ORTANOL 40 mg X 7 CAPS. GASTROREZ.

ORTANOL 40 mg X 7 CAPS. GASTROREZ.

actioneaza prin scaderea cantitatii de acid produsa de stomacul dumneavoastra.

More details

W14125001
New product

5,72 lei

Eliberare directă în farmacie

 
Informații

Ortanol conţine substanţa activă omeprazol. Acesta aparţine unei clase de medicamente denumite “inhibitori ai pompei de protoni”. Aceasta acţionează prin scăderea cantităţii de acid produse de stomacul dumneavoastră. Ortanol este utilizat pentru tratamentul următoarelor afecţiuni: La adulţi: • „Boala de reflux gastro-esofagian” (BRGE). În această boală, acidul din stomac trece în esofag (tubul care uneşte gâtul cu stomacul) producând durere, inflamaţie şi senzaţie de arsuri în capul pieptului (pirozis). • Ulcere în partea de sus a intestinului (ulcer duodenal) sau în stomac (ulcer gastric). • Ulcere infectate cu bacteria numită „Helicobacter pylori”. Dacă aveţi această afecţiune, medicul dumneavoastră poate să vă prescrie şi antibiotice pentru a trata infecţia şi a permite ulcerului să se vindece. • Ulcere cauzate de medicamentele numite AINS (Anti-Inflamatoare Ne-Steroidiene). Ortanol poate fi utilizat şi pentru a împiedica formarea ulcerelor atunci când luaţi AINS. • Prea mult acid în stomac din cauza unei tumori din pancreas (sindromul Zollinger-Ellison). La copii: Copii cu vârsta peste 1 an şi greutate corporală de 10 kg sau mai mult • „Boala de reflux gastro-esofagian” (BRGE). În această boală, acidul din stomac trece în esofag (tubul care uneşte gâtul cu stomacul) producând durere, inflamaţie şi senzaţie de arsuri în capul pieptului.

Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. Medicul dumneavoastră vă va spune câte capsule să luaţi şi pentru cât timp. Acest lucru depinde de afecţiunea dumneavoastră şi de ce vârstă aveţi.

Adulţi: Pentru a trata simptomele bolii de reflux gastro-esofagian, cum sunt senzaţia de arsură în capul pieptului şi regurgitările acide: • Dacă medicul dumneavoastră a constatat că esofagul vă este uşor afectat, doza recomandată este de 20 mg o dată pe zi, timp de 4-8 săptămâni. În cazul în care esofagul nu s-a vindecat, medicul dumneavoastră vă poate recomanda să luaţi o doză de 40 mg pentru încă 8 săptămâni. • După ce esofagul s-a vindecat, doza recomandată este de 10 mg o dată pe zi. • Dacă esofagul nu a fost afectat, doza recomandată este de 10 mg o dată pe zi. Pentru a trata ulcerele în partea de sus a intestinului (ulcer duodenal): • Doza recomandată este 20 mg o dată pe zi, timp de 2 săptămâni. Dacă ulcerul nu s-a vindecat, medicul dumneavoastră vă poate recomanda să luaţi aceeaşi doză pentru încă 2 săptămâni. • Dacă ulcerul nu se vindecă complet, doza poate fi crescută până la 40 mg o dată pe zi, timp de 4 săptămâni. Pentru a trata ulcerele stomacului (ulcer gastric): • Doza recomandată este 20 mg o dată pe zi, timp de 4 săptămâni. Dacă ulcerul nu s-a vindecat, medicul dumneavoastră vă poate recomanda să luaţi aceeaşi doză pentru încă 4 săptămâni. • Dacă ulcerul nu se vindecă complet, doza poate fi crescută până la 40 mg o dată pe zi, timp de 8 săptămâni. Pentru a preveni reapariţia ulcerelor duodenale şi gastrice: • Doza recomandată este 10 mg sau 20 mg o dată pe zi. Medicul dumneavoastră poate creşte doza până la 40 mg o dată pe zi. Pentru a trata ulcerele duodenale şi gastrice cauzate de AINS (Anti-Inflamatoare Ne-Steroidiene): • Doza recomandată este 20 mg o dată pe zi, timp de 4-8 săptămâni. Pentru a preveni ulcerele duodenale şi gastrice, dacă luaţi AINS: • Doza recomandată este 20 mg o dată pe zi.

Reacţii adverse posibile Ca toate medicamentele, acest medicament poate determina reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Dacă observaţi una din reacţiile adverse rare, dar grave, întrerupeţi administrarea Ortanol şi contactaţi imediat medicul dumneavoastră: - Apariţia bruscă a respiraţiei şuierătoare, umflarea buzelor, limbii şi gâtului sau corpului, erupţii pe piele, leşin sau dificultăţi în înghiţire (reacţii alergice severe). - Înroşirea pielii însoţită de băşici sau descuamare; pot sǎ aparǎ de asemenea vezicule severe şi hemoragie la nivelul buzelor, ochilor, nasului şi organelor genitale (poate fi Sindromul Stevens-Johnson sau Necroliză Epidermică Toxică =TEN). - Piele galbenă, urină închisă la culoare şi oboseală, reprezentând simptome ale problemelor hepatice. Alte reacţii adverse includ: Reacţii adverse frecvente (pot afecta până la 1 din 10 pacienţi): - Durere de cap (cefalee) - Efecte asupra stomacului sau intestinului dumneavoastră: diaree, dureri abdominale, constipaţie, gaze (flatulenţă) - Senzaţie de rău (greaţă) sau stare de rău (vărsături). Reacţii adverse mai puţin frecvente (pot afecta până la 1 din 100 de pacienţi): - Umflarea picioarelor sau a gleznelor - Tulburări de somn (insomnie) - Ameţeală, senzaţii de furnicături ca ,,ace’’, somnolenţă - Senzaţie de învârtire a corpului (vertij) - Schimbări în rezultatele testelor sanguine de verificare a funcţiei hepatice - Erupţie pe piele, urticarie, mâncărimi ale pielii - Senzaţie generală de rău şi lipsă de energie - Fracturi ale şoldului, încheieturii mâinii, coloanei vertebrale.

Prezentare: cutie x 7 capsule

Scrieţi o recenzie

ORTANOL 40 mg X 7 CAPS. GASTROREZ.

actioneaza prin scaderea cantitatii de acid produsa de stomacul dumneavoastra.

Scrieţi o recenzie

Intrebări despre produs

Pune o intrebare

30 alte produse în aceeași categorie:

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul