrola trebuie utilizat cu 1 oră înainte sau cu 2 ore după următoarele alimente, deoarece altfel, nu va avea efectul dorit: ceai, cafea, ouă, lapte sau produse lactate, pâine preparată din făină integrală şi alte cereale, alimente cu conţinut crescut în fibre. Sarcina, alăptarea şi fertilitatea Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament. Sarcina Ferrola este recomandat la gravide pentru prevenirea anemiei cauzate de deficitul de fier şi acid folic. Alăptarea Acidul folic trece în laptele matern; de aceea adresaţi-vă medicului dumneavoastră pentru recomandări. Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor Ferrola nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.


Ferrola conţine lactoză. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament. Ferrola conţine zahăr. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

3. Cum să utilizaţi Ferrola


Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. Dacă medicul dumneavoastră nu v-a recomandat altfel, doza uzuală este de 1 sau 2 comprimate Ferrola de 3 ori pe zi. Mod de administrare Comprimatele gastrorezistente de Ferrola trebuie înghiţite întregi (nemestecate), cu suficient lichid, pe stomacul gol. Înghiţiţi comprimatul întreg, cu apă. Nu sugeţi, nu mestecaţi şi nu ţineţi comprimatul în gură. Utilizarea la copii şi adolescenţi Nu se recomandă la copii cu vârsta sub 12 ani. La copii cu vârsta peste 12 ani şi adolescenţi: se recomandă 1-2 comprimate gastrorezistente Ferrola administrate de 3 ori pe zi. Dacă utilizaţi mai mult Ferrola decât trebuie Dacă aţi luat din greşeală mai mult Ferrola decât doza dumneavoastră zilnică, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră. Dacă un copil a luat acest medicament din greşeală, vă rugăm adresaţi-vă urgent unui medic. Dacă uitaţi să utilizaţi Ferrola Dacă aţi uitat, din greşeală, să luaţi doza zilnică, luaţi doza următoare ca de obicei. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Dacă încetaţi să utilizaţi Ferrola Pentru a obţine un răspuns terapeutic optim, Ferrola trebuie administrat în mod regulat. În cazul în care întrerupeţi tratamentul sau doriţi să-l opriţi mai devreme, vă rugăm să vă adresaţi mai întâi medicului dumneavoastră. Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. Reacţii adverse posibile


Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Pot apărea următoarele reacţii adverse: Foarte frecvente (afectează mai mult de 1 din 10 persoane)

- colorarea în negru a materiilor fecale. Frecvente (afectează mai puţin de 1 din 10 persoane) - inapetenţă - senzaţie de saţietate - iritaţie la nivelul stomacului şi intestinului - arsuri în capul pieptului - eructaţii - durere abdominală sau senzaţie de disconfort la nivelul stomacului - greaţă - vărsături - diaree - constipaţie.

Mai puţin frecvente (afectează mai puţin de 1 din 100 persoane) - tulburări de somn - iritabilitate - depresie.

Rare (afectează mai puţin de 1 din 1000 persoane) - tulburări la nivelul stomacului şi intestinului. Foarte rare (afectează mai puţin de 1 din 10000 persoane) - reacţii de hipersensibilitate (erupţie trecătoare pe piele, înroşirea pielii expusă la soare,

lichenificare), înroşire, mîncărimi - bronhospasm - şoc anafilactic.

Cu frecvenţă necunoscută (frecvenţa nu poate fi estimată din datele disponibile) - ulceraţie bucală (în cazul utilizării incorecte, când comprimatele sunt mestecate, supte sau

ţinute în gură). La pacienţii vârstnici şi pacienţii cu dificultăţi la înghiţire, în cazul în care comprimatul pătrunde în căile respiratorii, există şi riscul de apariţie a ulceraţiilor pe faringe, esofag (tubul care face legătura dintre gură şi stomac) sau bronşii (principalele căi respiratorii ale plămânilor).

Raportarea reacţiilor adverse Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

5. Cum se păstrează Ferrola


Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor. Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie şi pe blister, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.


Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii


Ce conţine Ferrola - Substanţele active sunt sulfat feros uscat şi acid folic. Fiecare comprimat gastrorezistent

conţine fer elementar Fe 37 mg sub formă de sulfat feros uscat 114 mg şi acid folic 0,8 mg. - Celelalte componente sunt: nucleu - acid ascorbic tip EC, amidon de porumb,

maltodextrină, amidon glicolat de sodiu tip A, stearat de calciu, lactoză monohidrat, celuloză, lauril sulfat de sodiu, dioxid de siliciu coloidal anhidru; straturi de acoperire - zahăr, talc, dioxid de siliciu coloidal anhidru, dioxid de titan (E 171), carbonat de calciu, stearat de magneziu, maltodextrină, hipromeloză 6 cP, macrogol 4000, acid metacrilic-etil acrilat copolimer (1:1) tip B, hidroxid de sodiu, simeticonă emulsie, dietilftalat, hipromeloză 5 cP, macrogol 6000, propilenglicol, oxid de fer roşu (E 172), oxid de fer negru (E 172).

Cum arată Ferrola şi conţinutul ambalajului Ferrola se prezintă sub formă de comprimate gastrorezistente cu suprafaţa convexă, de culoare roşu-brună. Ambalaj Cutie cu 3 blistere PVC/Al a câte 10 comprimate gastrorezistente

Prezentare : 30 comprimate gastrorezistente

Scrieţi o recenzie

FERROLA 37 mg + 0,8 mg X 30CP COMPR. GASTROREZ.

Ferrola este un medicament recomandat în tratarea deficitului concomitent de fier și acid folic, precum și prevenirea anemiei în timpul sarcini.

Scrieţi o recenzie

Intrebări despre produs

Pune o intrebare

30 alte produse în aceeași categorie:

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul