MOMETAZONA ATB 1 mg/g UNGUENT

MOMETAZONA ATB 1 mg/g UNGUENT

Mometazona Atb face parte dintr-o grupa de medicamente numita corticosteroizi topici. Este clasificat
ca si corticosteroid cu potenta mare. Aceste medicamente se aplica pe suprafata pielii pentru a reduce
roseata si mancarimea determinate de anumite afectiuni de la nivelul pielii.

More details

W59623001
New product

3,71 lei

Eliberare directă în farmacie

 
Informații

1. CE ESTE MOMETAZONA ATB SI PENTRU CE SE UTILIZEAZA
Mometazona Atb face parte dintr-o grupa de medicamente numita corticosteroizi topici. Este clasificat ca si corticosteroid cu potenta mare. Aceste medicamente se aplica pe suprafata pielii pentru a reduce roseata si mancarimea determinate de anumite afectiuni de la nivelul pielii.
La copii peste 6 ani , adolescenti si adulti medicamentul Mometazona Atb este utilizat pentru a reduce roseata si mancarimea determinate de anumite afectiuni de la nivelul pielii cum sunt psoriazisul (cu exceptia placilor extinse) si dermatita.Psoriazisul este o afectiune a pielii in care apar pete rosii cu scoame si senzatia de mancarime la nivelul coatelor, genunchilor, scalpului si la nivelul altor parti ale corpului. Dermatita este o afectiune care apare la nivelul pielii datorita reactiei acesteia la agenti externi, de exemplu detergenti, determinand inrosire si mancarime la nivelul pielii.Medicamentul nu duce la vindecarea afectiunii medicale de care suferiti, dar va ajuta la ameliorarea simptomelor pe care le aveti.

2. INAINTE SA UTILIZATI MOMETAZONA ATB
Nu utilizati Mometazona Atb
- daca sunteti alergic (hipersensibil) la furoat de mometazona, la oricare dintre celelalte
componente ale Mometazona Atb sau la medicamente similare;
- daca prezentati oricare alta afectiune a pielii (deoarece acesta poate sa o inrautateasca) in
special:
- rozacee (o boala de piele care afecteaza fata)
- acnee
- dermatita in jurul gurii
- mancarime in zona genitala
- eruptie pe piele determinata de scutec
- herpes
- varsat de vant
- zona zoster
- alte infectii la nivelul pielii
- daca ati avut recent o reactie la o vaccinare (de exemplu pentru gripa).
Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului daca nu sunteti sigur.
Aveti grija deosebita cand utilizati Mometazona Atb
- daca pielea dumneavoastra devine iritata sau sensibila dupa utilizarea de Mometazona Atb, intrerupeti utilizarea acestuia si adresati-va medicului dumneavoastra.
Cand se utilizeaza acest medicament in psoriazis, acesta poate agrava afectiunea (de exemplu poate sa apara o forma pustulara a bolii). Trebuie ca medicul sa evalueze evolutia cazului dumneavoastra la intervale regulate, deoarece acest tratament necesita o supraveghere atenta.
Unguentul nu trebuie aplicat pe pleoape. Aveti grija ca unguentul sa nu ajunga in contact cu ochii.
Utilizarea altor medicamente
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre medicamentele eliberate fara prescriptie medicala.
Utilizarea Mometazona Atb impreuna cu alimente si bauturi
Nu se cunosc interactiuni cu alimente sau cu bauturi.
Sarcina si alaptarea
Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.
Inainte de a incepe utilizarea de Mometazona Atb, trebuie sa-i spuneti medicului dumneavoastra daca
sunteti gravida sau daca alaptati. Mometazona Atb nu este recomandat la femei aflate la varsta fertila care nu utilizeaza masuri contraceptive.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Mometazona Atb nu are nicio influenta asupra capacitatii de a conduce vehicule si de a folosi utilaje.
Informatii importante privind unele componente ale Mometazona Atb
Mometazona Atb contine monostearat de propilenglicol care poate determina iritatie la nivelul pielii.

3. CUM SA UTILIZATI MOMETAZONA ATB
Utilizati intotdeauna Mometazona Atb exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Adulti, inclusiv pacienti varstnici si copii cu varsta de cel putin 6 ani:
Trebuie sa aplicati, cu grija, un strat subtire de Mometazona Atb pe suprafetele de piele afectate, o data pe zi.
Nu utilizati unguentul la nivelul fetei fara supravegherea atenta a medicului.
Produsul Mometazona Atb nu trebuie utilizat perioade lungi de timp (mai mult de 3 saptamani) sau pe suprafete mari (mai mult de 20% din suprafata corporala). La copii, trebuie tratata un maxim de 10% din suprafata corporala.
Deseori, se recomanda utilizarea unui corticosteroid mai slab atunci cand apare ameliorarea clinica.
Copii cu varsta de cel putin 6 ani:
Mometazona Atb este un glucocorticoid puternic de grupa III. Nu este recomandata utilizarea la copiii cu varsta sub 6 ani datorita datelor insuficiente cu privire la siguranta.
Trebuie sa urmati indicatii urmatoare atunci cand utilizati Mometazona Atb:
- Nu utilizati unguentul la nivelul fetei pentru mai mult de 5 zile.
- Nu aplicati unguentul in zona acoperita de scutec, deoarece aceasta poate usura trecerea mai usoara a substantei active prin piele si posibil determina unele efecte nedorite.
- Nu trebuie sa utilizati o cantitate mare de unguent pe suprafete mari ale corpului pentru o perioada lunga de timp (de exemplu in fiecare zi pentru mai multe saptamani sau luni).
- Evitati contactul unguentului cu ochii dumneavoastra.
- Se recomanda prudenta atunci cand aplicati Mometazona Atb la nivelul unor zone cu varice (risc de mobilizare a unor cheaguri de sange).
Daca utilizati mai mult Mometazona Atb decat trebuie
Daca dumneavoastra (sau altcineva) inghite accidental unguentul Mometazona Atb, nu ar trebui ca aceasta sa determine vreo problema. Cu toate acestea, daca sunteti ingrijorat, contactati medicul dumneavoastra.
Daca utilizati unguentul mai des decat ar trebui, sau pe suprafete mari ale corpului, poate sa va influenteze secretia unor hormoni din organism. La copii poate sa le afecteze cresterea si dezvoltarea.
Daca nu ati utilizat unguentul asa cum vi s-a recomandat si ati utilizat prea des si/sau pentru o perioada lunga de timp, trebuie sa-i spuneti medicului dumneavoastra.
Daca ati uitat sa utilizati Mometazona Atb
Daca ati uitat sa aplicati medicamentul la momentul recomandat, aplicati imediat ce v-ati amintit, apoi utilizati-l in mod obisnuit. Nu aplicati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.
Daca incetati sa utilizati Mometazona Atb
Daca ati utilizat Mometazona Atb pentru o perioada lunga de timp si problemele de la nivelul pielii par sa se imbunatateasca, nu trebuie sa opriti brusc utilizarea unguentului. Daca intrerupeti brusc utilizarea unguentului, este posibil ca pielea dumneavoastra sa devina rosie si sa simtiti intepaturi si usturime. Pentru a evita acest lucru, trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra deoarece el va reduce gradat utilizarea unguentului in functie de nevoile dumneavoastre pana la oprirea tratamentului.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. REACTII ADVERSE POSIBILE
Ca toate medicamentele, Mometazona Atb poate determina reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Urmatoarele frecvente sunt considerate baza pentru evaluarea reactiilor adverse:
-foarte frecvente: afecteaza mai mult de 1 utilizator din 10
-frecvente: afecteaza 1 pana la 10 utilizatori din 100
-mai putin frecvente: afecteaza 1 pana la 10 utilizatori din 1000
-rare: afecteaza 1 pana la 10 utilizatori din 10000
-foarte rare: afecteaza mai putin de 1 utilizator din 10000
cu frecventa necunoscuta: care nu poate fi estimata din datele disponibile
Reactiile adverse raportate la copiii si adultii care au utilizat corticosteroizi topici, includ:
- frecvente: senzatie de arsura usoara pana la moderata la locul de aplicare, subtierea pielii, senzatie de furnicaturi/intepaturi, mancarime, infectii bacteriene, parestezie (senzatii anormale la nivelul pielii) sau pete neobisnuite pe piele, de culoare rosie.
- mai putin frecvente: pete neregulate sau dungi pe piele, iritatie , cresterea neobisnuita a parului,
decolorarea pielii, dermatita care apare in jurul gurii, maceratie cutanata, dermatita alergica de contact, dermatita papuloasa asemanatoare acneei rozacee (la nivelul fetei), reactii acneiforme, fragilitate capilara (apar vanatai pe piele), miliaria (o eruptie de pete rosii pe piept, spate si brate), uscaciune a pielii, sensibilizare (la mometazona), foliculita (inflamarea foliculilor de la nivelul pielii).
- mai putin frecvente: infectie secundara
- foarte rare: dilatarea unor vase de sange mici la nivelul pielii.
Exista un risc crescut de efecte sistemice si reactii adverse locale in caz de aplicare frecventa,tratament pe suprafete mari sau de lunga durata si, de asemenea, in caz de tratament al suprafetelor dintre degete sau cu pansamente ocluzive. Decolorarea sau inchiderea la culoare a pielii au fost raportate in cazuri izolate (rare) in legatura cu alti steroizi si, ca urmare, pot sa apara si cu Mometazona Atb.
Reactiile adverse raportate la glucocorticoizii sistemici – inclusiv supresia glandelor suprarenale – pot sa apara, de asemenea, la glucocorticoizii aplicati topic.
Copiii pot prezenta o sensibilitate mai mare pentru aparitia inhibarii axului hipotalamo-hipofizocorticosuprarenalian indusa de corticosteroizi topici si pentru aparitia sindromului Cushing decat adultii, datorita raportului mare dintre suprafata corporala si greutate. Tratamentul cronic cu corticosteroizi poate interfera cu procesul de crestere si dezvoltare la copii.
Hipertensiunea intracraniana (cresterea tensiunii din interiorul craniului) a fost raportata la copiii tratati cu corticosteroizi topici. Manifestarile hipertensiunii intracraniene includ bombarea fontanelelor, cefalee si edem la nivelul papilei optice la ambii ochi.Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

5. CUM SE PASTREAZA MOMETAZONA ATB
A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.
Nu utilizati Mometazona Atb dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj dupa „EXP”. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.A se pastra la temperaturi sub 25°C, in ambalajul original. A se pastra maxim 8 saptamani dupa deschiderea tubului.Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

Este disponibil in cutii cu un tub din aluminiu a 15 g unguent.

Scrieţi o recenzie

MOMETAZONA ATB 1 mg/g UNGUENT

Mometazona Atb face parte dintr-o grupa de medicamente numita corticosteroizi topici. Este clasificat
ca si corticosteroid cu potenta mare. Aceste medicamente se aplica pe suprafata pielii pentru a reduce
roseata si mancarimea determinate de anumite afectiuni de la nivelul pielii.

Scrieţi o recenzie

Intrebări despre produs

Pune o intrebare

30 alte produse în aceeași categorie:

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul