RANITIDINA ATB 150 MG X 20 COMPR. FILM

RANITIDINA ATB 150 MG X 20 COMPR. FILM

Tratamentul afectiunilor gastrointestinale in care este necesara reducerea aciditatii gastrice

More details

W53915001
New product

4,96 lei

Eliberare directă în farmacie

 
Informații

Compozitie si Mod de Prezentare Un comprimat filmat contine ranitidine 150 mg si excipienti: acid ascorbic, celuloza microcristalina, amidon de porumb, povidona K30, dioxid de siliciu colloidal, stearat de magneziu, Opadry AMB Yellow 80 W 22748.

Grupa farmaceutica: blocanti ai receptorilor H2 Indicatii terapeutice: - ulcer gastro-duodenal activ; - profilaxia recaderilor ulcerului duodenal; - esofagita de reflux; - sindrom Zollinger-Ellison; - tratamentul profilactic al hemoragiilor gastro-duodenale la bolnavii cu risc de ulcer de stres (arsuri, traumatisme craniene, politraumatisme, transplant renal)

Contraindicatii: Hipersensibilitate la ranitidina sau la oricare din componentii produsului.

Precautii: La pacientii cu ulcer gastric se recomanda verificarea benignitatii leziunii inaintea inceperii tratamentului, eventual si pe parcursul acestuia. Nu se recomanda administrarea medicamentului la bolnavii cu antecedentele de porfirie acuta intermitenta.

Interactiuni: Antiacidele gastrice cu calciu, magneziu, aluminiu pot micsora absorbtia intestinala a ranitidinei. In cazul asocierii acestora, administrarea se va face la distanta de 2-3 ore. Ranitidina inhiba slab citocromul P450, interactiunile medicamentoase corespunzatoare fiind putin relevante clinic (spre deosebire de cimetidina).

Atentionari speciale: La bolnavii cu insuficienta hepatica severa, mai ales cand este asociata insuficienta renala, se recomanda reducerea dozelor. Copii Se va evita administrarea la copii sub 10 ani si se va administra sub stricta supraveghere la adolescenti pana la 14 ani. Varstinici Se recomanda prudenta la pacienti varstinici; in cazul aparitiei unei stari confuzionale tratamentul trebuie intrerupt.

Sarcina si alaptarea Ranitidina traverseaza bariera placentara. Deoarece nu exista studii controlate efectuate la femeile gravide, nu se recomanda administrarea ranitidinei in timpul sarcinii. Ranitidina se excreta in laptele matern, de aceea se va lua in considerare fie intreruperea tratamentului, fie intreruperea alaptarii. Capacitatea de a conduce vehicule de a folosi utilaje Deoarece exista posibilitatea aparitiei reactiilor adverse nervos-centrale, pacientii trebuie avertizati ca poate fi influentata capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Doze si mod de administrare: Ulcer duodenal activ: 2 comprimate (300 mg) zilnic, in priza unica, seara sau fractionat in 2 prize, dimineata si seara, timp de 4 saptamani. Ulcer gastric activ: 2 comprimate zilnic, in priza unica, seara sau fractionat in 2 prize, dimineata si seara, timp de 4-6 saptamani. Profilaxia recaderilor ulcerului duodenal 1 comprimat (150 mg) zilnic, seara, timp indelungat. Esofagita de reflux 2 comprimate zilnic, in priza unica, seara sau fractionat in 2 prize, dimineata si seara, timp de 4-8 saptamani, in functie de rezultatul examenului endoscopic. Sindrom Zollinger – Ellison Doza initiala recomandata este de 4 comprimate (600 mg) zilnic, fractionata in 4 prize; in cazurile severe, doza poate fi marita pana la 8 comprimate (1200) zilnic. La pacientii cu insuficienta renala, doza se adapteaza in functie de nivelul plasmatic al creatiniei dupa cum urmeaza: pentru valori cuprinse intre 2,5-6 mg/100 ml, se administreaza 150 mg/zi; pentru valori peste 6 mg/100 ml, se administreaza 150 mg la 48 ore sau 75 mg la 24 ore.

Reactii adverse: Rareori pot apare: - tulburari digestive: greata, diaree, constipatie, exceptional afectare hepatica (reversibila la intreruperea tratamentului); - tulburari hematologice: leucopenie, trombocitopenie, exceptional paciotopenie; - tulburari neurologice: cefalee, vertij, astenie, exceptional stare convulsiva; - tulburari sexuale: foarte rar ginecomastie si impotenta sexuala; - reactii alergice:eritem, reactii anafilactoide. Cu totul izolat, au fost semnalate cazuri de artralgii, mialgii si aritmii.

Supradozaj: Nu s-au semnalat cazuri de supradozaj la om. Doze de pana la 6 g/zi (utilizate exceptional in formele foarte severe ale sindromului Zollinger-Ellison) nu au evidentiat efecte nocive semnificative. In caz de supradozaj, se recomanda instituirea unui tratament simptomatic.

Pastrare: A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj A se pastra la temperaturi de sub 25o C, in ambalajul original. A nu se lasa la indemana copiilor.

Ambalaj: Cutie cu 2 blistere a cate 10 comprimate filmate

Scrieţi o recenzie

RANITIDINA ATB 150 MG X 20 COMPR. FILM

Tratamentul afectiunilor gastrointestinale in care este necesara reducerea aciditatii gastrice

Scrieţi o recenzie

Intrebări despre produs

Pune o intrebare

30 alte produse în aceeași categorie:

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul