NICERGOLINA LPH 30 mg X 30 COMPR.

NICERGOLINA LPH 30 mg X 30 COMPR.

Tratamentul simptomatic al deficitului patologic cognitiv și neurosenzitiv cronic la pacienților în vârstă, precum și la pacienții cu tulburări vasculare cerebrale, periferice, retiniene și cohleo-vestibulare.

More details

W42841001
New product

28,43 lei

Eliberare directă în farmacie

 
Informații

Grupa farmacoterapeutica: vasodilatatoare periferice, alcaloizi din ergot

 

Indicatii terapeutice

Adjuvant in:

-tratamentul simptomatic al deficitului patologic cognitiv si neurosenzitiv cronic al pacientilor in varsta (cu exceptia bolii Alzheimer si a altor demente);

-tratamentul claudicatiei intermitente care apare in cadrul arteriopatiilor obliterante cronice ale membrelor inferioare (stadiul 2);

-tulburarilor circulatiei retiniene si cohleo-vestibulare.

Contraindicatii

-Hipersensibilitate la nicergolina sau la oricare dintre excipientii medicamentului;

-Infarct miocardic acut;

-Bradicardie marcata (< 50/min);

-Sangerari acute;

-Asocierea cu simpatomimetice α- sau β-adrenergice.

 

Precautii

Medicamentul contine glucoza; daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-l intrebati inainte de a lua acest medicament.

Excipientul Ponceau 4R Nicergolina LPH 30 mg poate provoca reactii alergice.

Interactiuni

Nicergolina poate potenta efectul medicamentelor antihipertensive, a anticoagulantelor si antiagregantelor plachetare.

 

Atentionari speciale

Se recomanda prudenta si folosirea de doze mici in caz de hipotensiune arteriala sau bradicardie.

Deoarece calea renala este principala cale de eliminare a nicergolinei, si a metabolitilor sai se recomanda o reducere a dozei la pacientii cu insuficienta renala.

 

Sarcina si alaptarea:

Studii experimentale folosind doze mari de nicergolina au evidentiat un potential embriotoxic si teratogen. Nu sunt disponibile studii la femeia gravida. Nu se recomanda administrarea de nicergolina in timpul sarcinii si alaptarii.

 

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Nicergolina poate afecta capacitatea de reactie a pacientului, de aceea se recomanda ca aceste activitati sa fie evitate pana in momentul in care efectul asupra persoanei in cauza este bine cunoscut si evaluat.

 

Doze si mod de administrare

Doza uzuala este, la inceput, de 30 - 60 mg nicergolina pe zi administrata in 2 - 3 prize, urmata apoi de o doza zilnica de intretinere de 15 - 30 mg nicergolina administrata in una sau mai multe prize.

Se administreaza intre mese.

Comprimatele nu sunt divizibile, de aceea in functie de doza se va alege forma farmaceutica cu concentratia corespunzatoare.

 

Reactii adverse

Au fost raportate cazuri rare de reactii adverse usoare, in general legate de actiunea vasculotropa a medicamentului: hipotensiune arteriala, ameteala, bradicardie, bufeuri vasomotorii, tulburari gastrointestinale usoare, senzatie de caldura, roseata cutanata, somnolenta sau insomnie; cazuri rare de pneumopatii interstitiale izolate sau asociate cu o atingere pleurala, atingere pleurala izolata, pneumopatie fibrozanta.

 

Supradozaj

Ingerarea unor cantitati mari de nicergolina poate determina hipotensiune arteriala si bradicardie. Tratamentul consta in evacuarea continutului gastric si sustinerea functiei hemodinamice.

 

Pastrare

A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj.

A se pastra la temperaturi sub 25ºC, in ambalajul original. A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.

 

Ambalaj

Cutie cu 2 blistere din AL/PVC a cate 15 comprimate filmate

 

Scrieţi o recenzie

NICERGOLINA LPH 30 mg X 30 COMPR.

Tratamentul simptomatic al deficitului patologic cognitiv și neurosenzitiv cronic la pacienților în vârstă, precum și la pacienții cu tulburări vasculare cerebrale, periferice, retiniene și cohleo-vestibulare.

Scrieţi o recenzie

Intrebări despre produs

Pune o intrebare

30 alte produse în aceeași categorie:

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul