PRENESSA 8 mg X 30 COMPR.

PRENESSA 8 mg X 30 COMPR.

Substanţa activă (perindopril) aparţine grupului de medicamente numite inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei (inhibitori ai ECA). Aceştia acţionează prin lărgirea vaselor de sânge, ceea ce uşurează activitatea inimii de a pompa sângele în organism.

More details

W58117004
New product

21,16 lei

Eliberare directă în farmacie

 
Informații

Comprimatele Prenessa sunt utilizate în:

-                tratamentul tensiunii arteriale mari (hipertensiune arterială).

-                reducerea riscului de evenimente cardiace, cum este infarctul miocardic, la pacienţii cu angină pectorală stabilă (o afecţiune în care aportul de sânge spre inimă este redus sau blocat) şi care au avut deja un infarct miocardic şi/sau o intervenţie chirurgicală de îmbunătăţire a aportului de sânge spre inimă prin lărgirea vaselor de sânge.

Nu luaţi Prenessa

-                dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la perindopril, la oricare dintre celelalte componente ale Prenessa sau la oricare alt inhibitor al ECA;

-                dacă aţi avut în trecut reacţii de hipersensibilitate (umflarea bruscă a buzelor şi feţei, gâtului, posibil a mâinilor sau picioarelor) sau senzaţie de sufocare sau răguşeală (cu edem angioneurotic) după utilizarea unui inhibitor al ECA;

-                dacă cineva din familia dumneavoastră a avut edem angioneurotic sau dacă dumneavoastră aţi avut edem angioneurotic în orice altă împrejurare;

-                în cazul în care aveţi mai mult de trei luni de sarcină. 

În timpul tratamentului cu Prenessa

Dacă apare vreunul dintre următoarele simptome, trebuie să anunţaţi imediat medicul dumneavoastră:

-                 ameţeli după prima doză. Unele persoane reacţionează după prima doză sau la creşterea dozei prin ameţeli, slăbiciune, leşin şi stare de rău.

-                umflarea bruscă a buzelor şi a feţei, gâtului, posibil şi a mâinilor sau picioarelor, respiraţie şuierătoare sau răguşeală. Această afecţiune este numită edem angioneurotic. Acesta poate apare oricând în timpul tratamentului. Inhibitorii ECA determină o frecvenţă mai mare de apariţie a edemului angioneurotic la persoanele de culoare, decât la persoanele de altă rasă.

-                 febră, durere în gât sau ulceraţii la nivelul cavităţii bucale (acestea pot fi semne de infecţie datorate scăderii numărului de globule albe).

-                îngălbenirea pielii şi a albului ochiului (icter) care pot fi semne de tulburări hepatice.

-                tuse uscată, care persistă timp îndelungat. Tusea a fost raportată la utilizarea inhibitorilor ECA, dar poate fi şi un simptom al unei boli de căi respiratorii superioare.

La începutul tratamentului şi/sau în perioada în care se ajustează doza, poate fi necesară creşterea frecvenţei controalelor medicale. Nu trebuie să evitaţi aceste controale, chiar dacă vă simţiţi bine. Medicul dumneavoastră va stabili frecvenţa acestor controale medicale.

Pentru a preveni orice complicaţii posibile în timpul tratamentului cu Prenessa, trebuie să informaţi medicul că luaţi Prenessa comprimate:

-                 dacă urmează să fiţi supuşi unei anestezii şi/sau intervenţii chirurgicale (inclusiv la dentist);

-                 dacă urmează să faceţi un tratament de reducere a efectelor alergiei după înţepături de albine sau viespi (desensibilizare);

-                 dacă urmează să faceţi hemodializă sau afereza colesterolului LDL (îndepărtarea colesterolului din organism prin utilizarea aparatelor).

Acest medicament nu este recomandat de obicei în timpul primului trimestru de sarcină.

Folosirea Prenessa cu alimente şi băuturi

Este recomandat ca Prenessa să fie administrată înaintea mesei pentru a reduce influenţa alimentelor asupra acţiunii medicamentului.

Administrarea Prenessa împreună cu alcool etilic poate provoca ameţeli sau stare confuzională. Trebuie să vă adresaţi medicului dumneavoastră pentru a afla dacă, în timpul tratamentului, este permis consumul de alcool etilic.

Cum să luaţi Prenessa

Luaţi întotdeauna Prenessa exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doza iniţială uzuală şi doza de întreţinere pentru tratamentul tensiunii arteriale mari este de 4 mg perindopril (un comprimat Prenessa 4 mg) o dată pe zi. Dacă este necesar, după o lună de tratament, doza se poate creşte la 8 mg perindopril (un comprimat Prenessa 8 mg sau 2 comprimate Prenessa 4 mg) o dată pe zi, care reprezintă şi doza maximă recomandată.

Doza iniţială uzuală în tratamentul bolii coronariene stabile este de 4 mg perindopril (un comprimat Prenessa 4 mg) o dată pe zi; dacă tratamentul este bine tolerat, după două săptămâni doza poate fi crescută la 8 mg perindopril (un comprimat Prenessa 8 mg sau 2 comprimate Prenessa 4 mg) o dată pe zi.

Luaţi comprimatul cu un pahar de apă, de preferat la aceeaşi oră, dimineaţa, înainte de micul dejun.

In timpul tratamentului, medicul dumneavoastră va ajusta doza în funcţie de răspunsul la tratament şi de necesităţile dumneavoastră.

Afecţiuni ale rinichilor

Medicul dumneavoastră poate prescrie o doză mai mică de medicament.

Afecţiuni ale ficatului

Nu este necesară ajustarea dozei.

Vârstnici

La vârstnici, doza depinde de funcţia renală.

Medicul va determina durata tratamentului în funcţie de starea dumneavoastră medicală.

Nu s-a stabilit eficacitatea şi siguranţa utilizării medicamentului la copii şi adolescenţi cu vârsta sub 18 ani. Prin urmare, medicamentul nu este recomandat la copii şi adolescenţi.

Dacă aveţi impresia că efectul medicamentului este prea intens sau prea slab, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Ce conţine PRENESSA

Substanţa activă este perindopril de terţ-butilamină.

Fiecare comprimat conţine sare de perindopril terţ-butilamină 8 mg, echivalent cu perindopril 6,68 mg. Celelalte componente sunt: lactoză monohidrat, celuloză microcristalină (E 460), hidrogenocarbonat de sodiu, dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu (E 572).

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

Krka Polska Sp. z o.o. UI.Rownolegla 5, 02-235 Warszawa, Polonia

Scrieţi o recenzie

PRENESSA 8 mg X 30 COMPR.

Substanţa activă (perindopril) aparţine grupului de medicamente numite inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei (inhibitori ai ECA). Aceştia acţionează prin lărgirea vaselor de sânge, ceea ce uşurează activitatea inimii de a pompa sângele în organism.

Scrieţi o recenzie

Intrebări despre produs

Pune o intrebare

30 alte produse în aceeași categorie:

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul