NASIC PENTRU COPII X 1 SPRAY NAZ.

NASIC PENTRU COPII X 1 SPRAY NAZ.

Nasic pentru copii este folosit pentru decongestionarea nazală în cazul rinitelor şi pentru vindecarea pielii şi a leziunilor mucoaselor, pentru ameliorarea rinitelor vasomotorii şi pentru tratamentul respiraţiei nazale după chirurgia nazală.

More details

W43746001
New product

15,67 lei

- +

 
Informații

Substanţa activă xilometazolina are activitate vasoconstrictoare, decongestionând astfel mucoasele nazale.Cea de-a doua substanţă activă conţinută de Nasic, dexpantenol este un derivat al acidului pantotenic, o vitamină ce permite vindecarea rănilor şi protejează membranele mucoasei.Nasic este folosit pentru decongestionarea nazală în cazul rinitelor şi pentru vindecarea pielii şi a leziunilor mucoaselor, pentru ameliorarea rinitelor vasomotorii şi pentru tratamentul respiraţiei nazale după chirurgia nazală.

Nasic pentru copii poate fi utilizat pentru copii cu vârstele între 2 şi 6 ani.

Ce conţine Nasic pentru copii

Substanţele active sunt: clorhidratul de xylometazolină 0,05% şi dexpantenol 5%.

100 ml soluţie conţine clorhidrat de xilometazolină 0,05 g şi dexpante­nol 5 g.

Un puf de 0,1 ml soluţie (echivalentul a 0,10 g) conţine 0,05 mg clorhidrat de xilometazolină şi 5 mg dexpantenol.

Celelalte componente sunt: clorură de benzalconiu (sub formă de soluţie 50%), dihidrogenofosfat de potasiu, hidrogenofosfat de disodiu dodecahidrat, apă purificată.

Nu utilizaţi Nasic pentru copii

  • dacă sunteţi hipersensitiv (alergic) la xilometazolină sau dexpantenol sau la oricare dintre excipienţi;
  • dacă suferiţi de o inflamaţie uscată, cu cruste, a mucoasei nazale (rhinitis sicca);
  • după extirparea chirurgicală a glandei pineale prin nas (hipo-fizectomie transsfenoidală) sau alte proceduri operatorii la care este expusă membrana cerebrală;
  • la copii mici şi copii sub 6 ani.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Nasic pentru copii

  • dacă luaţi inhibitori de monoamin-oxidază (inhibitori MAO) sau alte medicamente cu potenţial mare de ridicare a tensiunii arteriale;
  • dacă aveţi presiune intra-oculară ridicată, în special glaucom cu unghi închis;
  • dacă suferiţi de boli cardiovasculare severe (de exemplu boala coronariană  tensiune arterială ridicată (hipertensiune));
  • dacă aveţi tumoră suprarenaliană (feocromocitom);
  • dacă suferiţi de boli metabolice (de exemplu glanda tiroidă supra-activă (hipertiroidism), diabet);
  • dacă suferiţi de boala metabolică denumită porfirie.

Utilizarea Nasic pentru copii în rinita cronică se poate face numai sub supraveghere medicală datorită pericolului de afectare a mucoasei nazale.

Copii

În cazul copiilor trebuie evitată utilizarea de lungă durată şi supradozajul. Utilizarea de doze mai mari trebuie să se facă sub supraveghere medicală.

Nasic pentru copii are o concentraţie de substanţe active care poate fi utilizată de către copiii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 6 ani şi ca urmare nu este adecvat pentru utilizarea la sugari şi copii cu vârsta mai mică de 2 ani.

Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Nasic pentru copii nu trebuie utilizat în timpul sarcinii deoarece nu există date suficiente privind administrarea de clorhidrat de xilometazolină la gravide.

Nasic pentru copii nu trebuie utilizat de mamele care alăptează deoarece nu se cunoaşte dacă clorhidratul de xilometazolina este excretat în laptele matern.

Informaţii importante privind unele componente ale Nasic pentru copii

Nasic pentru copii conţine clorură de benzalconiu şi, ca urmare, nu trebuie utilizat de pacienţi cu hipersesibilitate cunoscută la acest excipient.

Clorura de benzalconiu poate provoca iritarea mucoasei nazale.

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă nu vă simţiţi bine în timp ce utilizaţi Nasic pentru copii.

CUM SĂ UTILIZAŢI Nasic pentru copii

Utilizaţi întotdeauna Nasic pentru copii exact aşa cum v-a spus medicul dumnea­voastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Mod de administrare: Uz nazal

Înlăturaţi capacul protector lung. Deşurubaţi capacul de la sticla şi ataşaţi dispozitivul spray. Apoi înlăturaţi capacul protector de la dispozitivul spray. Înainte de utilizarea pentru prima oară a spray-ului nazal, pompaţi de câteva ori până la apariţia unei ceţi fine.

Introduceţi capul dispozitivului spray cât de adânc posibil în fiecare nară şi pompaţi o dată. După utilizare ştergeţi capul dispozitivului din motive igienice şi puneţi capacul protector. Odată ce dispozitivul spray de dozare a început a fi utilizat, spray-urile ulterioare vor fi eliberate imediat.

Dozaj

Dacă nu este altfel prescris de către medic, doza de Nasic pentru copii pentru copii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 6 ani este de 1 puf în fiecare nară, de maxim 3 ori pe zi, ţinând flaconul vertical şi inhalând pe nas în timp ce acţionaţi spray-ul. Dozarea depinde de sensibilitatea individua­lă şi de răspunsul clinic.

Durata administrării

Nu utilizaţi Nasic pentru copii mai mult de 7 zile, cu excepţia cazului când medicul vă recomandă acest lucru. Este necesară o pauză de câteva zile înainte de a-l reutiliza.

Întotdeauna trebuie consultat medicul în ceea ce priveşte durata tratamentului la copii.

Utilizarea prelungită sau frecventă a Nasic pentru copii poate duce la inflamarea cronică şi, eventual, la atrofia mucoasei nazale.

Pacienţii cu glaucom, glaucom cu unghi închis în special, trebuie să consulte medicul înainte de utilizarea Nasic.

Dacă vi se pare că efectul Nasic pentru copii este prea puternic sau prea slab, discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul.

Prezentare: 10 ml.

Scrieţi o recenzie

NASIC PENTRU COPII X 1 SPRAY NAZ.

Nasic pentru copii este folosit pentru decongestionarea nazală în cazul rinitelor şi pentru vindecarea pielii şi a leziunilor mucoaselor, pentru ameliorarea rinitelor vasomotorii şi pentru tratamentul respiraţiei nazale după chirurgia nazală.

Scrieţi o recenzie

Intrebări despre produs

Pune o intrebare

30 alte produse în aceeași categorie:

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul