MELOXICAM LPH 15 mg X 30 COMPR.

MELOXICAM LPH 15 mg X 30 COMPR.

Medicamentul Meloxicam LPH 15 mg contine meloxicam, o substanta activa din grupa antiinflamatoarelor nesteroidiene, cu proprietati antiinflamatorii (reduce inflamatia), analgezice (amelioreaza durerea) si antipiretice (scade temperatura corpului in caz de febra).

More details

W42654003
New product

11,37 lei

Eliberare directă în farmacie

 
Informații

Meloxicamul este indicat pentru tratamentul:

- poliartritei reumatoide

- bolii artrozice (tratament de scurta durata)

- spondilitei anchilozante

Contraindicatii:

Nu utilizati Meloxicam LPH 15 mg: 

- daca sunteti alergic (hipersensibil) la meloxicam, la alte medicamente din clasa antiinflamatoarelor nesteroidiene, sau la oricare dintre celelalte componente ale Meloxicam LPH 15 mg

- daca ati avut simptome asemanatoare astmului bronsic (dificultati in respiratie si respiratie suieratoare), urticarie sau alte reactii de tip alergic la administrarea acidului acetilsalicilic sau a altor antiinflamatoare nesteroidiene

- daca aveti insuficienta hepatica severa

- daca aveti insuficienta renala severa (la pacientii nedializati)

- daca aveti insuficienta cardiaca severa

- daca aveti ulcer gastro-duodenal

- daca aveti sangerari la nivelul tubului digestiv (stomac, intestin), cerebrovasculare (cu acumulare de sange la nivel cerebral) sau aveti alte boli hematologice ce se manifesta prin sangerari

- daca aveti varsta sub 15 ani

Reactii adverse:

Ca toate medicamentele, Meloxicam LPH 15 mg poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. 

Tulburari cardiace: mai putin frecvent, pot sa apara palpitatii (perceperea batailor inimii).

Tulburari hematologice si limfatice: anemie (scaderea numarului globulelor rosii, cu: oboseala, piele palida), leucopenie (scaderea numarului globulelor albe, cu: febra,predispozitie la infectii), trombocitopenie (scaderea numarului de trombocite) mai ales in cazul asocierii cu medicamente mielotoxice cum este metotrexatul.

Tulburari ale sistemului nervos: pot sa apara senzatii ebrioase, cefalee (durere de cap), vertij (ameteala), acufene (perceptia unor zgomote in urechi, fara stimulare externa), sau somnolenta.

Tulburari respiratorii, toracice si mediastinale: meloxicamul poate determina crize de astm bronsic, uneori severe, la pacientii care sufera de o forma de astm indus de acidul acetilsalicilic.

Tulburari gastro-intestinale: greata, varsaturi, diaree, dureri abdominale, constipatie. Cu o frecventa mai mica pot sa apara ulcere gastrice sau duodenale, sangerari digestive oculte sau hemoragii.

Tulburari renale si ale cailor urinare: posibilitatea alterarii functiei renale (cresterea creatininemiei, uremiei), in cazuri izolate, insuficienta renala acuta.

Tulburari cutanate si ale tesutului subcutanat: stomatita, esofagita (inflamatia mucoasei esofagiene, cu senzatie de arsura retrosternala), eruptii cutanate, reactii de fotosensibilizare.

Tulburari vasculare: edeme ale membrelor inferioare (umflarea picioarelor), cresterea tensiunii arteriale.

Tulburari hepato-biliare: cresteri tranzitorii ale valorilor serice ale transaminazelor hepatice sau bilirubinei.

Medicamente precum Meloxicam LPH 15 mg se pot asocia cu un risc usor crescut de aparitie a atacului de cord ("infarct miocardic") sau a accidentului vascular cerebral.

Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Mod de administrare:

Utilizati intotdeauna Meloxicam LPH 15 mg exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.  

Pentru tratamentul bolii artrozice se recomanda o doza initiala de 7,5 mg meloxicam pe zi. In functie de raspunsul terapeutic, doza se poate creste pana la 15 mg meloxicam pe zi.

In poliartrita reumatoida se administreaza o doza de 15 mg meloxicam pe zi. Tratamentul pe termen lung al poliartritei reumatoide, la pacientii varstnici, consta in administrarea unei doze de 7,5 mg meloxicam pe zi.

La pacientii care prezinta risc crescut de aparitie a reactiilor adverse doza maxima va fi de 7,5 mg meloxicam pe zi.

La pacientii hemodializati doza maxima va fi de 7,5 mg meloxicam pe zi.

Precautii:

Medicamente precum Meloxicam LPH 15 mg se pot asocia cu un risc usor crescut de aparitie a atacului de cord ("infarct miocardic") sau a accidentului vascular cerebral. Riscurile de orice tip sunt mai probabile la doze mari si in cazul tratamentului de lunga durata. Nu depasiti doza si durata recomandate pentru tratament.  

Daca aveti probleme cardiace, accident vascular cerebral in antecedente sau considerati ca ati putea fi in situatie de risc din cauza acestor afectiuni (de exemplu, daca aveti hipertensiune arteriala, diabet zaharat, valori crescute ale colesterolului sau sunteti fumator) trebuie sa discutati despre tratament cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul.

In timpul tratamentului cu antiinflamatoare nesteroidiene pot sa apara: inflamatia, hemoragia, ulceratia sau perforatia stomacului. Simptomele minore ca dispepsia (manifestata prin: greata, dureri abdominale) sunt relativ frecvente.

Acordati o atentie deosebita tratamentului cu meloxicam in urmatoarele situatii, deoarece exista un risc crescut de afectare gastro-intestinala:

- daca ati avut afectiuni gastro-intestinale: ulcer gastric sau duodenal, episoade de hemoragie digestiva

- daca utilizati tratament cu corticosteroizi, anticoagulante

- daca sunteti fumator

- daca in timpul tratamentului cu meloxicam consumati alcool

- daca sunteti o persoana varstnica

- daca utilizati medicamentul la o persoana cu deficit mental

De asemenea, acordati o atentie deosebita tratamentului cu meloxicam in urmatoarele situatii:

- daca suferiti sau ati suferit de astm bronsic

- daca aveti sau ati avut afectiuni ale rinichilor, meloxicamul nu se va administra decat daca medicul considera ca este absolut necesar

- daca aveti sau ati avut afectiuni ale rinichilor, insuficienta cardiaca, daca utilizati diuretice sau inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei, daca sunteti varstnic, puteti avea un risc crescut de afectare renala cu dezvoltarea necrozei papilare renale sau a altor afectari ale medularei renale

- daca aveti afectiuni hepatice sau daca in timpul tratamentului cu meloxicam apar cresteri ale valorilor serice ale transaminazelor sau alte semne de afectare hepatica

- daca aveti sau ati avut reactii asemanatoare astmului bronsic manifestate prin dificultati in respiratie cu senzatie de sufocare si respiratie suieratoare.

Sarcina si alaptarea:

Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.  

Spuneti imediat medicului daca utilizati Meloxicam LPH 15 mg si sunteti gravida, veti deveni gravida sau alaptati.

Studiile efectuate la animale au demonstrat aparitia unui efect letal la embrion la doze superioare celor terapeutice.

Se recomanda evitarea administrarii meloxicamului in timpul primelor doua trimestre de sarcina.

In cel de-al treilea trimestru de sarcina, meloxicamul, similar celorlalte antiinflamatoare nesteroidiene poate determina toxicitate cardiopulmonara la fat, cu hipertensiune pulmonara, inchiderea prematura a canalului arterial, precum si un grad de disfunctie renala care poate evolua la insuficienta renala cu oligohidramnios.

In ultimul trimestru de sarcina, utilizarea meloxicamului este contraindicata.

In timpul alaptarii, datorita excretiei medicamentului in laptele matern se recomanda ca utilizarea acestuia sa fie evitata. Daca administrarea meloxicamului este absolut necesara se recomanda intreruperea alaptarii.

Prezentare : 3 blistere a cate 10 comprimate

Scrieţi o recenzie

MELOXICAM LPH 15 mg X 30 COMPR.

Medicamentul Meloxicam LPH 15 mg contine meloxicam, o substanta activa din grupa antiinflamatoarelor nesteroidiene, cu proprietati antiinflamatorii (reduce inflamatia), analgezice (amelioreaza durerea) si antipiretice (scade temperatura corpului in caz de febra).

Scrieţi o recenzie

Intrebări despre produs

Pune o intrebare

30 alte produse în aceeași categorie:

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul