PANZCEBIL X 20 DRAJ. GASTROREZ. FARA CONCENTRATIE BIOFARM

PANZCEBIL X 20 DRAJ. GASTROREZ.

Panzcebil este indicat in insuficiență secretorie digestivă pancreatică, în pancreatită cronică și în fibroza chistică pancreatică (la copii ); dispepsii cu steatoree, tulburări digestive prin exces alimentar la persoane (profilactic și curativ), sprue, intoleranță la grăsimi, tulburări digestive în cursul tratamentului cu sulfamide sau antibiotice.

More details

W59526002
New product

11,27 lei

- +

 
Informații

Compozitie:
Un drajeu gastrorezistent contine pancreatina 200 mg, bila de bovine 25 mg, hemicelulaza 5 mg si excipienti: nucleu - clorura de sodiu, carbonat de calciu (E 170), amidon de porumb, carmeloza sodica 7HF (1500 - 2500 mPa.s), dioxid de siliciu coloidal anhidru, talc, acetoftalat de celuloza, propilenglicol, polisorbat 80, ulei de ricin; strat de drajefiere - sucroza, gelatina, talc, dioxid de titan (E 171), carbonat de calciu (E 170), ceara Carnauba micronizata.
Grupa farmacoterapeutica:
Preparate enzimatice
Indicatii terapeutice:
Tulburari dispeptice datorate insuficientei secretorii a pancreasului exocrin, pancreatite cronice, boala fibrochistica a pancreasului, dispepsii cu steatoree, tulburari digestive prin exces alimentar, sprue.
Contraindicatii:
Hipersensibilitate la enzimele pancreatice de origine bovina sau porcina, bila de bovine, hemicelulaza sau la oricare dintre excipientii produsului, pancreatita acuta, acutizari ale pancreatitei cronice, afectare hepatica severa cu hiperbilirubinemie marcata, obstructie biliara si empiem al vezicii biliare.
Precautii:
Daca simptomele digestive persista sau se agraveaza in timpul tratamentului, este necesara reevaluarea clinica si terapeutica.
Interactiuni:
Nu se cunosc.
Atentionari speciale:
Copii: Utilizarea de doze mari de pancreatina la copii obliga la prudenta, deoarece pot sa apara stomatita si leziuni perianale. S-au raportat cazuri de stricturi ale colonului la copiii cu fibroza chistica tratati cu doze mari de pancreatina.
Sarcina si alaptarea:
Datorita absentei datelor privind utilizarea in timpul sarcinii si alaptarii in aceste perioade produsul se va utiliza numai daca este absolut necesar, dupa evaluarea atenta a raportului beneficiu matern/risc potential pentru fat, respectiv sugar.
Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje:
Panzcebil nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.
Doze si mod de administrare:
Doza recomandata este de 1-2 drajeuri gastrorezistente de 3 ori pe zi, la sfarsitul meselor. Drajeurile gastrorezistente se inghit intregi, cu putina apa.
Reactii adverse:
La copii administrarea de doze terapeutice mari poate determina aparitia stomatitei si a leziunilor perianale. La pacientii la care se administreaza tratament de substitutie cu enzime pancreatice, au fost raportate diaree, constipatie, tulburari digestive, greata si reactii alergice. Rareori in cazul utilizarii unor doze mari de pancreatina au fost raportate hiperuricemie si hiperuricozurie. La copiii cu fibroza chistica la care se administreaza doze mari de pancreatina au fost raportate ocluzii intestinale si colita.
Supradozaj:
Supradozajul acut determina aparitia de hiperuricemie, hiperuricozurie, diaree, greata. In caz de supradozaj se intrerupe administrarea produsului si se instituie tratament simptomatic si de sustinere.
Pastrare:
A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj.
A se pastra la temperaturi sub 25°C.
A se pastra in ambalajul original.
A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.
Ambalaj:
Cutie cu 2 blistere PVC/Al a cate 10 drajeuri gastrorezistente. Cutie cu 1 blister PVC/Al a 10 drajeuri gastrorezistente.p

Scrieţi o recenzie

PANZCEBIL X 20 DRAJ. GASTROREZ.

Panzcebil este indicat in insuficiență secretorie digestivă pancreatică, în pancreatită cronică și în fibroza chistică pancreatică (la copii ); dispepsii cu steatoree, tulburări digestive prin exces alimentar la persoane (profilactic și curativ), sprue, intoleranță la grăsimi, tulburări digestive în cursul tratamentului cu sulfamide sau antibiotice.

Scrieţi o recenzie

Intrebări despre produs

Pune o intrebare

30 alte produse în aceeași categorie:

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul