OPRYMEA 0,18mg X 30 COMPR.

OPRYMEA 0,18mg X 30 COMPR.

medicament utilizat in boala PARKINSON

More details

W53525002
New product

13,48 lei

Eliberare directă în farmacie

 
Informații

1. CE ESTE OPRYMEA SI PENTRU CE SE UTILIZEAZA

OPRYMEA apartine unui grup de medicamente cunoscute ca agonisti de dopamina, care stimuleaza receptorii dopaminei din creier. Stimularea receptorilor dopaminei declanseazaimpulsuri nervoase in creier, ceea ce ajutala controlul miscarilor corpului.

Oprymea este utilizatain tratamentul simptomelor formei primare a bolii Parkinson. Poate fi utilizat singur, sau in asociere cu levodopa.

 

2. INAINTE SAUTILIZATI OPRYMEA

Nu utilizati OPRYMEA

 daca sunteti alergic (hipersensibil) la pramipexol sau la oricare dintre celelalte componente ale

OPRYMEA 

 

Aveti grija deosebita cand utilizati OPRYMEA

Va rugam saspuneti medicului dumneavoastra daca aveti (ati avut) sau ati manifestat orice afectiune medicala sau simptom, in special dintre urmatoarele:

-afectiune renala. halucinatii (vedeti, auziti sau simtiti lucruri care nu exista). Majoritatea halucinatiilor sunt vizuale.

- dischinezii (de exemplu miscari involuntare, anormale ale extremitatilor membrelor) Daca aveti o forma avansata a bolii Parkinson si, de asemenea, luati levodopa, este posibil sa manifestati dischinezii in perioada de crestere a dozei de OPRYMEA.

- somnolenta sau episoade de somn cu debut brusc.

- schimbari de comportament (de exemplu dependent excesiva de jocurile de noroc), cresterea

libidoului (de exemplu cresterea dorintei sexuale), cresterea apetitului alimentar -psihoza(de exemplu comparabila cu simptomele schizofreniei) ? afectarea vederii. Trebuie safaceti consultatii oftalmologice regulate pe durata tratamentului cu OPRYMEA.

- afectiuni severe cardiace sau ale vaselor sanguine. Veti avea nevoie de control regulat al tensiunii arteriale, in special la inceputul tratamentului. Acest lucru este necesar pentru a evita hipotensiunea arterialaortostatica (o scadere bruscaa tensiunii arteriale cand varidicati in picioare).

Copii si adolescenti

La copii sau adolescenti cu varsta sub 18 ani nu se recomanda OPRYMEA.

 

Utilizarea altor medicamente

Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului dacaluati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala. Acestea includ medicamente, preparate pe baza de plante, produse alimentare dietetice sau suplimente alimentare obtinute fara prescriptie medicala. Trebuie sa evitati saluati OPRYMEA impreunacu medicamente antipsihotice.

 

Sarcina si alaptarea

Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.

Spuneti medicului dumneavoastra daca sunteti gravida, credeti ca sunteti gravid sau intentionati sa ramaneti gravida. Medicul dumneavoastrava discuta cu dumneavoastra daca trebuie sa continuati sa luati OPRYMEA

Nu se cunosc efectele OPRYMEA asupra sanatatii fatului. De aceea, nu luati OPRYMEA daca sunteti gravida, decat daca medicul dumneavoastra va recomanda aceasta.

Nu se recomanda utilizarea OPRYMEA in perioada alaptarii. OPRYMEA poate sa determine reducerea cantitatii de lapte produse. De asemenea, poate trece in lapte si astfel sa ajungala copilul dumneavoastra.

Daca utilizarea OPRYMEA este absolut necesara, alaptarea trebuie intrerupta.

 

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

OPRYMEA poate produce halucinatii (vedeti, auziti sau simtiti lucruri care in realitate nu sunt prezente). Daca sunteti afectat in acest sens, nu conduceti vehicule si nu folositi utilaje. OPRYMEA a fost asociat cu somnolent si episoade de somn cu debut brusc, in special la pacienti cu boala Parkinson. Daca manifestati astfel de reactii adverse nu trebuie sa conduceti vehicule sau sa folositi utilaje. Trebuie saspuneti medicului dumneavoastra daca vi se intampla acest lucru.

 

3. REACTII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, OPRYMEA poate determina reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Reactiile adverse au fost clasificate, in functie de frecventa, in:

Foarte frecvente: Afecteaza mai mult de 1 pacient din 10

Frecvente: afecteazade la 1 la 10 pacienti din 100

Mai putin frecvente: Afecteaza de la 1 la 10 pacienti din 1000

Rare: afecteaza de la 1 la 10 pacienti din 10000

 Foarte rare: afecteaza mai putin de 1 pacient din 10000

 Frecventa necunoscuta: frecventa nu poate fi estimatadin datele disponibile

 

Puteti manifesta urmatoarele reactii adverse (indiferent de indicatii):

Foarte frecvente:

- Dischinezie (de exemplu miscari involuntare, anormale ale extremitatilor membrelor)

- Ameteli

- Greata(senzatie de rau)

-Hipotensiune arteriala(tensiune arterialascazuta)

Prezentare: cutie x 30 comprimate.

Scrieţi o recenzie

OPRYMEA 0,18mg X 30 COMPR.

medicament utilizat in boala PARKINSON

Scrieţi o recenzie

Intrebări despre produs

Pune o intrebare

30 alte produse în aceeași categorie:

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul