QUARELIN  X 10 COMPR.

QUARELIN X 10 COMPR.

Quarelin este o asociere de substanţe active utilizată pentru tratamentul durerilor de cap intense sau rezistente, precum şi în faza iniţială a atacurilor migrenoase uşoare şi moderate.

More details

W57666001
New product

12,13 lei

Eliberare directă în farmacie

 
Informații

1. CE ESTE QUARELIN ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ 

Quarelin este o asociere de substanţe active utilizată pentru tratamentul durerilor de cap intense sau rezistente, precum şi în faza iniţială a atacurilor migrenoase uşoare şi moderate.

2. ÎNAINTE SĂ LUAŢI QUARELIN 

Nu luaţi Quarelin

- dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la substanţele active ale Quarelin comprimate (metamizol, cafeină, drotaverină), la oricare dintre celelalte componente ale Quarelin sau la alţi derivaţi de pirazolonă (de exemplu fenazonă, propifenazonă) sau la pirazolidine (de exemplu fenilbutazonă, oxifenbutazonă). 

- dacă aveţi o scădere semnificativă a numărului de globule albe (leucocite) din sânge (< 1500/mm3) sau dacă aţi avut în trecut o scădere semnificativă a numărului de globule albe, indiferent de cauză.

- dacă aveţi o insuficienţă a măduvei hematoformatoare (de exemplu după tratament citostatic) sau o tulburare a sistemului hematopoietic.

- dacă aţi avut în trecut bronhospasm sau alte reacţii alergice (de exemplu urticarie, rinită, umflarea buzelor, a feţei, a gâtului şi a limbii, cu dificultăţi la respiraţie şi înghiţire) induse de medicamente analgezice, cum sunt: salicilaţi (acid acetilsalicilic), paracetamol, diclofenac, ibuprofen, indometacin sau naproxen. 

- dacă aveţi o tulburare de metabolism rară, numită porfirie hepatică (risc de inducere a atacurilor de porfirie)

- dacă aveţi deficit congenital al enzimei glucozo-6-fosfat-dehidrogenază (risc de distrugere de globule roşii).

- dacă aveţi insuficienţă renală, hepatică sau cardiacă severe.

- în timpul alăptării.

- în primul şi ultimul trimestru de sarcină.

- la copii (cu vârstă sub 18 ani).

Aveţi grijă deosebită când luaţi Quarelin 

Rar, poate apărea scăderea semnificativă a numărului de globule albe (granulocitopenia), determinată de metamizol. Foarte rar, această reacţie poate evolua până la agranulocitoză, care poate fi letală.

Agranulocitoza este consecinţa unui proces imunoalergic cu durată de cel puţin o săptămână. Ea nu depinde de doză şi poate să apară oricând în cursul administrării medicamentului.

Dacă apar oricare dintre semnele sau simptomele care sugerează granulocitopenia, cum sunt: febră, frisoane, dureri în gât, ulceraţii la nivelul cavităţii bucale, trebuie să opriţi administrarea medicamentului şi să vă adresaţi imediat medicului dumneavoastră.

În cazul pacienţilor care au urmat recent un tratament citostatic sau în cazul unui număr anormal de celule sanguine, trebuie evitată administrarea medicamentului, sau poate fi administrat doar sub supraveghere medicală şi cu monitorizarea regulată a numărului de celule sanguine.

La pacienţii care au astm şi la cei cu teren alergic, metamizolul trebuie utilizat cu prudenţă deoarece poate determina reacţii adverse grave (bronhospasm, scăderea tensiunii arteriale, umflarea buzelor, a feţei, a gâtului şi a limbii, cu dificultăţi la respiraţie şi înghiţire).

În mod special sunteţi expus riscului de a dezvolta o reacţie alergică gravă determinată de metamizol dacă:

- aveţi astm sau boli cronice ale căilor respiratorii (mai ales dacă sunt asociate cu simptome care sugerează febra fânului).

- aveţi urticarie cronică.

- sunteţi hipersensibil la alcool, de exemplu dacă reacţionaţi chiar şi la cantităţi mici de băuturi alcoolice, cu simptome cum sunt strănut, lăcrimare şi înroşirea pronunţată a feţei. Intoleranţa la alcool poate indica existenţa unui sindrom de astm indus de analgezice, care nu a fost diagnosticat anterior. 

- sunteţi alergic (de exemplu, dacă vă apar erupţii pe piele şi mâncărime) la coloranţi (de exemplu tartrazină) sau conservanţi (de exemplu, benzoaţi).

Quarelin trebuie administrat sub supraveghere medicală atentă:

- la pacienţii cu tensiune arterială scăzută, în caz de instabilitate circulatorie, insuficienţă circulatorie iminentă, pierdere de lichide sau deshidratare.

- la pacienţii cu febră mare.

- la pacienţii cu îngustare a vaselor de sânge care duc sângele la inimă sau la creier.

În timpul administrării, trebuie evitat consumul de băuturi alcoolice.

Dacă aveţi afectate funcţia rinichilor sau a ficatului, trebuie evitată administrarea de doze mari de Quarelin, deoarece este redusă viteza de eliminare a acestuia.

Utilizarea drotaverinei la copii şi adolescenţi nu a fost evaluată în studii clinice.

Utilizarea altor medicamente 

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

- Metamizolul poate să scadă nivelul plasmatic de ciclosporină (medicament folosit pentru a inhiba răspunsul imun al organismului), de aceea medicul dumneavoastră va controla concentraţia acesteia şi a creatininei din sânge.

- Cafeina creşte absorbţia salicilaţilor şi a anumitor antiinflamatoare nesteroidiene (AINS).

- În funcţie de doză, cafeina poate contracara somnolenţa şi lentoarea mentală determinate de anumite anxiolitice (benzodiazepine).

- Concentraţia plasmatică a cafeinei este crescută de cimetidină (medicament utilizat pentru tratamentul hiperacidităţii gastrice), contraceptive orale, ciprofloxacină, enoxacină (medicamente cu acţiune antibiotică), verapamil şi mexiletină (medicamente antiaritmice) precum şi disulfiram (medicament utilizat pentru tratamentul alcoolismului).

- În doze mari, cafeina diminuează metabolizarea teofilinei, mărindu-i astfel efectul.

- Anumite relaxante musculare (idrocilamida) blochează metabolizarea cafeinei şi, de aceea, aceste două medicamente nu trebuie utilizate concomitent.

- Nicotina creşte eliminarea cafeinei.

- Administrarea concomitentă a drotaverinei cu levodopa determină scăderea efectului antiparkinsonian al acesteia; prin urmare, unele manifestări ale bolii Parkinson, cum sunt rigiditatea musculară şi tremorul, se pot agrava.

Utilizarea Quarelin împreună cu alimente şi băuturi

Consumul de băuturi alcoolice în timpul administrării Quarelin trebuie evitat, deoarece poate creşte efectul alcoolului etilic.

Sarcina şi alăptarea 

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Quarelin nu trebuie utilizat în timpul primelor trei luni de sarcină.

În următoarele trei luni de sarcină, Quarelin poate fi administrat numai după evaluarea atentă a raportului risc/beneficiu de către medicul curant.

Quarelin nu trebuie administrat în ultimele trei luni de sarcină.

Administrarea drotaverinei în timpul sarcinii necesită prudenţă.

Alăptarea trebuie evitată în timpul administrării Quarelin şi timp de 48 ore după aceea, deoarece metamizolul se excretă în laptele matern.

Deoarece nu sunt disponibile rezultate ale unor studii adecvate, utilizarea drotaverinei în timpul alăptării nu este recomandată.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor 

Quarelin poate influenţa capacitatea de a conduce vehicule şi de a efectua manevre riscante, de aceea, trebuie determinat pentru fiecare pacient, individual, dacă sunt permise conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor.

Dacă observaţi că apar tulburări de echilibru sau senzaţie de învârtire a obiectelor din jur după administrarea acestui medicament, evitaţi activităţile potenţial periculoase, cum sunt conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor.

3. CUM SĂ LUAŢI QUARELIN

Luaţi întotdeauna Quarelin exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doza pentru o dată este de 1 comprimat Quarelin. Doza zilnică este de 2-3 comprimate pe zi. Doza maximă este de 3 comprimate Quarelin pe zi.

Comprimatele trebuie administrate fără să fie mestecate, cu o cantitate de lichid.

Dacă aveţi impresia că efectul Quarelin este prea puternic sau prea slab, discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul.

Utilizarea la copii 

Utilizarea drotaverinei la copii şi adolescenţi nu a fost evaluată în studii clinice.

Dacă luaţi mai mult Quarelin decât trebuie

Dacă aţi luat mai mult decât trebuia din Quarelin, adresaţi-vă imediat unui medic.

În caz de supradozaj au fost raportate următoarele semne şi simptome: greaţă, vărsături, dureri abdominale, simptome care sugerează afectarea funcţiei rinichilor; mai puţin frecvent, au fost raportate semne şi simptome legate de sistemul nervos central (tulburări de echilibru sau senzaţie de învârtire a obiectelor din jur, ameţeli, somnolenţă, comă, convulsii), scăderea tensiunii arteriale (care uneori se poate agrava până la şoc) şi aritmii cardiace (bătăi cardiace frecvente). 

În cazul utilizării de doze mai mari, excreţia unei substanţe inofensive (acid rubazonic) poate determina colorarea în roşu a urinei.

Dacă uitaţi să luaţi Quarelin

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată, deoarece vă puteţi expune riscului de supradozaj.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. REACŢII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, Quarelin poate determina reacţii adverse, cu toate că acestea nu apar la toate persoanele.

Reacţiile adverse sunt clasificate după frecvenţa lor estimată. În acest scop sunt utilizate următoarele categorii de frecvenţă:

Foarte frecvente: care apar la mai mult de 1 din 10 pacienţi trataţi;

Frecvente: care apar la mai mult de 1 din 100, dar la mai puţin de 1 din 10 pacienţi trataţi;

Mai puţin frecvente: care apar la mai mult de 1 din 1000, dar la mai puţin de 1 din 100 pacienţi trataţi;

Rare: care apar la mai mult de 1 din 10000, dar la mai puţin de 1 din 1000 pacienţi trataţi;

Foarte rare: care apar la mai puţin de 1 din 10000 pacienţi trataţi;

Cu frecvenţă necunoscută: care nu poate fi estimată din datele disponibile.

Cele mai importante reacţii adverse, care au la bază hipersensibilitatea individuală posibilă la metamizol, sunt: scăderea semnificativă a numărului de globule albe, reacţiile alergice grave, care pot pune viaţa în pericol, leziunile la nivelul pielii şi mucoaselor. Aceste reacţii pot apărea chiar după câteva administrări lipsite de complicaţii. 

Rar, poate să apară scăderea severă a numărului de globule albe, care se poate manifesta prin febră, frisoane, dureri în gât, dificultăţi la înghiţire, inflamaţii la nivelul mucoasei bucale şi gâtului, precum şi la nivelul zonei genitale şi perianale. La pacienţii care urmează concomitent un tratament cu antibiotice, semnele şi simptomele caracteristice pentru scăderea semnificativă a numărului de globule albe pot fi minime. Viteza de sedimentare a hematiilor (o analiză de sânge) este mult crescută, în timp ce mărirea ganglionilor limfatici, de obicei, este uşoară sau absentă. Din punct de vedere al recuperării, întreruperea imediată a tratamentului are o importanţă decisivă, de aceea în cazul apariţiei semnelor şi simptomelor enumerate, tratamentul trebuie imediat întrerupt. 

Foarte rar, poate surveni scăderea severă a numărului de plachete din sânge (trombocite), care se manifestă prin creşterea tendinţei de sângerare şi apariţie de hemoragii punctiforme la nivelul pielii şi mucoaselor.

Rareori, metamizolul poate determina reacţii alergice severe, care, în cazuri foarte rare pot fi grave şi pot pune viaţa în pericol. Aceste reacţii pot să apară şi după administrări repetate, care nu au avut complicaţii. Reacţiile alergice la Quarelin pot să apară, în general, în prima oră după administrare, dar pot apărea şi cu o întârziere de câteva ore. 

Reacţiile alergice uşoare apar tipic sub forma semnelor şi simptomelor la nivelul pielii şi mucoaselor (cum sunt mâncărime, senzaţie de arsură, înroşire, urticarie, edeme), scurtarea respiraţiei şi, mai puţin frecvent, ca tulburări gastro-intestinale.

Reacţiile uşoare pot evolua până la forme grave, cu urticarie generalizată, umflarea severă a buzelor, a feţei, a gâtului şi a limbii, cu dificultăţi la respiraţie şi înghiţire (care cuprinde şi laringele), bronhospasm sever, aritmii cardiace, scăderea tensiunii arteriale (uneori precedată de creşterea tensiunii arteriale) şi insuficienţă circulatorie.

La pacienţii astmatici cu hipersensibilitate la medicamente analgezice, aceste reacţii se manifestă în general prin crize de astm.

Semnele şi simptomele de atenţionare ale unei stări determinată de o reacţie alergică gravă, care poate pune viaţa în pericol, sunt: transpiraţii reci, scăderea tensiunii arteriale, tulburări de echilibru sau senzaţie de învârtire a obiectelor din jur, senzaţie de slăbiciune, greaţă, modificări de culoare a pielii şi dificultăţi de respiraţie. Acestea se pot asocia cu: edem al feţei, mâncărime, durere de inimă, bătăi ale inimii frecvente şi senzaţie de răcire a extremităţilor. 

Rar, pot apărea datorită conţinutului de drotaverină, reacţii alergice (umflarea buzelor, a feţei, a gâtului şi a limbii, cu dificultăţi la respiraţie şi înghiţire, urticarie, erupţie pe piele, mâncărime) (vezi pct. 2, Nu luaţi Quarelin).

La doze mari, datorită conţinutului de cafeină, poate să apară o iritabilitate crescută a sistemului nervos central.

Rar, datorită conţinutului de drotaverină, pot să apară dureri de cap, tulburări de echilibru sau senzaţie de învârtire a obiectelor din jur, insomnie.

Rar, datorită conţinutului de metamizol, poate apărea scăderea tranzitorie a tensiunii arteriale (fără alte semne şi simptome caracteristice pentru o reacţie alergică gravă); în cazuri rare, această scădere poate evolua până la hipotensiune arterială critică.

Rar, datorită conţinutului de drotaverină, pot apărea palpitaţii şi scăderea tensiunii arteriale.

La doze mari, datorită conţinutului de cafeină, pot să apară bătăi neregulate ale inimii sau cu frecvenţă crescută şi înroşire la nivelul pielii. 

Au fost raportate crize de astm, în special la pacienţii cu hipersensibilitate la acidul acetilsalicilic. La administrarea de doze mari, respiraţia poate deveni mai amplă şi mai frecventă.

Pot să apară greaţă, vărsături, iritaţie gastrică, posibil diaree sau, din contră, constipaţie.

Ocazional, poate să apară o erupţie la nivelul pielii. În cazuri izolate, pot să apară reacţii cutanate severe, denumite sindrom Stevens-Johnson sau sindrom Lyell.

În cazuri foarte rare, poate să apară deteriorare acută a funcţiei rinichilor (insuficienţă renală acută), în unele cazuri asociată cu scăderea volumului de urină, absenţa urinei, apariţia de proteine în urină, în special când există în antecedente afecţiuni ale rinichilor. În cazuri izolate, poate să apară nefrită interstiţială acută (inflamaţie la nivelul rinichilor). Poate să apară o coloraţie roşie a urinei datorită prezenţei în concentraţie mică în urină a unuia dintre metaboliţii metamizolului: acid rubazonic. 

În doze mari, cafeina poate determina creşterea eliminării de urină.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

5. CUM SE PĂSTREAZĂ QUARELIN

A se păstra la temperaturi sub 25C, în ambalaj original.

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Nu utilizaţi Quarelin după data de expirare înscrisă pe cutie, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. INFORMAŢII SUPLIMENTARE

Ce conţine Quarelin

- Substanţele active sunt: metamizol sodic 400 mg, cafeină 60 mg, clorhidrat de drotaverină 40 mg.

- Celelalte componente sunt: amidon de porumb, polividonă, celuloză microcristalină, stearat de magneziu, talc.

Cum arată Quarelin şi conţinutul ambalajului

Comprimate galben deschis, rotunde, fără miros, cu suprafaţă netedă, cu margini rotunjite şi cu o linie mediană de rupere.

Cutie cu un blister din PVC-PE-PVdC/Al a 10 comprimate.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

CHINOIN Private Co. Ltd., Member of sanofi-aventis Group

Scrieţi o recenzie

QUARELIN X 10 COMPR.

Quarelin este o asociere de substanţe active utilizată pentru tratamentul durerilor de cap intense sau rezistente, precum şi în faza iniţială a atacurilor migrenoase uşoare şi moderate.

Scrieţi o recenzie

Intrebări despre produs

Pune o intrebare

30 alte produse în aceeași categorie:

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul