FLUIMUCIL (R) 600 X 10 COMPR. EFF.

FLUIMUCIL 600 X 10 COMPR. EFF.

Acetilcisteina este indicată ca terapie mucolitică în afecţiuni respiratorii (bronşită acută, bronşiectazii, bronşita cronică şi acutizările acesteia, mucoviscidoză) caracterizate de hipersecreţie densă şi vâscoasă.

More details

W53019001
New product

26,63 lei

- +

 
Informații

Prezentare: 
Fluimucil conține ca principiu activ N-acetilcisteină. El fluidifică și dizolvă secrețiile dense din căile respiratorii și favorizează eliminarea lor. Fluimucil este indicat în tratamentul tuturor afecțiunilor respiratorii care, în urma unei producții excesive de mucus și a solidificării consecutive, antrenează formarea de secreții dense care sunt eliminate cu greutate sau deloc. Este cazul tuturor formelor de infecții respiratorii (inclusiv gripe) asociate cu tuse și catar, al bronșitelor acute și cronice, sinuzitelor, anginelor, faringitelor, astmului bronșic și mucoviscidozei (fibroză chistică).

Contraindicații: 
Fluimucil nu trebuie utilizat în cazul ulcerelor gastrice sau în cazul hipersensibilității la N-acetilcisteină.

Precauții: 
Comprimatele efervescente nu sunt indicate hipertensivilor, deoarece fiecare comprimat corespunde la aproximativ 350 mg sare de bucătărie. În aceste cazuri se poate administra Fluimucil granule. Unele antibiotice nu trebuie administrate concomitent cu Fluimucil, ci după 2 ore de la administrarea acestuia. Se va cere avizul medicului pentru fiecare caz în parte. Informați medicul sau farmacistul dacă suferiți de altă maladie, dacă sunteți predispus la alergii sau dacă utilizați în momentul respectiv și alte medicamente. În caz de sarcină sau alăptare Fluimucil se va utiliza numai în situații absolut necesare.

Dozare: 
În cazul maladiilor acute, dozajul este următorul: copii până la 2 ani: de 3 ori pe zi, 1/2 pachet de 100 mg; copii de la 2 la 12 ani: de 3 ori pe zi, 1 pachet de 100 mg; copii după vârsta de 12 ani și adulți: 600 mg pe zi, într-o doză unică (de preferință seara) sau mai multe doze (de exemplu de 3 ori pe zi câte 200 mg). Tratamentul de lungă durată: 400 mg pe zi, în 2 doze, durata tratamentului fiind limitată la cel mult 3-6 luni. Mucoviscidoză: Dozaj identic, cu excepția copiilor mai mari de 6 ani cărora li se va administra 1 pachet, respectiv un comprimat de 200 mg de trei ori pe zi sau o dată pe zi un comprimat efervescent de 600 mg. Durata tratamentului va fi stabilită de către medic. Comprimatul efervescent sau pachetul se dizolvă într-un pahar de apă caldă sau rece și se bea imediat. Nu se vor dizolva și alte medicamente în același pahar cu Fluimucil. Mirosul ușor de sulf care se degajă la deschiderea pachețelului sau a blisterului este normal pentru N-acetilcisteină și nu are nicio influență asupra eficacității sale. Se va respecta întocmai doza indicată în prospect sau cea prescrisă de medic. Dacă aveți impresia că acțiunea medicamentului este fie prea puternică, fie prea slabă, vă rugăm să vă adresați medicului sau farmacistului.

Efecte secundare: 
Ocazional, Fluimucil poate produce tulburări gastrointestinale, urticarie, dureri de cap, febră. Aceste simptome sunt trecătoare și nu necesită tratament. La pacienții predispuși la alergii, pot apărea reacții cutanate sau ale căilor respiratorii.

Compoziție
Un comprimat efervescent conține: 600 mg de acetilcisteină, aspartam și arome. Un pachețel de granule conține 100 sau 200 mg N-acetilcisteină, aspartam și arome.

Formă de prezentare: 
10 comprimate efervescente de 600 mg.

Condiții de păstrare
Se păstrează ferit de lumină, umiditate și căldură. Atenție la data expirării. A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

Scrieţi o recenzie

FLUIMUCIL 600 X 10 COMPR. EFF.

Acetilcisteina este indicată ca terapie mucolitică în afecţiuni respiratorii (bronşită acută, bronşiectazii, bronşita cronică şi acutizările acesteia, mucoviscidoză) caracterizate de hipersecreţie densă şi vâscoasă.

Scrieţi o recenzie

Intrebări despre produs

Pune o intrebare

30 alte produse în aceeași categorie:

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul