KETOTIFEN X 20 COMPR. 1mg MAGISTRA

KETOTIFEN X 20 COMPR. 1mg

Antialergic-antianafilactic, cu eficacitate terapeuticã deosebitã în profilaxia pe cale oralã a astmului bronsic alergic sau cu componentã alergicã

More details

W11987002
New product

3,76 lei

Eliberare directă în farmacie

 
Informații

Compozitie:
Ketotifen hidrogen fumarat, echivalent cu 1 mg ketotifen bazã, excipienti q.s. pentru un comprimat.

Actiune terapeuticã:
Antialergic-antianafilactic, cu eficacitate terapeuticã deosebitã în profilaxia pe cale oralã a astmului bronsic alergic sau cu componentã alergicã. Actiunea profilacticã antiastmaticã determinã reducerea frecventei, duratei si gravitãtii crizelor, prin ameliorarea suferintei astmatice si prin redresarea functiei pulmonare. De asemenea, profilaxia cu Ketotifen face posibilã reducerea sau chiar suprimarea medicatiei complementare (bronhodilatatoare, corticosteroizi). Eficacitatea terapeuticã atinge valori maxime dupã câteva sãptãmâni pânã la 2-3 luni de tratament. Datoritã actiunii sale sistemice, Ketotifenul poate fi administrat si în combaterea altor manifestãri alergice, fie cã acestea însotesc astmul, fie cã apar izolate (rinitã, conjunctivitã, urticarie, alergodermiile de origine alimentarã).

Indicatii:
Profilaxia de lungã duratã în astmul bronsic alergic sau cu componentã alergicã, bronsitã alergicã, tulburãri astmatice datorate polinozei. Nu actioneazã asupra crizei de astm! Tratamentul profilactic si curativ al rinitei si conjunctivitei alergice, reactiilor cutanate alergice.

Reactii adverse:
În primele zile ale administrãrii medicamentului pot apare sedare si, în cazuri rare, hiposalivatie, greatã, ameteli usoare. Aceste efecte dispar, în general spontan, în cursul tratamentului, adesea numai în câteva zile. S-a observat, ocazional, cresterea în greutate, mai evidentã la unii copii.

Contraindicatii:
Nu se cunosc. Desi nu existã dovezi ale unui efect teratogen, se va administra femeilor însãrcinate (în special în primele 3 luni), celor care alãpteazã si copiilor sub 3 ani numai dacã este absolut necesar.

Doze, mod de administrare:
Adulti: câte un comprimat dimineata si seara, dupã masã. Dacã este necesar, doza se poate dubla (douã comprimate de douã ori pe zi). La pacientii predispusi la sedare se recomandã o posologie progresivã în prima sãptãmânã de tratament, începând cu 1/2 comprimat de 2 ori pe zi sau 1 comprimat seara, ajungând la doza terapeuticã completã, în decurs de 5 zile. Copii peste 3 ani: 0,025 mg/kg corp.

Forma de prezentare:
cutii cu 2 blistere a 10 comprimate.

Scrieţi o recenzie

KETOTIFEN X 20 COMPR. 1mg

Antialergic-antianafilactic, cu eficacitate terapeuticã deosebitã în profilaxia pe cale oralã a astmului bronsic alergic sau cu componentã alergicã

Scrieţi o recenzie

Intrebări despre produs

Pune o intrebare

30 alte produse în aceeași categorie:

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul