FLIXOTIDE 125 INHALER CFC - Free X 1 SUSP. INHAL. PRESURIZATA 125mcg/doza GSK RX

FLIXOTIDE 125 INHALER CFC - Free X 1 SUSP. INHAL. PRESURIZATA

Flixotide Inhaler CFC-Free se prezintă sub forma unui aerosol-suspensie de inhalat care vă permite să inhalaţi medicamentul direct în căile respiratorii, acolo unde este necesar.

More details

W03222001
New product

35,82 lei

Eliberare directă în farmacie

 
Informații

Flixotide 125 Inhaler CFC, Free Susp., 125 mg/doza

Descriere:
Ce găsiți în acest prospect:

1. Ce este Flixotide Inhaler CFC-Free și pentru ce se utilizează
2. Ce trebuie să știți înainte să utilizați Flixotide Inhaler CFC-Free
3. Cum să utilizați Flixotide Inhaler CFC-Free
4. Reacții adverse posibile
5. Cum se păstrează Flixotide Inhaler CFC-Free
6. Conținutul ambalajului și alte informații

1. Ce este Flixotide Inhaler CFC-free și pentru ce se utilizează
Numele medicamentului dumneavoastră este Flixotide Inhaler CFC-Free.
Flixotide Inhaler CFC-Free se prezintă sub forma unui aerosol-suspensie de inhalat care vă permite să inhalați medicamentul direct în căile respiratorii, acolo unde este necesar.
Propionatul de fluticazonă aparține grupului de medicamente denumit glucocorticoizi sau steroizi.
Glucocorticoizii, datorită acțiunii antiinflamatorii, sunt utilizați în tratamentul astmului bronșic, reducând edemul și iritația de la nivelul pereților căilor aeriene mici din plămâni. Ameliorează simptomele respiratorii și ajută la prevenirea crizelor de astm bronșic.
Medicul dumneavoastră a decis că acest medicament este potrivit pentru boala dumneavoastră.
Flixotide Inhaler CFC-Free este indicat ca tratament preventiv al astmului bronșic la pacienții la care simptomele sunt persistente și la adulții cu boala pulmonară obstructivă cronică (BPOC) severă, o boală cronică, cu îngreunarea trecerii aerului prin căile respiratorii mici din plămâni.

2. Ce trebuie să știți înainte să utilizați Flixotide Inhaler CFC-free
Nu utilizați Flixotide Inhaler CFC-Free
- Dacă sunteți alergic (hipersensibil) la propionatul de fluticazonă sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6).

Atenționări și precauții:
Înainte să utilizați Flixotide Inhaler CFC-Free, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului:
- dacă prezentați crize de dispnee (senzație de sufocare); nu utilizați acest medicament pentru tratarea crizelor de dispnee apărute brusc pentru că nu vă va ajuta.Veți avea nevoie de alt tip de medicament. Dacă luați mai multe medicamente, aveți grijă să nu le confundați;
- dacă respirația, inclusiv respirația șuierătoare se agravează imediat după folosirea aerosolului; în acest caz întrerupeți utilizarea și informați medicul cât mai curând posibil;
- dacă dificultățile respiratorii, inclusiv respirația șuierătoare se agravează după câteva zile de tratament sau dacă a fost necesar să măriți frecvența de utilizare a altor medicamente administrate pe cale inhalatorie, informați-l pe medicul dumneavoastră cât mai curând posibil.
- dacă ați urmat sau urmați pe perioade scurte tratament cu corticosteroizi administrați pe cale orală; în acest caz veți fi sfătuit de către medicul dumneavoastră să purtați un cârd de avertizare care să conțină informații despre tratamentul cu corticosteroid, indicând astfel necesitatea tratamentului suplimentar în situații de stres;
- dacă suferiți de diabet zaharat;
- dacă ați avut vreodată afte la nivelul gurii;
- dacă aveți sau ați avut în trecut tuberculoză (TBC).

Copii
La copiii tratați timp îndelungat cu corticosteroizi administrați inhalator, se recomandă măsurarea periodică a înălțimii.

Sportivi
Medicamentul conține o substanță activă care poate determina pozitivarea testelor antidoping. Acest medicament necesită scutire pentru utilizare terapeutică.

Flixotide Inhaler CFC-Free împreună cu alte medicamente
Spuneți medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luați, ați luat recent sau s-ar putea să luați orice alte medicamente.
Administrarea propionatul de fluticazonă inhalator concomitent cu anumite medicamente (de exemplu unele medicamente anti-HIV sau antimicotice orale) trebuie evitată.
Nu trebuie să utilizați propionat de fluticazonă inhalator dacă sunteți tratat cu ritonavir, fără a va adresa în prealabil medicului.

Sarcina și alăptarea:
Dacă sunteți gravidă sau alăptați, credeți că ați putea fi gravidă sau intenționați să rămâneți gravidă, adresați-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Conducerea vehiculelor și folosirea utilajelor
Este puțin probabil că propionatul de fluticazonă să aibă efecte asupra capacității de a conduce vehicule și de a folosi utilaje.

3. Cum să utilizați Flixotide Inhaler CFC-free
Utilizați întotdeauna acest medicament exact așa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Discutați cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteți sigur.
Nu depășiți doza recomandată.
Medicamentul (substanța activă) din Flixotide Inhaler CFC-Free trebuie inhalat în plămâni.
Instrucțiunile pentru utilizarea aerosolului sunt prezentate la finalul acestui prospect. Dacă aveți probleme sau nu înțelegeți instrucțiunile, întrebați medicul sau farmacistul.
Flixotide Inhaler CFC-Free trebuie inspirat pe gură.
Astm bronșic persistent
Adulți și adolescenți cu vârsta peste 16 ani: doza variază între 100-1000 µg propionat de fluticazonă, de 2 ori pe zi, în funcție de severitatea simptomelor. Medicul va stabili doza potrivită în cazul dumneavoastră pe baza unui examen medical complet.

Utilizarea la copii
Copii cu vârsta peste 4 ani și adolescenți cu vârsta < 16 ani: doza uzuală este de 50 µg propionat de fluticazonă, de 2 ori pe zi. În cazuri severe doza poate fi crescută până la maxim 200 µg de 2 ori pe zi.
Copii cu vârsta cuprinsă între 1 și 4 ani: doza uzuală este de 100 µg propionat de fluticazonă, de 2 ori pe zi.
BPOC severă

Adulți: doza uzuală este de 500 µg propionat de fluticazonă, de 2 ori pe zi, luat în combinație cu un bronhodilatator cu durată lungă de acțiune ca de exemplu salmeterol.
Numai Flixotide 250 Inhaler CFC-Free este adecvat pentru tratamentul BPOC.
Unor pacienți li se pare dificil să elibereze o doză (un puf) de medicament imediat după ce au început să inspire. Un dispozitiv de administrare (de exemplu, Volumatic) vă ajuta să rezolvați această problemă. Medicul dumneavoastră, asistență sau farmacistul pot să vă sfătuiască în legătură cu aceasta.
Unii copii mici pot avea nevoie să utilizeze dispozitivul pentru administrare Babyhaler. Medicul dumneavoastră, asistență sau farmacistul pot să vă sfătuiască în legătură cu aceasta.
Dacă utilizați mai mult decât trebuie din Flixotide Inhaler CFC-Free
Este important să respectați doza recomandată. Dacă, în mod accidental, ați luat o doză mai mare decât cea recomandată, informați medicul cât mai curând posibil.
Dacă uitați să utilizați Flixotide Inhaler CFC-Free
Nu luați o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Dacă ați uitat să utilizați o doză, luați următoarea doză la momentul stabilit.
Dacă încetați să utilizați Flixotide Inhaler CFC-Free
Poate dura de la câteva zile până la câteva luni să observați beneficiul acestui medicament și este foarte important să-l luați regulat, în fiecare zi. Nu întrerupeți tratamentul chiar dacă vă simțiți mai bine, cu excepția cazului în care medicul dumneavoastră va recomanda acest lucru.
Dacă aveți orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. Reacții adverse posibile
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacții adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
Unii pacienți pot fi alergici la medicamente. Dacă la scurt timp după administrarea Flixotide Inhaler CFC-Free aveți oricare dintre următoarele manifestări, întrerupeți tratamentul și informați-l imediat pe medicul dumneavoastră:
- respirație șuierătoare apărută brusc și senzație de durere sau presiune în piept;
- umflarea pleoapelor, fetei, buzelor, limbii sau gâtului;
- erupții trecătoare pe piele sau urticarie apărute oriunde pe corp.
Dacă respirația sau respirația șuierătoare se agravează, anunțați medicul cât mai curând posibil.

Reacții adverse foarte frecvente (pot afecta mai mult de 1 pacient din 10)
- Infecție determinată de o ciupercă la nivelul gâtului sau limbii (candidoza orală și faringiană).
În acest caz, după administrarea fiecărei doze, poate fi utilă clătirea gurii cu apă.
Reacții adverse frecvente (pot afecta mai puțin de 1 din 10 de pacienți)
- Inflamația plămânilor (pneumonie) la pacienți tratați pentru BPOC;
- Răgușeală (disfonie). În acest caz, după administrarea fiecărei doze, poate fi utilă clătirea gurii cu apă.

Apariția unui număr crescut vânătăi
Reacții adverse mai puțin frecvente (pot afecta până la 1 din 100 de pacienți)
- Reacții de hipersensibilitate la nivelul pielii.
Reacții adverse foarte rare (pot afecta mai puțin de 1 pacient din 10000 de pacienti)
- Angioedem (reacție alergică care determină înroșire urmată de umflare a feței și gâtului, care poate fi suficient de severă pentru a determina dificultăți la respirație) și alte reacții alergice (anafilactice);
- Efecte la nivelul întregului organism incluzând sindrom Cushing, aspect particular al fetei (facies cushingoid), întârziere a creșterii la copii și adolescenți, scădere a densității minerale la nivelul oaselor, opacifierea cristalinului (cataracta) și creșterea presiunii la nivelul ochiului (glaucom);
- Creșterea concentrației de zahăr în sânge (hiperglicemie);
- Probleme cu somnul
- Neliniște
- Hiperactivitate și iritabilitate1
- Îngustare a căilor respiratorii (bronhospasm paradoxal);

Reacții adverse cu frecvența necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile)
Depresie și agresivitate mai ales la copii.

Raportarea reacțiilor adverse
Dacă manifestați orice reacții adverse, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
Acestea includ orice reacții adverse nemenționate în acest prospect. De asemenea, puteți raporta reacțiile adverse direct prin intermediul sistemului național de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/.
Raportand reacțiile adverse, puteți contribui la furnizarea de informații suplimentare privind siguranța acestui medicament

5. Cum se păstrează Flixotide Inhaler CFC-free
Nu lăsați acest medicament la vederea și îndemâna copiilor.
Nu utilizați acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie/flacon (după EXP.). Dată de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
Imediat după utilizare, puneți la loc capacul piesei bucale, împingându-l cu putere în poziția sa inițială.
Nu folosiți o forță prea mare.
A se păstra la temperaturi sub 30°C, în ambalajul original pentru a fi protejat de lumină. A nu se congela.

Atenție - flaconul din metal este presurizat. Nu îl perforați sau aruncați în foc, chiar dacă, aparent, este gol.
Nu aruncați niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebați farmacistul cum să eliminați medicamentele pe care nu le mai folosiți. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Conținutul ambaajului și alte informații

Flixotide 125 Inhaler CFC-Free
- Substanța activă este propionat de fluticazonă. Fiecare doză conține propionat de fluticazonă 125 μg.
- Cealaltă componentă este HFA 134a (1,1,1,2-tetrafluoroetan) folosit ca agent propulsor.

Flixotide 125 Inhaler CFC-Free este disponibil în flacoane a 60 doze (puf-uri) și în flacoane a 120 doze (puf-uri).


Acest prospect nu conține toate informațiile despre medicament. Dacă aveți întrebări sau nelămuriri, adresați-vă medicului sau farmacistului.
Flixotide, Volumatic și Babyhaler sunt mărci înregistrate ale grupului de companii GlaxoSmithKline.

Scrieţi o recenzie

FLIXOTIDE 125 INHALER CFC - Free X 1 SUSP. INHAL. PRESURIZATA

Flixotide Inhaler CFC-Free se prezintă sub forma unui aerosol-suspensie de inhalat care vă permite să inhalaţi medicamentul direct în căile respiratorii, acolo unde este necesar.

Scrieţi o recenzie

Intrebări despre produs

Pune o intrebare

30 alte produse în aceeași categorie:

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul