NAFTIFINA ATB 10MG/G CREMA

NAFTIFINA ATB 10MG/G CREMA

Naftifină Atb conţine clorhidrat de naftifină. Face parte din grupa antifungice pentru uz topic, alte antifungice de uz topic.

More details

W53914001
New product

11,64 lei

Acest produs momentan este indisponibil
 
Informații

1. CE ESTE NAFTIFINA ATB SI PENTRU CE SE UTILIZEAZA
Naftifina Atb contine clorhidrat de naftifina.
Face parte din grupa antifungice pentru uz topic, alte antifungice de uz topic.
Naftifina Atb este indicat la adulti si adolescenti cu varsta peste 12 ani, in tratamentul micozelor pielii si pliurilor cutanate (Tinea pedis, Tinea cruris, Tinea corporis) si al onicomicozelor cauzate de Trichophyton rubrum, Tricophyton mentagrophytes, Tricophyton tonsurans, Microsporum canis, Microsporum audouini, Microsporum gypseum, Epidermophyton floccosum si Candida albicans. Daca dupa 4 saptamani nu va simtiti mai bine sau va simtiti mai rau, trebuie sa va adresati unui medic.

2. CE TREBUIE SA ?TI?I INAINTE SA UTILIZATI NAFTIFINA ATB
Nu utilizati Naftifina Atb
Daca sunteti alergic (hipersensibil) la naftifina sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6);
Atentionari si precautii
Inainte sa utilizati Naftifina Atb, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Aplicati crema numai la nivelul pielii si unghiilor. Evitati contactul cu ochii, nasul, gura sau alte mucoase. Evitati aplicarea cremei sub pansamente ocluzive, bandaje sau alte creme sau unguente fara acordul medicului.
In cazul iritarii sau sensibilizarii zonei tratate, intrerupeti tratamentul cu Naftifina Atb.
Copii
Siguranta si eficacitatea la copii cu varsta sub 12 ani nu au fost stabilite.
In vederea eradicarii infectiei fungice (micoze) se impun urmatoarele masuri de precautie:
1. Este necesara schimbarea zilnica a hainelor.
2. Se recomanda evitarea acoperirii zonei de piele infectate cu imbracaminte stramta sau obiecte de imbracaminte care permit doar o ventilatie limitata sau care nu permit ventilatia (de exemplu ciorapi din fibre textile artificiale, purtati in pantofi stramti). De asemenea, zona infectata trebuie uscata bine dupa spalare. Orice prosop sau imbracaminte trebuie schimbate zilnic.
3. In cazul piciorului de atlet nu trebuie ca pacientul sa mearga descaltat acasa, in baie sau, de exemplu in hotel. Aceasta reprezinta calea prin care se previne reinfectarea si raspandirea ulterioara a microbilor patogeni.
4. Sauna sau baile cu aburi pot fi frecventate numai dupa ce infectia fungica a fost vindecata definitiv.
Naftifina Atb impreuna cu alte medicamente
Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca utilizati, ati utilizat recent sau s-ar putea sa utilizati orice alte medicamente.
In cazul aplicarii pe piele a cremei Naftifina Atb este putin probabil sa apara interactiuni cu alte medicamente.
Sarcina, alaptarea si fertilitatea
Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament.
Sarcina
Evitati utilizarea de Naftifina Atb in timpul sarcinii sau daca sunteti la varsta fertila ?i nu utilizati masuri contraceptive.
Alaptarea
Deoarece multe medicamente se excreta in laptele matern, alaptarea trebuie intrerupta pe durata administrarii si se poate relua la 2-3 zile dupa ultima administrare.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Naftifina Atb nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.
Naftifina Atb contine propilenglicol, alcool cetostearilic si alcool cetilic.
Deoarece acest medicament contine propilenglicol, poate provoca iritatie cutanata.
Deoarece acest medicament contine alcool cetostearilic si alcool cetilic, poate provoca reactii adverse cutanate locale (de exemplu, dermatita de contact).

3. CUM SA UTILIZATI NAFTIFINA ATB
Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum este descris in acest prospect sau asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Discutati cu medicul sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Aplicati Naftifina Atb o data pe zi prin masaj usor pe zona afectata si zona inconjuratoare. Curatati si uscati zona afectata inainte de aplicarea cremei. Spalati mainile dupa fiecare aplicare. Daca nu apar imbunatatiri clinice dupa 4 saptamani de tratament, adresati-va medicului pentru reevaluarea diagnosticului.
Utilizarea la copii
Siguranta si eficacitatea la copii cu varsta sub 12 ani nu au fost stabilite.
Daca utilizati mai mult Naftifina Atb decat trebuie
Este putin probabil sa apara supradozaj dupa aplicarea de Naftifina Atb. Totusi, daca suspectati acest lucru, spalati zona cu apa din abundenta.
Daca uitati sa utilizati Naftifina Atb
Daca ati uitat sa aplicati crema o data, aplicati-o imediat ce va amintiti. Nu aplicati o cantitate dubla pentru a compensa doza uitata.
Daca incetati sa utilizati Naftifina Atb
Continuati tratamentul cu Naftifina Atb inca doua saptamani dupa disparitia semnelor clinice. Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. REACTII ADVERSE POSIBILE
Ca toate medicamentele, Naftifina Atb poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Reactiile adverse sunt clasificate dupa urmatoarele frecvente:
Foarte frecvente: care afecteaza mai mult de 1 utilizator din 10
Frecvente: care afecteaza 1 pana la 10 utilizatori din 100
Mai putin frecvente: care afecteaza 1 pana la 10 utilizatori din 1000
Rare: care afecteaza 1 pana la 10 utilizatori din 10000
Foarte rare: afecteaza mai putin de 1 utilizator din 10000
Cu frecventa necunoscuta care nu poate fi estimata din datele disponibile
Naftifina Atb este in general bine tolerata. Reactiile adverse care pot aparea sunt mai putin frecvente si de obicei dispar de la sine si nu necesita intreruperea tratamentului. Acestea sunt: iritatii locale: senzatie trecatoare de arsura si intepatura sau de uscaciune a pielii, roseata, eruptii, mancarimi la nivelul pielii.
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect.

5. CUM SE PASTREAZA NAFTIFINA ATB
Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.
Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj dupa EXP.. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
A se pastra la temperaturi sub 25ºC, in ambalajul original.
Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. CONTINUTUL AMBALAJULUI SI ALTE INFORMATII
Ce contine Naftifina Atb
Substanta activa este clorhidrat de naftifina. Un gram crema contine clorhidrat de naftifina 10 mg. Celelalte componente sunt: alcool cetostearilic si ceteareth 30, alcol cetilic, parafina lichida, Nmetilpirolidona, propilenglicol, macrogol 1000, monostearat de gliceril, polisorbat 80, polisorbat 20, alcool benzilic, apa purificata.
Cum arata Naftifina Atb si continutul ambalajului
Naftifina Atb se prezinta sub forma de masa omogena de culoare alba, fara aglomerari de
particule, cu miros caracteristic.
Este disponibil in cutii cu un tub din aluminiu a 15 g crema.

Scrieţi o recenzie

NAFTIFINA ATB 10MG/G CREMA

Naftifină Atb conţine clorhidrat de naftifină. Face parte din grupa antifungice pentru uz topic, alte antifungice de uz topic.

Scrieţi o recenzie

Intrebări despre produs

Pune o intrebare

30 alte produse în aceeași categorie:

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul