NOVOCALMIN 300 mg X 12 SUPOZ

NOVOCALMIN 300 mg X 12 SUPOZ

Novocalmin aparţine grupei de medicamente cunoscută sub denumirea de: analgezice şi antipiretice.

More details

W57866001
New product

15,84 lei

Eliberare directă în farmacie

 
Informații

Ce este Novocalmin şi pentru ce se utilizează

Novocalmin aparţine grupei de medicamente cunoscută sub denumirea de: analgezice şi antipiretice. El ameliorează durerea şi reduce temperatura corpului în caz de febră. Novocalmin se utilizează în:

 • dureri acute severe postlezionale sau postoperatorii; colici; dureri de cauză tumorală; alte dureri severe acute sau cronice, atunci când alte mijloace terapeutice nu sunt indicate.
 • combaterea febrei, atunci când aceasta nu răspunde la alt tratament.

Înainte să utilizaţi Novocalmin

Nu utilizaţi Novocalmin

 • dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la metamizol sau la oricare dintre celelalte componente ale Novocalmin.
 • dacă aveţi:
 • antecedente alergice la derivaţii de pirazol, intoleranţă la antiinflamatoarele nesteroidiene (AINS);
 • afecţiuni ale măduvei hematopoietice;
 • antecedente de agranulocitoză;
 • deficit de glucozo-6-fosfat dehidrogenază, porfirie hepatică acută.
 • dacă sunteţi în primul sau în ultimul trimestru de sarcină.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Novocalmin

 • dacă suferiţi de: urticarie, astm bronşic alergic, rinită alergică;
 • dacă suferiţi de intoleranţă la alcool etilic (după ingestia unor cantităţi mici apar: strănut, lăcrimare, înroşire pronunţată a feţei; intoleranţa la alcool etilic poate evidenţia existenţa unui astm la AINS);
 • dacă aveţi urticarie sau intoleranţă la conservanţi sau coloranţi.

Acest medicament poate determina fenomene alergice de tip anafilactic, de exemplu agranulocitoză (scăderea numărului unor celule din sânge denumite granulocite) sau şoc. Deoarece agranulocitoza apare în mod neaşteptat şi este independentă de doză şi de durata tratamentului, în cazul apariţiei febrei şi/sau inflamaţiei amigdalelor şi/sau ulceraţiilor în gură trebuie să întrerupeţi imediat tratamentul şi să vă prezentaţi la medic; acesta vă va recomanda efectuarea de urgenţă a unui test al sângelui (hemograma). Continuarea administrării Novocalmin creşte riscul de deces.

In cazul tratamentului de lungă durată, medicul vă va recomanda periodic teste ale sângelui (hemograma).

În cazul pacienţilor cu risc crescut de şoc anafilactic, medicamentul se va administra numai dacă medicul consideră absolut necesar şi sub strictă supraveghere medicală.

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală, mai ales în următoarele cazuri:

 • alte medicamente cu efecte toxice asupra măduvei spinării; nu trebuie să luaţi Novocalmin împreună cu aceste medicamente;
 • captopril;
 • litiu;.
 • metotrexat;
 • triamteren;
 • antihipertensive şi diuretice (cu excepţia furosemidului); Novocalmin poate să le modifice efectul;
 • ciclosporină; Novocalmin poate să scadă concentraţia în sânge a ciclosporinei, aceasta trebuind verificată în cazul utilizării concomitente a celor două medicamente.

Utilizarea Novocalmin cu alimente şi băuturi

Nu trebuie să consumaţi băuturi alcoolice în timpul utilizării Novocalmin. Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Nu trebuie să utilizaţi Novocalmin dacă sunteţi în primul sau în ultimul trimestru de sarcină, deoarece poate afecta copilul nenăscut. In trimestrul al doilea de sarcină, puteţi utiliza Novocalmin numai la recomandarea medicului dacă acesta consideră tratamentul absolut necesar, în doze cât mai mici şi pe o perioadă cât mai scurtă.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Administrat în dozele recomandate Novocalmin nu are efecte asupra capacităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

Cum să utilizaţi Novocalmin

Utilizaţi întotdeauna Novocalmin exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doza uzuală

Copii cu vârsta peste 4 ani până la 15 ani

Doza uzuală este de un supozitor Novocalmin 300 mg la nevoie, administrat rectal. Dacă este necesar doza se poate repeta după cel puţin 6 ore, fără a depăşi 3 supozitoare Novocalmin 300 mg pe zi.

Pacienţi cu insuficienţă renală sau hepatică

Deoarece la pacienţii cu insuficienţă renală sau hepatică eliminarea metamizolului este întârziată, nu trebuie administrate doze mari. In cazul unei administrări de scurtă durată nu este nevoie să se reducă doza. In ceea ce priveşte administrarea de lungă durată, nu există suficientă experienţă.

Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Novocalmin

Dacă aţi utilizat mai mult Novocalmin decât doza recomandată, adresaţi-vă imediat medicului sau mergeţi la departamentul de primire urgenţe al celui mai apropiat spital.

Intoxicaţia acută se manifestă cu tulburări gastro-intestinale (greaţă, dureri abdominale), afectarea funcţiei renale şi - rar - simptome la nivelul sistemului nervos central (ameţeli, somnolenţă, comă, convulsii), scăderea tensiunii arteriale până la şoc şi tulburări de ritm (bătăi accelerate ale inimii). După administrarea de doze foarte mari, eliminarea unui metabolit netoxic (acid rubazonic) poate determina colorarea în roşu a urinei.

Dacă uitaţi să utilizaţi Novocalmin

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă încetaţi să utilizaţi Novocalmin

Novocalmin se utilizează numai la nevoie. Puteţi opri tratamentul imediat ce vă simţiţi bine.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Novocalmin poate determina reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Rare

Leucopenie (scăderea numărului celulelor albe din sânge)

Reacţii anafilactice - lipsă de aer, chiar oprirea respiraţiei prin spasm al bronhiilor şi edem la nivelul gâtului, scăderea tensiunii arteriale mergând până la colaps, urticarie; reacţii anafilactoide - lipsa respiraţiei (prin spasm al bronhiilor şi edem laringian) şi/sau colaps.

Foarte rare

Agranulocitoză (scăderea numărului unor celule din sânge denumite granulocite), trombocitopenie (scăderea numărului de plachete din sânge), anemie. Principalele manifestări în caz de agranulocitoză sunt febra, durerile faringiene, ulcerele bucale dureroase, ulcerele anale, scăderea răspunsului imun, predispoziţie la infecţii bacteriene. Hemograma prezintă dispariţia aproape completă a granulocitelor, în timp ce măduva osoasă hematogenă prezintă blocarea maturării în stadiul promielocitar.

Apariţia acestor manifestări impune întreruperea imediată a tratamentului cu metamizol sodic. Insuficienţă renală acută (o incapacitate a rinichilor de a funcţiona normal apărută recent) sau nefrită interstiţială (o inflamaţie a rinichilor), însoţită uneori de un sindrom nefrotic, cu prezenţa în cantitate anormală a proteinelor în urină.

Cum se păstrează Novocalmin

Nu utilizaţi Novocalmin după data de expirare înscrisă pe ambalaj după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original.

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informaţii suplimentare

Ce conţine Novocalmin

 • Substanţa activă este metamizolul sodic. Un supozitor conţine metamizol sodic 300 mg.
 • Celelalte componente sunt: gliceride de semisinteză.

Cum arată Novocalmin şi conţinutul ambalajului

Novocalmin se prezintă sub formă de supozitoare în formă de torpilă, cu suprafaţă netedă, onctuoasă, de culoare albă până la alb-gălbuie.

Cutie cu 2 folii termosudate, opace din PVC a câte 6 supozitoare 

Scrieţi o recenzie

NOVOCALMIN 300 mg X 12 SUPOZ

Novocalmin aparţine grupei de medicamente cunoscută sub denumirea de: analgezice şi antipiretice.

Scrieţi o recenzie

Intrebări despre produs

Pune o intrebare

30 alte produse în aceeași categorie:

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul