OSPAMOX  125 mg/5 ml X 60ML PULB. PT. SUSP. ORALA

OSPAMOX 125 mg/5 ml X 60ML PULB. PT. SUSP. ORALA

Ospamox este indicat în tratamentul infecţiilor determinate de microorganisme sensibile la amoxicilină.

More details

W41580002
New product

6,19 lei

Eliberare directă în farmacie

 
Informații

Ospamox este indicat în tratamentul infecţiilor determinate de microorganisme sensibile la amoxicilină, cum sunt: Infecţii ale tractului respirator: - Infecţii ale tractului respirator superior şi infecţii ORL; - Infecţii ale tractului respirator inferior, cum sunt bronşită acută şi cronică, pneumonie, abcese pulmonare, tuse convulsivă (perioada de incubaţie şi stadiul incipient); Infecţii ale tractului urinar: - Pielonefrită acută şi cronică, pielită, prostatită, epididimită; - Cistită, uretrită, bacteriuria asimptomatică din timpul sarcinii; Infecţii genitale masculine şi infecţii ginecologice: - Gonoree; - Avort septic, anexită, endometrită; Infecţii gastro-intestinale: - Febră tifoidă, paratifoidă, în special dacă este complicată cu septicemie (în asociere cu un antibiotic aminoglicozidic); controlul purtătorilor de Salmonella; - Shigeloză; - Infecţii ale căilor biliare (colangită, colecistită);

Doze şi mod de administrare Doza administrată depinde de sensibiliatea microorganismelor patogene, precum şi de locul infecţiei. În general, doza zilnică trebuie deviată în 2 (sau 3-4) prize. Recomandări uzuale (medii) de dozaj pentru: - copii: 30- 60 mg amoxicilină/kg şi zi - adolescenţi şi adulţi: 1,5- 2 g amoxicilină pe zi. În caz de infecţii severe, dozele administrate trebuie crescute: - copii: doza recomandată este de 100 mg amoxicilină/ kg şi zi - adulţi: doza maximă recomandată este de 6 g amoxicilină pe zi. Copii cu funcţie normală a rinichilor: - copii cu vârsta sub 30 luni: doza uzuală este de 50 - 100 mg/kg şi zi, fracţionată în 3 prize (la 8 ore); - copii cu vârsta peste 30 luni: doza uzuală este de 25 - 50 mg/kg şi zi, fracţionată în 3 prize (la 8 ore), fără a depăşi 3 g amoxicilină pe zi. La adulţi, în infecţiile acute febrile ale tractului gastro-intestinal (febră tifoidă, paratifoidă) sau în infecţiile căilor biliare, precum şi în infecţiile ginecologice doza administrată este de 1,5- 2 g amoxicilină de 3 ori pe zi sau 1- 1,5 d amoxicilină de 4 ori pe zi. La copiii cu vârsta sub 10 ani se administrează jumătate din doza pentru adulţi, iar la cei cu vârsta sub 5 ani, un sfert din doza pentru adulţi. Leptospiroză: Adulţi: doza recomandată este de 500 - 750 mg amoxicilină de 4 ori pe zi, timp de 6- 12 zile. La copiii cu vârsta sub 10 ani se administrează jumătate din doza pentru adulţi, iar la cei cu vârsta sub 5 ani, un sfert din doza pentru adulţi. Purtători cronici de Salmonella: Adulţi: doza recomandată este de 1,5 - 2 g amoxicilină de 3 ori pe zi, timp de 2- 4 săptămâni. La copiii cu vârsta sub 10 ani se administrează jumătate din doza pentru adulţi, iar la cei cu vârsta sub 5 ani, un sfert din doza pentru adulţi.

Următoarele reacţii adverse sunt foarte rare (pot afecta până la 1 din 10000 de persoane)  reacţii alergice, simptomele pot include: mâncărime sau erupţii pe piele, umflare a feţei, buzelor, limbii, corpului sau dificultăţi la respiraţie. Acestea pot fi grave şi ocazional s-au raportat decese  iritaţie sau mici puncte roşii localizate subcutanat sau învineţire a pielii. Acestea sunt determinate de inflamarea pereţilor vaselor de sânge din cauza unei reacţii alergice. Pot fi asociate cu dureri articulare (artrită) şi probleme cu rinichii  o reacţie alergică întârziată se poate manifesta, de regulă, la 7 până la 12 zile după ce aţi luat Ospamox 125 mg/5 ml, câteva simptome fiind: iritaţii, febră, dureri articulare şi creşterea în dimensiune a ganglionilor limfatici, mai ales în zona de sub braţ  o reacţie pe piele cunoscută sub numele de ‘eritem polimorf’ care se manifestă prin: zone movroşiatice însoţite de mâncărime pe piele, mai ales pe palme sau tălpi, zone umflate pe piele ca în cazul urticariei, zone sensibile la nivelul gurii, ochilor şi organelor genitale. Este posibil să aveţi febră şi să fiţi foarte obosit(ă)  alte reacţii severe pe piele pot include: modificare a culorii pielii, umflături localizate sub piele, băşici, pustule, descuamare, înroşire, durere, mâncărime, formare de cruste. Acestea pot fi asociate cu febră, durere de cap şi dureri în corp  febră, frisoane, gât iritat.

Cutie cu un flacon din sticlă brună cu membrană de sigilare a 8,5 g pulbere pentru 60 ml suspensie orală şi o linguriţă dozatoare.

Scrieţi o recenzie

OSPAMOX 125 mg/5 ml X 60ML PULB. PT. SUSP. ORALA

Ospamox este indicat în tratamentul infecţiilor determinate de microorganisme sensibile la amoxicilină.

Scrieţi o recenzie

Intrebări despre produs

Pune o intrebare

30 alte produse în aceeași categorie:

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul