FLUIMUCIL 2% PEDIATRIC X 1 SOL. ORALA

FLUIMUCIL 2% PEDIATRIC X 1 SOL. ORALA

Acetilcisteina este indicată ca terapie mucolitică în afecţiuni respiratorii (bronşită acută, bronşiectazii, bronşita cronică şi acutizările acesteia, mucoviscidoză) caracterizate de hipersecreţie densă şi vâscoasă.

More details

W53020001
New product

14,35 lei

Eliberare directă în farmacie

 
Informații

Grupa farmacoterapeutica: mucolitice

Indicatii terapeutice

Acest medicament este indicat in tratamentul afectiunilor respiratorii caracterizate de hipersecretii dense si vascoase din:
- bronsite acute,

- bronsite cronice si exacerbari,

- emfizemului pulmonar,

- mucoviscidoza

- bronsiectazii.

Contraindicatii
Fluimucil 2% pediatric este contraindicat in cazul in care a fost observata hipersensibilitatea la acetilcisteina sau la oricare dintre excipienti.

Precautii
Administrarea acetilcisteinei poate determina, la inceputul tratamentului, fluidificarea secretiilor
bronsice si cresterea simultana a volumului acestora. La pacientii care nu pot expectora in mod adecvat este necesara eliberarea cailor respiratorii prin drenaj postural sau prin aspiratie bronsica pentru a se preveni retentia secretiilor.

Pacientii care sufera de astm bronsic trebuie monitorizati cu strictete in timpul tratamentului; in cazul aparitiei bronhospasmului, tratamentul trebuie intrerupt imediat.

Dupa deschiderea flaconului se poate simti un miros sulfuros; acesta nu reprezinta un semn de modificare a calitatii medicamentului..

Medicamentul nu trebuie lasat la indemana copiilor.

Fluimucil 2% pediatric contine benzoat de sodiu si poate cauza reactii alergice cutanate, la nivelul ochilor si mucoaselor. Acesta poate creste riscul aparitiei icterului la nou nascuti. Preparatul nu trebuie utilizat in tratamente de lunga durata.

Interactiuni
Nu s-au efectuat studii privind interactiunile sau incompatibilitati medicamentoase ca urmare a
administrarii orale a acetilcisteinei.

In cazul asocierii acestui medicament cu antitusive, retentia secretiilor poate aparea ca efect al
diminuarii reflexului de tuse.

Se recomanda sa nu se amestece alte medicamente in solutia pediatrica Fluimucil 2%.

Atentionari speciale
Copii Fluimucil 2% pediatric contine benzoat de sodiu si poate cauza reactii alergice cutanate, la nivelul ochilor si mucoaselor. Acesta poate creste riscul aparitiei icterului la nou nascuti. Preparatul nu trebuie utilizat in tratamente de lunga durata.

Sarcina si alaptarea
Cu toate ca studiile teratogene efectuate pe animale nu au evidentiat nici un efect teratogen, administrarea acestui medicament in timpul sarcinii si al alaptarii, trebuie efectuata, ca si in cazul altor medicamente, numai in caz de reala necesitate si sub stricta supraveghere medicala.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje
Nu s-au efectuat studii privind efectele asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Doze si mod de administrare
Copii peste 7 ani: o masura dozatoare ( 10 ml), de 3 ori pe zi, echivalent cu 600 mg

Copii cu varsta cuprinsa intre 2-7 ani: o masura dozatoare ( 10 ml) de 2 ori pe zi echivalent cu 400 mg

Copii cu varsta cuprinsa intre 1 luna-2 ani: 1/2 unitate de masura dozatoare ( 5 ml) de 2 ori pe zi echivalent cu 200 mg.

Durata tratamentului trebuie sa fie de 8-10 zile.

Dupa deschiderea flaconului produsul poate fi utilizat cel mult timp de 15 zile.

Reactii adverse
Administrarea orala a produsului poate cauza ocazional greturi si varsaturi, si, mai rar, reactii de hipersensibilitate precum urticaria si spasmele bronsite. In cazul aparitiei efectelor negative, intrerupeti administrarea medicamentului.

Supradozaj
La administrarea pe cale orala, nu s-au inregistrat nici un fel de simptome sau efecte particulare, nici cel putin in cazul pacientilor expusi la doze mari de acetilcisteina.

Pastrare
A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj. A se pastra la temperaturi sub 25ºC, in ambalajul original. A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.

Ambalaj
Cutie cu un flacon de sticla bruna, continand 100 ml solutie orala si o masura dozatoare din polipropilena (5 si 10 ml).

Scrieţi o recenzie

FLUIMUCIL 2% PEDIATRIC X 1 SOL. ORALA

Acetilcisteina este indicată ca terapie mucolitică în afecţiuni respiratorii (bronşită acută, bronşiectazii, bronşita cronică şi acutizările acesteia, mucoviscidoză) caracterizate de hipersecreţie densă şi vâscoasă.

Scrieţi o recenzie

Intrebări despre produs

Pune o intrebare

30 alte produse în aceeași categorie:

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul