PANANGIN X 50 COMPR. FILM. 175mg+166mg GEDEON RICHTER-HU

PANANGIN X 50 COMPR. FILM. 175mg+166mg GEDEON RICHTER-HU

Substanţele active din Panangin comprimate filmate joacă un rol important în diferite procese metabolice, precum şi în funcţionarea sistemului nervos, muscular, inimă şi sistemul circulator. Acest medicament este destinat ca tratament suplimentar în anumite afecţiuni cardiace cronice (insuficienţă cardiacă, după un atac de cord [infarct miocardic]) şi tulburări de ritm cardiac.

More details

W00134001
New product

21,42 lei

- +

 
Informații

Indicaţii terapeutice

Prevenirea şi tratamentul deficitului de magneziu, prevenirea dezechilibrelor electrolice determinate de terapia cu diuretice de ansă şi tiazidice.

Ca medicaţie adjuvantă în: angina pectorală, infarct acut de miocard, status post infarct, insuficienţa cardiacă, aritmii ectopice şi pentru profilaxia aritmiilor digitalice.

Stări de oboseală fizică.

Iritabilitate neuromusculară crescută, spasme musculare. 

Contraindicaţii

Hipersensibilitate la oricare din componenţii produsului.

Insuficienţă renală acută şi insuficienţă renală cronică. 

Boala  Addison.

Administrarea diureticelor antialdosteronice.

Bloc atrioventricular, grad III.

Şoc cardiogen.

 

Precauţii 

Acest produs este destinat adulţilor.

Pentru informaţii suplimentare adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Interacţiuni/ Atenţionări speciale

Interacţiuni

    Panangin inhibă absorbţia tetraciclinelor orale, a sărurilor de fier şi a florurii de sodiu.De aceea, administrarea de Panangin se va face după trei ore de la administrarea acestor medicamente.

Administrarea concomitentă a chinidinei şi aspartatului de magneziu poate determina creşterea concentraţiei plasmatice a chinidinei şi a riscului de efecte toxice, prin scăderea excreţiei renale a acesteia, datorită alcalinizării urinei.

 

Atenţionări speciale

La pacienţii la care boala de bază şi/sau tratamentul concomitent pot determina  hiperpotasemie, este necesar controlul regulat al ionogramei sanguine.

Sarcina şi alăptarea

Studii la animale nu au evidenţiat efecte teratogene. Deoarece nu există studii controlate la femeile gravide, se recomandă evitarea administrării produsului în timpul sarcinii. Nu există date privitoare la excreţia produsului în lapte; se recomandă evitarea administrării în perioada alăptării.

Datorită efectului de relaxare a musculaturii uterine a magneziului, produsul este contraindicat în timpul naşterii.

 

Efecte asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Panangin nu influenţează negativ capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Doze şi mod de administrare

Adulţi : Doza recomandata este de 2 comprimate filmate de trei ori pe zi, în cazuri grave maxim 3 comprimate de trei ori pe zi timp de o săptamână. Apoi, doza zilnică poate fi scăzută la un comprimat, de două sau de trei ori pe zi. În cazuri uşoare şi ca adjuvant preventiv, se recomandă un comprimat filmat de trei ori pe zi. Aciditatea gastrică poate afecta eficienţa tratamentului, astfel încât se recomandă administrarea comprimatului după masă.

Reacţii adverse/ Supradozaj

Reacţii adverse

Panangin este bine tolerat. Rareori au fost semnalate tulburări digestive (greaţă, diaree, dureri abdominale).

 

Supradozaj

În caz de supradozaj pot apare fenomene de hipermagnezemie şi hiperpotasemie.

Hipermagneziemia este favorizată de insuficienţa renală, stări de deshidratare marcată, hipotiroidism, boala Cushing. Simptomele constau în greaţa, vărsături, hipotensiune arterială (apar la valori ale magneziului seric de 3-5 mEq/l), somnolenţă, hiporeflexie, slăbiciune musculară (la 7 mEq/l), comă cu deprimare respiratorie şi oprirea inimii (la 12-15 mEq/l). 

Tratamentul constă în micşorarea aportului de magneziu, ingestia de lichide (pentru combaterea deshidratării), calciu intravenos. Dializa poate fi utilă.

Hiperpotasiemia este favorizată de insuficienţa renală şi de insuficienţa corticosuprarenaliană. Manifestările clinice, evidente când potasemia depăşeşte 8 mEq/l, constau în tulburări neuromusculare, tulburări cardiace – bradicardie, hipotensiune arterială, aritmii (mergând până la fibrilaţie ventriculară), modificări caracteristice ale electrocardiogramei (unde T ample şi ascuţite, ST izoelectric, aplatizarea undelor T). Tratamentul constă în micşorarea aportului de potasiu, uneori este necesară administrarea de răşini schimbătoare de cationi (polistirensulfonat), care are o afinitate mare pentru inul de potasiu. În caz de crize de hiperpotasiemie se folosesc săruri de calciu şi sodiu, care au acţiune antagonistă potasiului şi glucoză, care determină scăderea potasemiei.

Alte informatii

Păstrare

A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj.

A se păstra la temperaturi între 15-250 C în ambalajul original.

A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

 

Ambalaj

Cutie cu un flacon de polipropilena, a 50 comprimate filmate.

Scrieţi o recenzie

PANANGIN X 50 COMPR. FILM. 175mg+166mg GEDEON RICHTER-HU

Substanţele active din Panangin comprimate filmate joacă un rol important în diferite procese metabolice, precum şi în funcţionarea sistemului nervos, muscular, inimă şi sistemul circulator. Acest medicament este destinat ca tratament suplimentar în anumite afecţiuni cardiace cronice (insuficienţă cardiacă, după un atac de cord [infarct miocardic]) şi tulburări de ritm cardiac.

Scrieţi o recenzie

Intrebări despre produs

Pune o intrebare

30 alte produse în aceeași categorie:

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul