NUROFEN IMMEDIA ULTRA 400 mg X 12 DRAJ.

NUROFEN IMMEDIA ULTRA 400 mg X 12 DRAJ.

Substanţa activă a medicamentului – ibuprofen - face parte dintr-o clasă numite medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS); medicamente care au proprietăţi antiinflamatoare şi ameliorează durerea şi febra.

More details

W60475001
New product

17,64 lei

- +

 
Informații

1. Ce este Nurofen Immedia Ultra 400 mg drajeuri si pentru ce se utilizeaza
Substanta activa a medicamentului – ibuprofen - face parte dintr-o clasa numite medicamente
antiinflamatoare nesteroidiene (AINS); medicamente care au proprietati antiinflamatoare si amelioreaza
durerea si febra.
Nurofen Immedia Ultra 400 mg drajeuri contine ibuprofen sub forma ibuprofen sodic dihidrat, care se
absoarbe semnificativ mai rapid in circulatia sanguina, astfel incat ajunge mai rapid la sursa de durere.
Prin urmare, un studiu clinic cu Nurofen Immedia Ultra 400 mg drajeuri a demonstrat un debut mai rapid al actiunii comparativ cu comprimatele standard ibuprofen. Instalarea efectului ca urmare a administrarii dozei de 400 mg a avut loc in 15 minute. De aceea, medicamentul furnizeaza o ameliorare foarte rapida a durerii.
Nurofen Immedia Ultra 400 mg drajeuri este conceput pentru calmarea simptomatica a durerilor usoare pana la moderate, cum sunt cefalee, dureri de spate, dureri menstruale, dureri de dinti, nevralgii, dureri reumatice si musculare, durerea in formele usoare de artrita, migrena, precum si a febrei si durerii asociate cu raceala comuna.
De asemenea, Nurofen Immedia Ultra 400 mg drajeuri scade inflamatia si prezinta efecte antipiretice in
starile febrile. Medicamentul poate fi utilizat de catre adultii si adolescenti cu varsta de cel putin 12 ani.

2. Ce trebuie sa stiti inainte sa luati Nurofen Immedia Ultra 400 mg drajeuri
Nu luati Nurofen Immedia Ultra 400 mg drajeuri:
- daca sunteti alergic la ibuprofen sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament
(enumerate la punctul 6) si in cazul hipersensibilitatii la acidul acetilsalicilic sau la alte medicamente antiinflamatoare nesteroidiene, manifestate ca astm bronsic sau urticarie,
- daca aveti ulcer sau hemoragie activa sau recurenta la nivelul stomacului sau duodenului sau daca ati
avut repetat aceste evenimente (de exemplu cel putin de doua ori) in trecut,
- daca ati avut hemoragie sau perforatie gastro-intestinala, in legatura cu un tratament anterior cu AINS,
- daca suferiti de tulburari ale formarii globulelor sangelui sau tulburari ale coagularii sanguine,
- daca aveti insuficienta severa cardiaca, hepatica sau renala,
- daca sunteti o femeie aflata in al treilea trimestru de sarcina,
- la copiii cu varsta sub 12 ani.
Atentionari si precautii
Adresati-va medicului dumneavoastra inainte sa luati acest medicament (sau orice medicament care contine ibuprofen)
- daca suferiti de tulburari renale sau hepatice mai severe,
- daca suferiti de astm bronsic
- daca utilizati concomitent medicamente care pot creste riscul de gastrotoxicitate sau hemoragie (vezi mai jos)
- daca suferiti de lupus eritematos sistemic (tulburare a sistemului imunitar) si alte tulburari ale tesutului conjunctiv (risc de meningita aseptica)
- daca suferiti de o boala ulceroasa inflamatorie a tractului digestiv cum este boala Crohn sau rectocolita ulcero-hemoragica
- daca aveti probleme cardiace, ati avut de accident vascular cerebral sau daca aveti risc de a prezenta aceste afectiuni (de exemplu daca aveti hipertensiune arteriala, diabet zaharat sau colesterol crescut sau daca sunteti fumator)
Oricare dintre riscuri este mai probabil in cazul dozelor mari si al tratamentului prelungit. A nu se depasi doza recomandata sau durata tratamentului.
Exista un risc de insuficienta renala la adolescentii deshidratati.
Hemoragia, ulceratia sau perforatia gastro-intestinala pot sa apara in orice moment in timpul tratamentului, cu sau fara simptome de avertizare sau istoric de reactii gastro-intestinale grave.
Riscul de hemoragie, ulceratie sau perforatie gastro-intestinala este mai mare cu cresterea dozelor, la
pacientii cu antecedente de ulcer si la varstnici. Anumite medicamente administrate concomitent determina cresterea riscului de gastrotoxicitate sau hemoragie (alte medicamente antiinflamatoare nesteroidiene, corticosteroizi, anticoagulante cum este warfarina, inhibitori selectivi ai recaptarii serotoninei (ISRS) sau medicamente antiagregante plachetare cum este acidul acetilsalicilic).
La pacientii cu risc crescut de toxicitate gastro-intestinala trebuie luata in considerare utilizarea concomitenta de medicamente protectoare ale mucoasei gastro-duodenale.
Nurofen Immedia Ultra 400 mg drajeuri impreuna cu alte medicamente
Ce trebuie sa evitati cand utilizati alte medicamente?
Anumite medicamente anticoagulante (care actioneaza impotriva coagularii sangelui) (de exemplu, acidul acetilsalicilic, warfarina, ticlopidina), anumite medicamente antihipertensive (inhibitori ai ECA, cum este captoprilul, blocante ale receptorilor beta, antagonisti ai angiotensinei II) si chiar alte medicamente pot influenta efectul ibuprofenului sau efectul lor poate fi influentat de tratamentul cu ibuprofen. Prin urmare, adresati-va intotdeauna unui medic, inainte de a utiliza ibuprofen impreuna cu alte medicamente.
Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati, ati luat recent sau s-ar putea sa luati orice alte medicamente.
In special, spuneti-le daca luati:
acid acetilsalicilic sau alte AINS (antiinflamatoare si analgezice) deoarece acesta poate creste riscul de ulcere sau hemoragii gastro-intestinale digoxina (pentru insuficienta cardiaca) deoarece efectul digoxinei poate fi accentuat corticosteroizi (medicamente care contin cortizon sau substante asemanatoare cortizonului) deoarece acestea pot creste riscul de ulcere sau hemoragii gastro-intestinale medicamente antiplachetare deoarece acestea pot creste riscul de hemoragii
acid acetilsalicilic (in doza mica) deoarece poate fi afectat efectul de subtiere a sangelui
medicamente pentru subtierea sangelui (cum este warfarina) deoarece ibuprofenul poate accentua efectele acestor medicamente fenitoina (pentru epilepsie) deoarece efectul fenitoinei poate fi accentuat
inhibitori selectivi ai recaptarii serotoninei (medicamente utilizate pentru depresie) deoarece acestia pot creste riscul de hemoragii gastro-intestinale litiu (medicament pentru boala maniaco-depresiva si
depresie) deoarece efectul litiului poate fi accentuat probenecid si sulfinpirazone (medicamente pentru
guta) deoarece excretia ibuprofenului poate fi intarziata medicamente pentru tensiunea arteriala mare si diuretice deoarece ibuprofenul poate diminua efectele acestor medicamente si poate exista un posibil risc crescut de afectare a rinichilor diuretice care retin potasiul deoarece acestea pot duce la hiperkaliemie metotrexat (medicament pentru cancer sau reumatism) deoarece efectul metotrexatului poate fi accentuat tacrolimus si ciclosporina (medicamente imunosupresoare) deoarece este posibil sa apara distrugeri la nivelul rinichilor zidovudina: (un medicament pentru tratamentul SIDA) deoarece utilizarea Nurofen poate provoca un risc crescut de hemoragie la nivelul unei articulatii sau o hemoragie care poate determina inflamatii la pacientii cu hemofilie si HIV (+) sulfoniluree (medicamente antidiabetice) sunt posibile interactiuni antibiotice chinolone deoarece poate creste riscul de producere a convulsiilor Nurofen Immedia Ultra 400 mg drajeuri nu trebuie administrat concomitent cu alte medicamente antiinflamatoare nonsteroidiene.
Nurofen Immedia Ultra 400 mg drajeuri impreuna cu alimente, bauturi si alcool
Drajeurile trebuie inghitite intregi si cu o cantitate suficienta de lichid.
Nu se recomanda consumarea bauturilor alcoolice si fumatul in timpul tratamentului.
Sarcina, alaptarea si fertilitatea
Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresativa medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament.
Medicamentul nu trebuie utilizat de femei aflate in al treilea trimestru de sarcina.
In primul si al doilea trimestru de sarcina, utilizati medicamentul doar la recomandarea medicului curant. Utilizarea pe termen scurt de Nurofen Immedia 400 mg drajeuri in timpul alaptarii este posibila cand este neaparat necesara, deoarece ibuprofenul trece in laptele matern uman doar in cantitati foarte mici. Nu este de asteptat si nu a fost documentat niciodata un impact asupra copilului alaptat. In cazul utilizarii pe termen lung, adresati-va medicului dumneavoastra.
Femeile care planuiesc sa ramana gravide trebuie sa se consulte cu medicul curant inainte de utilizarea
medicamentului.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Nu afecteaza atentia.
Nurofen Immedia Ultra 400 mg drajeuri contine zahar si sodiu.
Nurofen Immedia Ultra 400 mg drajeuri contine zahar. De aceea, daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-l intrebati inainte de a lua acest medicament.
Un drajeu Nurofen Immedia Ultra 400 mg contine 48,6 mg (aproximativ 2,12 mmol) sodiu.
Daca vi s-a recomandat sa urmati o dieta cu restrictie de sodiu, va rugam sa discutati cu medicul
dumneavoastra.

3. Cum sa luati Nurofen Immedia Ultra 400 mg drajeuri
Adulti si adolescenti cu varsta de cel putin 12 ani
Doza initiala este de 1 drajeu de Nurofen Immedia Ultra 400 mg drajeuri, iar apoi 1 drajeu la fiecare 8 ore in functie de necesitati.
Pastrati un interval de cel putin patru ore intre doze si nu depasiti 3 drajeuri de Nurofen Immedia Ultra 400 mg drajeuri (1200 mg ibuprofen) in 24 de ore.
Medicamentul Nurofen Immedia Ultra 400 mg drajeuri nu se utilizeaza la copiii cu varsta sub 12 ani.
Varstnici
La pacientii varstnici, doza este aceeasi ca la adulti, dar este necesara precautie crescuta (vezi Aveti grija
deosebita cand utilizati Nurofen Immedia Ultra 400 mg drajeuri)
Pacienti cu insuficienta hepatica sau renala
La pacientii cu insuficienta renala si hepatica este necesara precautie crescuta (vezi Aveti grija deosebita
cand utilizati Nurofen Immedia Ultra 400 mg drajeuri)
A nu se depasi doza recomandata sau durata recomandata a tratamentului.
Adolescenti:
Daca administrarea Nurofen Immedia Ultra este necesara pentru adolescenti mai mult de 3 zile, sau daca simptomele se agraveaza trebuie consultat medicul.
Adulti:
Adresati-va medicului dumneavoastra in cazul in care este necesara administrarea de Nurofen Immedia Ultra timp de mai mult de 3 zile pentru tratamentul febrei si mai mult de 4 zile pentru tratamentul durerii sau daca simptomele se inrautatesc.
Daca luati mai mult Nurofen Immedia Ultra 400 mg drajeuri decat trebuie
Solicitati asistenta medicala in cazul unui supradozaj sau a ingestiei accidentale a drajeurilor.
Daca uitati sa luati Nurofen Immedia Ultra 400 mg drajeuri
Daca uitati sa utilizati Nurofen Immedia Ultra 400 mg drajeuri, luati urmatorul drajeu de Nurofen Immedia Ultra 400 mg drajeuri imediat ce v-ati dat seama de acest lucru. Pastrati un interval minim de 4 ore intre doua doze.
Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate
persoanele. Aparitia reactiilor adverse poate fi redusa la minimum prin utilizarea celei mai mici doze posibil pentru cea mai scurta durata de timp posibila.
Probabilitatea aparitiei reactiilor adverse creste la pacientii varstnici, la pacientii cu istoric de ulcer gastric sau duodenal (in principal cu hemoragii sau perforatie a mucoasei), la pacientii tratati pe termen lung cu medicamente care contin acid acetilsalicilic.
In cazul aparitiei unei urticarii, aparitiei bruste a umflarii in jurul ochilor, senzatiei de tensiune
toracica cu respiratie dificila sau inghitire dificila, ulterior durere epigastrica sau tulburari de vedere,
sau in cazul hemoragiei de la nivelul tractului digestiv (varsaturi cu sange sau scaune de culoare
neagra), intrerupeti utilizarea acestui medicament si solicitati asistenta medicala imediata
Reactiile adverse care pot aparea sunt enumerate mai jos pe categorii in functie de frecventa:
Mai putin frecvente (afecteaza 1-10 utilizatori din 1000) durere abdominala, dispepsie si greata, cefalee, eruptii cutanate variate
Rare (afecteaza 1-10 utilizatori din 10000) diaree, flatulenta, constipatie si varsaturi

5. Cum se pastreaza Nurofen Immedia Ultra 400 mg drajeuri
Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.
A pastra la temperaturi sub 30°C.
Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe cutie dupa EXP.
Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa
aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Continutul ambalajului si alte informatii
Ce contine Nurofen Immedia Ultra 400 mg drajeuri
- Substanta activa este ibuprofen. Fiecare drajeu contine contine ibuprofen 400 mg (sub forma de
ibuprofen sodic dihidrat 512 mg).
- Celelalte componente sunt: nucleu-croscarmeloza sodica (E468), xilitol (E967), celuloza
microcristalina (E460), stearat de magneziu (E572), dioxid de siliciu coloidal anhidru (E551);
Strat de drajefiere- carmeloza sodica (E466), talc (E553b), Guma arabica Spray Dried (E414), zahar, dioxid de titan (E171), macrogol 6000 pulbere; cerneala de imprimare - Opacode S-1-5094 Red [Shellac (E904), oxid rosu de fer (E172), propilenglicol, hidroxid de amoniu, simeticona.
Cum arata Nurofen Immedia Ultra 400 mg drajeuri si continutul ambalajului
Se prezinta sub forma de drajeuri de culoare alba sau aproape alba, biconvex, rotund avand inscriptionat pe una din fete cu cerneala de culoare rosie ‘N>>’.
Este disponibil in cutii cu 12 drajee.

Scrieţi o recenzie

NUROFEN IMMEDIA ULTRA 400 mg X 12 DRAJ.

Substanţa activă a medicamentului – ibuprofen - face parte dintr-o clasă numite medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS); medicamente care au proprietăţi antiinflamatoare şi ameliorează durerea şi febra.

Scrieţi o recenzie

Intrebări despre produs

Pune o intrebare

30 alte produse în aceeași categorie:

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul