NORFLOXACIN HELCOR 400 mg X 20 COMPR.

NORFLOXACIN HELCOR 400 mg X 20 COMPR.

Norfloxacin Helcor conţine norfloxacină. Acest produs aparţine unui grup de medicamente cunoscute ca medicamente antibacteriene din grupul chinolonelor. Acestea acţionează prin distrugerea bacteriilor ce produc anumite infecţii în organismul uman.

More details

W58303001
New product

18,54 lei

Eliberare directă în farmacie

 
Informații

DCI: norfloxacin

Compoziție:
Un comprimat filmat conține norfloxacina 400 mg, excipienți:
(E 171), indigotin E 132.

Grupa farmacoterapeutică: chinolone antibacteriene, fluorochinolone.

Indicații terapeutice:
H-Norfloxacin 400 mg este indicat în tratamentul infecțiilor cu germeni sensibili la norfloxacină:
- cistite acute necomplicate la femei sub 65 ani,
- alte infecții urinare joase incluzând infecții ale prostatei și infecții urinare înalte cu germeni sensibili la adult,
- uretrita gonococică la bărbați fără semne clinice de diseminare pelvina,
- infecție gonococică endocervicală fără semne clinice de diseminare pelvina.

Contraindicații:
Hipersensibilitate la norfloxacina sau la un alt chimioterapic din grupa chinolonelor sau la oricare dintre excipienții produsului.
Tendinopatie determinată de fluorochinolone în antecedente.
Copii (în perioada de creștere).
Alăptare.

Precauții:
În timpul tratamentului se evită expunerea la radiațiile solare datorită riscului de fotosensibilizare.
În timpul tratamentului cu norfloxacina foarte rar pot să apară tendinite, care pot evolua spre ruptura de tendon, îndeosebi a celui achilian. Apariția semnelor de tendinită impune oprirea administrării produsului și instituirea unui tratament adecvat.

Interacțiuni:
Administrarea concomitentă de probenecid nu modifică concentrația plasmatică a norfloxacinei dar scade excreția urinară.
Nitrofurantoină antagonizează efectul antibacterian al norfloxacinei.
În cazul asocierii cu norfloxacina concentrațiile plasmatice ale teofilinei cresc, existând risc de supradozaj.
Similar celorlalte fluorochinolone norfloxacină poate crește efectele anticoagulantelor orale, cu risc de hemoragie. Sunt necesare determinarea periodică a concentrației de protrombină și adaptarea dozei de anticoagulant oral în timpul administrării concomitente și după oprirea tratamentului cu norfloxacină.
Produsele care conțin fier sau zinc, antiacidele sau sucralfatul trebuie administrate cu o oră înainte sau 2 ore după norfloxacină, deoarece scad biodisponibilitatea fluorochinolonelor prin scăderea absorbției datorită chelarii.
Norfloxacina crește concentrațiile plasmatice ale ciclosporinei; în cazul administrării concomitente este necesară scăderea dozelor de ciclosporină.

Atenționări speciale
Norfloxacina trebuie administrată cu prudență la pacienții cu miastenie gravis, la cei cu antecedente de convulsii sau în cazul prezenței factorilor care predispun la apariția convulsiilor.
Îndeosebi în timpul tratamentului de lungă durată și / sau în cazul infecțiilor nozocomiale se pot selecta tulpini rezistente de Staphylococcus și Pseudomonas.
La pacienții cu deficit de glucozo-6-fosfatdehidrogenaza rareori s-au raportat reacții hemolitice în timpul tratamentului cu chinolone, incluzând norfloxacina.
În cazul insuficienței renale condițiile de administrare și dozele nu au fost stabilite decât pentru un clearance al creatininei de 30 ml/ min/1,73 m2
Copii
Vezi Contraindicații
Vârstnici
Vezi Doze și mod de administrare
Sarcina și alăptarea
Studiile efectuate la animale nu au evidențiat efecte teratogene. În absența efectelor teratogene la animale, un efect malformativ la om nu este de așteptat.ana în prezent utilizarea norfloxacinei la gravide într-un număr mic de cazuri nu a determinat efecte malformative sau fetotoxice.
Totuși, absența acestui risc poate fi evidențiată numai prin studii epidemiologice.
Pe de altă parte, la copii, în caz de administrare postnatală au fost evidențiate afectări articulare legate de administrarea de chinolone.
Datorită riscului afectării articulare după administrarea postnatală nu se recomandă administrarea fluorochinolonelor în timpul sarcinii.
În timpul alăptării este contraindicată administrarea norfloxacinei.
Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje
Nu influențează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje dar pacienții trebuie avertizați asupra posibilelor reacții adverse care pot să apară (vertij, crize convulsive, halucinații).

Doze și mod de administrare:
În cistite acute necomplicate la femei sub 65 ani: 800 mg norfloxacina pe zi, în 2 prize, timp de 3 zile.
Alte infecții urinare joase incluzând infecții ale prostatei și infecții urinare înalte cu germeni sensibili la adult: 800 mg norfloxacina pe zi, în 2 prize; durata tratamentului trebuie individualizată în funcție de afecțiune.
În caz de insufieciență renală cu clearance-ul creatininei mai mare de 30 ml/min/1,73 m2, nu este necesară ajustarea dozelor de norfloxacină. Nu există date disponibile privind administrarea norfloxacinei la valori ale clearance-ului creatininei mai mici de 30 ml / min / 1,73 m2.
Prezența alimentelor în stomac poate să scadă ușor sau să întârzie absorbția norfloxacinei. De aceea, norfloxacina trebuie administrată cu un pahar cu apă pe stomacul gol (cu o oră înainte sau cu 2 ore după masă). Nu trebuie administrată cu lapte sau produse lactate.

Reacții adverse:
Tulburări gastro-intestinale: pirozis, dureri și crampe abdominale, greață, vărsături, diaree, colite pseudomembranoase, pancreatite (rareori), anorexie;
Tulburări neurosenzoriale: cefalee, vertij, crize convulsive, tulburări ale somnului, acufene, anxietate / nervozitate, iritabilitate, dezorientare, reacții psihotice, halucinații, depresie, euforie, părestezii, tremurături, mioclonii, polinevrite;
Tulburări cutanate: fotosensibilitate, rash, sindrom Stevens - Johnson, epidermoliza toxică;
Reacții alergice: edem Quincke și urticarie;
Foarte rar: dureri articulare, dureri musculare, tendinite, rupturi de tendon;
Rar: leucopenie, neutropenie, eozinofilie și creșterea transaminazelor, fosfatazelor alcaline, a bilirubinemiei, a uremiei și a creatininemiei.

Supradozaj
Nu au fost raportate cazuri de supradozaj.
În caz de supradozaj se recomandă lavaj gastric sau provocarea vărsăturilor, supraveghere clinică, tratament simptomatic și de susținere a funcțiilor vitale, hidratare adecvată.

Păstrare
A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj.
Nu sunt necesare condiții speciale de păstrare.
A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

Ambalaj
Cutie cu 2 blistere din PVC/PVDC/Al a câte 10 comprimate filmate.

Scrieţi o recenzie

NORFLOXACIN HELCOR 400 mg X 20 COMPR.

Norfloxacin Helcor conţine norfloxacină. Acest produs aparţine unui grup de medicamente cunoscute ca medicamente antibacteriene din grupul chinolonelor. Acestea acţionează prin distrugerea bacteriilor ce produc anumite infecţii în organismul uman.

Scrieţi o recenzie

Intrebări despre produs

Pune o intrebare

30 alte produse în aceeași categorie:

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul