FLERADAY 500 mg X 7 COMPR. FILM. 500 mg DR. REDDYS

Levofloxacina este un antibiotic utilizat pentru tratarea infecţiilor cauzate de bacterii.

More details

W56939002
New product

29,73 lei

- +

 
Informații

Ce este Fleraday comprimate filmate şi pentru ce se utilizează

Levofloxacina este un antibiotic utilizat pentru tratarea infecţiilor cauzate de bacterii. Aceasta aparţine unui grup de medicamente denumite fluorochinolone. Levofloxacina este utilizată pentru tratarea infecţiilor variate, care includ infecţii ale:

■                    pielii şi ţesutului subcatanat (ţesut moale) cum ar fi ulcere ale picioarelor.

■                    pieptului şi plămânilor (sistemul respirator) cum ar fi sinuzita, pneumonia şi bronşita

■                    prostatei

■                    vezica urinară şi rinichi (sistemul urinar)

Înainte să utilizaţi Fleraday comprimate filmate

Nu utilizaţi Fleraday dacă:

-             Sunteţi alergic (hipersensibil) la levofloxacină, sau la orice alt ingredient al comprimatelor filmate (vezi punctul 6 pentru informaţii asupra ingredientelor).

-          Aţi avut vreodată o reacţie alergică la alt antibiotic cum ar fi ciprofloxacina sau norfloxacina

-          Aţi avut vreodată convulsii( crize de epilepsie)

-          Aţi avut vreodată probleme cu inflamaţia tendoanele (tendinita)

-          Sunteţi însărcinată sau este posibil să rămâneţi însărcinată

-          Alăptaţi

- Aveţi vârsta sub 18 ani.

Nu utilizaţi acest medicament dacă vă regăsiţi în vreuna dintre situaţiile menţionate mai sus. Dacă nu sunteţi sigur, adresaţi-vă medicului sau farmacistului înainte de a utiliza Fleraday.

Utilizaţi Fleraday cu precauţie dacă:

Informaţi medicul dacă vă regăsiţi în vreuna din situaţiile următoare:

■        Aţi avut o leziune a creierului, o criză de epilepsie sau convulsie.

■        Aveţi afecţiuni ale rinichiului sau ale ficatului.

■        Sunteţi diabetic

■        Dacă dumneavoastră sau un membru al familiei are o problemă de metabolism denumită „deficit de glucoză-6-fosfat dehidrogenază" (G6PD).

■        Aveţi probleme de sănatate mentală

■        Aveţi probleme cardiace

■        Sunteţi vârstnic.

■        Evitaţi expunerea inutilă la lumină puternică a soarelui sau lumina artificială UV (cum ar fi lampa cu ultraviolete sau solarul)

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte

medicament, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală, în mod special dacă utilizaţi unul dintre următoarele medicamentele:

•          Tablete de fier sau antacide (pentru indigestie) care conţin magneziu sau aluminiu. Aceste medicamente vor reduce cantitatea de levofloxacină din sânge.

•          Sucralfat (pentru ulcer). Fleraday nu va acţiona corespunzător dacă este utilizat cu sucralfat.

•          Teofilină (pentru astm) sau analgezice denumite medicamente antiinflamatorii nesteroidiene (AINS) cum ar fi fenbufen. Sunteţi mai expuşi la o criză de epilepsie (convulsie) în timpul tratamentului cu Fleraday comprimate.

•          Steroizi (utilizaţi pentru tratarea inflamaţiilor) cum ar fi prednisolon. Este posibil să fiţi expuşi la rupturi de tendoane dacă luaţi aceste medicamente împreună cu Fleraday.

•          Probenecid (utilizat pentru a trata guta) şi cimetidina (pentru ulcer). Acestea pot provoca o cantitate prea mare de levofloxacină în sânge.

•          Ciclosporină (medicament care scade rezistenţa naturală a corpului). Nivelul sanguin al acestui medicament poate fi mai mare dacă utilizaţi şi Fleraday.

•          Medicamente care subţiază sângele, cum ar fi warfarina. Utilizarea acestora cu Fleraday poate prelungi timpul necesar sângelui pentru a se coagula.

•          Insulină sau comprimate care scad nivelul zahărului din sânge, de ex. Glibenclamidă, deoarece Fleraday poate scădea şi mai mult nivelul zahărului.

•          Medicamente care corectează ritmul caridac anormal cum ar fi chinidina, procainamida, disopiramida, amiodaronul, bretilium şi ibutilida.

•          Medicamente care tratează depresia (cum ar fi amitriptilina, doxepina şi imipramina)

•          Medicamente care tratează infecţiile bacteriene cum ar fi azitromicina, claritromicina, diritromicina şi eritromicina.

•         Analgezice puternice cum ar fi codeina, morfina şi diamorfina.

Utilizarea Fleraday cu alimente şi băuturi

Comprimatele filmate pot fi administrate cu sau fară alimente..

Sarcina şi alăptarea

Nu utilizaţi Fleraday dacă sunteţi însărcinată, încercaţi să rămâneţi însărcinată, alăptaţi sau urmează să alăptaţi. Dacă rămâneţi însărcinată în timp ce utilizaţi Fleraday opriţi tratamentul şi contactaţi medicul imediat. Adresaţi-vă medicului sau farmacistului înainte de a lua orice medicament.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Nu au fost efectuate studii ale efectelor asupra capacităţii de a conduce vehicule saud e a folosi utilaje. Fleraday poate provoca somnolenţă, ameţeală sau tulburări de vedere). Nu conduceţi vehicule şi nu folosiţi utilaje înainte de vedea cum vă afectează acest medicament.

Cum să utilizaţi Fleraday comprimate filmate

Luaţi Fleraday exact cum v-a spus medicul dumneavoastră. întrebaţi medicul sau farmacistul dacă nu sunteţi siguri. Adulţi:

Doza depinde de tipul infecţiei. Doza uzuală este de 250 mg sau 500 mg o dată pe zi. Medicul va poate mări uneori doza la 500 mg de două ori pe zi.

Medicul vă va prescrie durata tratamentului. De obicei, trebuie sa luaţi Fleraday timp de 7 până la 14 zile, dar, pentru unele infecţii, este posibil să continuaţi tratamentul până la 28 de zile. Trebuie să luaţi toate comprimatele care vi s-au prescris.

Metode şi căi de administrare;

înghiţiţi tabletele întregi cu un pahar cu apă. Comprimatele filmate pot fi luate cu sau fără alimente. Dacă luaţi tablete de fier, antacizi sau sucralfat este important să nu le utilizaţi cu două ore înainte să luaţi levofloxacină

Adulţi cu probleme renale:

Medicul vă poate prescrie o doză mai mică dacă aveţi probleme renale.

Copii şi adolescenţi:

Acest medicament nu trebuie administrat pacienţilor cu vârsta sub 18 ani.

Dacă luaţi mai mult Fleraday decât trebuie

Puteţi deveni dezorientat sau ameţit, puteţi avea crize convulsive, bătăi neregulate ale inimii sau pierderi ale stării de conştienţă. Dacă din greşeală luaţi mai multe comprimate filmate decât trebuie, spuneţi medicului sau spitalului. Luaţi cu dumneavoastră cutia cu acest prospect şi comprimatele filmate ramase.

Dacă uitaţi să luaţi Fleraday

Dacă aţi uitat să luaţi o doză, luaţi-o imediat ce vă amintiţi, dacă nu este momentul pentru doza următoare. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă încetaţi să luaţi Fleraday

Medicul dumneavoastră vă va spune cât timp trebuie să luaţi comprimatele filmate. Nu încetaţi tratamentul fără să discutaţi mai întâi medicul.

Pentru întrebări suplimentare despre utilizarea acestui medicament, adresaţi-vă medicului sau farmacistului.

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Fleraday poate provoca reacţii adverse, cu toate că acestea nu apar la toate persoanele.

In timpul tratamentului cu Fleraday pot apărea următoarele reacţii adverse.

Reacţiile alergice severe se pot produce foarte rar. Acestea pot surveni dupa prima doză sau chiar după încetarea tratamentului. Dacă observaţi una din următoarele reacţii adverse în timpul tratamentului cu acest medicament, opriţi imediat tratamentul cu Fleraday şi mergeţi imediat la medic sau la cea mai apropiată unitate de primiri urgenţe din spital.

Semnele unei reacţii alergice sunt:

■        Ritm cardiac crescut, hipotensiune arterială, febră, problele respiratorii, şoc.

■        Umflarea feţei, a limbii şi a gâtului, reacţii pe piele cum ar fi inflamarea şi înroşirea, probleme sanguine, ulcere ale gurii, ochilor, intestinului şi ale organelor genitale.

■        La unele persoane pot debuta afecţiuni grave ale ficatului. Semne ale afecării ficatului includ piele de culoare galbenă, urină închisă la culoare, sensibilitatea abdominală şi pierderea poftei de mâncare.

Reacţii adverse frecvente (apar la mai puţin de 1 din 10 persoane)

Cele mai frecvente reacţii adverse sunt greaţa şi diareea. Dacă diareea este severă şi nu trece rapid, sau dacă aveţi scaun cu sânge, opriţi tratamentul şi mergeţi imediat la medic.

Cum se păstrează Fleraday comprimate filmate

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Nu utilizaţi Fleraday după data de expirare înscrisă pe cutie sau folie după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Acest medicament nu necesită condiţii speciale de păstrare.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

sus

Informaţii suplimentare

 Ce conţine Fleraday

Substanţa activă este levofloxacina.

 Un comprimat filmat Fleraday 500 mg conţine levofloxacină 500 mg (sub formă de levofloxacină hemihidrat).

Celelalte componente sunt:

Pentru nucleu: Celuloză microcristalină; amidon de porumb; dioxid de siliciu coloidal anhidru; crospovidonă; hipromeloză; stearil fumarat de sodium.

Pentru film: Hipromeloză; dioxid de titan [E 171]; Macrogol 400; oxid roşu de fer [E 172]; oxid galben de fer [E 172]; talc.

Cum arată comprimatele Fleraday şi conţinutul ambalajului

Fleraday sunt comprimate filmate de forma unei capsule de culoarea piersicii, marcate/ ştanţate pe o faţă cu „500" si o linie mediană care separa „5 „ si „00„ si pe cealaltă faţă marcat/ştanţat cu „L„ si linie mediană.

Comprimatul poate fi divizat în două părţi egale.

Comprimatele filmate de 500 mg sunt furnizate în cutii a câte 7 comprimate. 

Scrieţi o recenzie

FLERADAY 500 mg X 7 COMPR. FILM. 500 mg DR. REDDYS

Levofloxacina este un antibiotic utilizat pentru tratarea infecţiilor cauzate de bacterii.

Scrieţi o recenzie

Intrebări despre produs

Pune o intrebare

30 alte produse în aceeași categorie:

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul