NISTATINA ATB 100000 UI X 7 OVULE

NISTATINA ATB 100000 UI X 7 OVULE

Nistatina este un medicament antifungic cu acţiune locală. Acest medicament este utilizat pentru tratamentul infecţiilor vaginale determinate de fungi. Ajută la reducerea mâncărimilor, înroşirii pielii şi a iritaţiilor.

More details

W61910001
New product

17,03 lei

Eliberare directă în farmacie

 
Informații

1. Ce este Nistatină Atb şi pentru ce se utilizează

Nistatina este un medicament antifungic cu acţiune locală. Acest medicament este utilizat pentru tratamentul infecţiilor vaginale determinate de fungi. Ajută la reducerea mâncărimilor, înroşirii pielii şi a iritaţiilor

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Nistatină Atb

Nu utilizaţi Nistatină Atb 

-dacă sunteţi alergic la nistatină sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.

Atenţionări şi precauţii

Înainte să utilizaţi Nistatină Atb, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

După stabilirea cu certitudine a diagnosticului de candidoză este necesară identificarea şi înlăturarea factorilor favorizanţi pentru prevenirea recidivelor.

Nistatină Atb împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente.

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

3. Cum să utilizaţi Nistatină Atb

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Adulţi

După igienizarea mâinilor se va introduce ovulul în profunzime, în vagin. Pentru a preveni curgerea medicamentului din vagin, este indicată aşezarea cât mai curând posibil la orizontală. Pentru a preveni pătarea lenjeriei, se pot folosi tampoane intime externe. Nu este indicată folosirea tampoanelor interne în timpul tratamentului cu acest medicament.

Nistatină Atb ovule se va utiliza la aceeaşi oră în fiecare zi, pe toată perioada recomandată, chiar dacă simptomele dispar după câteva zile sau chiar dacă începe perioada menstruală.

Doza recomandată este de 1 sau 2 ovule introduse în profunzime în vagin, o dată pe zi, seara, înainte de culcare, pentru 14 zile sau mai mult.

Copii

Nu se recomandă administrarea Nistatină Atb ovule la copii din cauza formei farmaceutice inadecvate vârstei.

Vârstnici

Nu există recomandări speciale de dozaj sau precauţii în cazul administrării de Nistatină Atb la vârstnici.

Dacă utilizaţi mai mult Nistatină Atb decât trebuie Deoarece absorbţia sistemică după administrarea intravaginală a acestui medicament este neglijabilă, supradozajul este puţin probabil.

Dacă uitaţi să utilizaţi Nistatină Atb Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă încetaţi să utilizaţi Nistatină Atb Întrerupeţi tratamentul cu Nistatină Atb doar la recomandarea medicului dumneavoastră. Întreruperea prea devreme a acestui tratament poate determina reapariţia infecţiei.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Deşi foate puţin probabil, nistatina poate cauza, cu frecvenţă necunoscută, iritaţii vaginale. Dacă această reacţie adversă persistă sau se agravează, anunţaţi prompt medicul dumneavoastră sau farmacistul. Tot cu frecvenţă necunoscută pot apărea şi reacţii alergice, manifestate prin: erupţii la nivelul pielii, mâncărimi şi umflături (în special ale feţei, limbii, gâtului), ameţeală, tulburări de respiraţie. Dacă observaţi aceste reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

5. Cum se păstrează Nistatină Atb

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie, după EXP.Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A se păstra la temperaturi sub 25ºC, în ambalajul original, pentru a fi protejat de lumină.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Nistatină Atb -

-Substanţa activă este nistatina. Un ovul conţine nistatină 100000 UI.

- Celelalte componente sunt gliceride de semisinteză.

Cum arată Nistatină Atb şi conţinutul ambalajului

Nistatină Atb se prezintă sub formă de ovule de culoare gălbuie, de formă ovoidă, cu suprafaţa netedă onctuoasă şi aspect omogen în secţiune.

Cutie cu 1 folie termosudată din PVC-PE a 7 ovule

Scrieţi o recenzie

NISTATINA ATB 100000 UI X 7 OVULE

Nistatina este un medicament antifungic cu acţiune locală. Acest medicament este utilizat pentru tratamentul infecţiilor vaginale determinate de fungi. Ajută la reducerea mâncărimilor, înroşirii pielii şi a iritaţiilor.

Scrieţi o recenzie

Intrebări despre produs

Pune o intrebare

30 alte produse în aceeași categorie:

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul