GEROVITAL H3 X 5 SOL. INJ.

GEROVITAL H3 X 5 SOL. INJ.

Util in prevenirea fenomenelor de imbatranire.

More details

W01697002
New product

27,44 lei

Eliberare directă în farmacie

 
Informații

Gerovital® H 3 solutie injectabila
O fiola a 5 ml solutie injectabila contine clorhidrat de procaina 100 mg, acid benzoic 6 mg, fosfat disodic dodecahidrat 0,5 mg, metabisulfit de potasiu 5 mg si excipienti: apa pentru preparate injectabile.

GRUPA FARMACOTERAPEUTICA
Tonice, combinatii

INDICATII TERAPEUTICE
Util in prevenirea fenomenelor de imbatranire;
Tratament adjuvant in:
• Depresie usoara-moderata, in special cand terapia conventionala nu este bine tolerata sau este contraindicata;
• Sindroame parkinsoniene – in monoterapie sau asociat cu medicamente antiparkinsoniene, in special cu agenti dopaminergici;
• Reumatism cronic degenerativ;
• Ateroscleroza sistemica insotita de hipercolesterolemie, cardiopatie ischemica, arterita, ateroscleroza cerebrala

CONTRAINDICATII
Hipersensibilitate la oricare dintre componentii produsului.
Hipotensiune arteriala severa.
Tratament concomitent cu sulfamide (cu exceptia celor antidiabetice) si cu agenti acetilcolinesterazici: neostigmina, ezerina (fizostigmina) si piridostigmina, deficit de colinesteraza.
Epilepsie necontrolata medicamentos.
Bloc atrioventricular de grad II sau III fara stimulator cardiac.
Injectare intravasculara.

PRECAUTII
Inainte de inceperea tratamentului cu Gerovital® H 3, este obligatoriu sa fie testata sensibilitatea la clorhidratul de procaina, dupa cum urmeaza: se va administra subcutanat 1 ml solutie injectabila Gerovital® H 3, iar dupa 24 de ore testul se va repeta cu 1,5 ml solutie injectabila administrata intramuscular. Daca apare orice reactie alergica tratamentul este contraindicat.
Tratamentul trebuie facut sub supraveghere medicala, mai ales prima serie, pentru a stabili doza optima.

INTERACTIUNI
Gerovital® H 3 nu trebuie sa fie administrat simultan cu:
• sulfamide (mecanism de actiune antagonist) – cu exceptia celor antidiabetice;
• anticolinesterazice: neostigmina, ezerina (fizostigmina) si piridostigmina.

ATENTIONARI SPECIALE
Produsul trebuie sa fie administrat cu prudenta la pacientii cu hipotensiune ortostatica.
Desi nu s-a demonstrat efect carcinogen pentru clorhidratul de procaina, produsul nu se recomanda pacientilor cu cancer, deoarece nu este exclus efectul de stimulare asupra potentialului mitotic al celulelor neoplazice.
Clorhidratul de procaina trebuie utilizat cu precautie la pacientii cu interval QT prelungit. Dozele si modul de administrare trebuie adaptate pentru a evita orice risc de concentratii plasmatice mari, care pot fi la originea unor tulburari de ritm ventriculare severe.
Produsul poate pozitiva testele antidoping.

Sarcina si alaptarea
Studiile la animale nu au demonstrat efecte teratogene. In absenta efectelor teratogene la animale, nu sunt probabile efecte malformative la om. Nu sunt disponibile informatii suficiente privind administrarea produsului in timpul sarcinii si alaptarii. Din aceste motive, nu se recomanda folosirea produsului in timpul sarcinii si al alaptarii.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje
In general, produsul nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Totusi, pacientii trebuie avertizati asupra riscului de aparitie a ametelilor dupa administrarea injectabila.

DOZE SI MOD DE ADMINISTRARE
Solutie injectabila: doza recomandata este de 5 ml (1 fiola) solutie injectabila Gerovital® H 3 intramuscular, de 3 ori pe saptamana (cate 1 fiola solutie injectabila Gerovital® H 3 din doua in doua zile), timp de 4 saptamani.

Tratamentul trebuie sa fie repetat de 4 – 6 ori pe an.

Sindroame parkinsoniene:
Doza recomandata este de 5 ml (1 fiola) solutie injectabila Gerovital® H 3, intramuscular si 2 drajeuri Gerovital® H 3 pe zi, timp de 15 zile.

Reumatism cronic degenerativ:
Doza recomandata este de 5 ml (1 fiola) solutie injectabila Gerovital® H 3, intramuscular pe zi, timp de 15 – 21 de zile si apoi cate 1 fiola solutie injectabila Gerovital® H 3, intramuscular de 3 ori pe saptamana (din doua in doua zile), timp de 4 saptamani. Tratamentul se repeta de 4 – 5 ori pe an. In timpul pauzelor dintre seriile de tratament injectabil, se vor administra cate 1 – 2 drajeuri Gerovital® H 3 pe zi, 12 – 18 zile pe luna.

Ateroscleroza sistemica:
Doza recomandata este de 5 ml (1 fiola) solutie injectabila Gerovital® H 3 intramuscular pe zi, de 3 ori pe saptamana, 4 saptamani. Tratamentul se repeta de 5 – 6 ori pe an.
Intre seriile de tratament injectabil se va adauga tratament oral – cate 2 drajeuri Gerovital® H 3 pe zi, 12 zile.
In unele cazuri, in functie de intensitatea si localizarea procesului, tratamentul poate fi exclusiv oral: cate 3 drajeuri Gerovital® H 3 pe zi, timp de 21 zile, in 6 – 8 serii pe an.

REACTII ADVERSE
Administrarea de Gerovital H3® poate produce reactii alergice la pacientii cu hipersensibilitate la oricare dintre componentii produsului, de tipul: rash, prurit, pana la soc anafilactic. Aceste efecte impun oprirea imediata a tratamentului.
Efecte minore pot aparea mai ales la inceputul tratamentului: ameteli, stare de slabiciune, lipotimie si palpitatii. Aceste efecte pot fi evitate daca dupa administrarea solutiei injectabile pacientul se odihneste in pat 10 – 15 minute.

SUPRADOZAJ
Manifestarile toxice pot sa apara fie imediat dupa injectarea intravasculara accidentala, fie tardiv, dupa o supradoza; acestea pot fi dupa cum urmeaza:
• efecte asupra sistemului nervos central: nervozitate, tremuraturi, nistagmus, cefalee, logoree, vertij, zgomote in urechi; aceste simptome necesita supraveghere atenta, pentru a preveni o eventuala agravare, insotita de convulsii si deprimare a sistemului nervos central.
• Efecte asupra aparatului respirator: tahipnee, apoi apnee;
• Efecte asupra aparatului cardiovascular: tahicardie, bradicardie, deprimare la nivelul aparatului cardiovascular cu hipotensiune arteriala pana la colaps, tulburari de ritm (extrasistole ventriculare, fibrilatie ventriculara), tulburari de conducere (bloc atrioventricular). Aceste simptome pot duce la stop cardiac.
Tratamentul este simptomatic si de sustinere a functiilor vitale.

PASTRARE
A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj.
A se pastra la temperaturi sub 250C, in ambalajul original.
A nu se lasa la indemana copiilor.

AMBALAJ

Gerovital® H 3 solutie injectabila
Cutie cu 5 fiole a cate 5 ml solutie injectabila
Cutie cu 10 fiole a cate 5 ml solutie injectabila

Scrieţi o recenzie

GEROVITAL H3 X 5 SOL. INJ.

Util in prevenirea fenomenelor de imbatranire.

Scrieţi o recenzie

Intrebări despre produs

Pune o intrebare

30 alte produse în aceeași categorie:

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul