RAWEL SR 1,5 mg X 30 COMPR. FILM. ELIB. PREL.

RAWEL SR 1,5 mg X 30 COMPR. FILM. ELIB. PREL.

Rawel SR este un medicament ce aparţine grupului de diuretice, care determină excreţia urinei

More details

W43065002
New product

8,35 lei

Eliberare directă în farmacie

 
Informații

Substanta activa: Indapamidum.

Compozitia si forma de prezentare:comp. elib. prel.1,5 mg N10x3 in blister

Actiunea farmacologica: Indapamidul este primul diuretic-antihipertensiv din grupul indolinelor, inrudite cu tiazidele de care difera prin prezenta unui substituent metilindolinic lipofil. Efectul diuretic se aseamana cu al tiazidelor si se realizeaza prin inhibitia reabsorbtiei ionilor de sodiu, clor si apa in tubii contorsi proximali si segmentul cortical al ansei Henle. Actiunea antihipertensiva se datoreste nu numai cresterii diurezei dar si efectului vasodilatator periferic direct efectuat datorita normalizarii nivelului prostaciclinei, prostaglandinei E2 si monoxidului de azot care conduc la descresterea influxului transmembranar de calciu, ceea ce rezulta in scaderea rezistentei vasculare periferice si a sensibilitatii vaselor la substantele vasopresoare (noradrenalina, tiramina, angiotensina II) si la stimulii electrici. Efectul antihipertensiv se manifesta preponderent la persoanele cu tensiunea arteriala crescuta, apare peste o saptamina si isi atinge virful peste 3 luni de tratament sistematic. Normalizeaza metabolismul lipidic (spre deosebire de tiazide), are efect antiagregant (prin cresterea nivelului prostaciclinei si inhibitia sintezei tromboxanului A2). Reduce rezistenta vasculara periferica fara a modifica frecventa sau debitul cardiac. Preparatul este recomandat indeosebi persoanelor virstnice.

INDICATII Hipertensiunea arteriala, retentia sodiului si lichidului (edeme) in insuficienta cardiaca congestiva.

DOZE SI MOD DE ADMINISTRARE 1,5 mg data ope zi (dimineata). CONTRAINDICATII Anuria, hipersensibilitatea la sulfonamide. Insuficienta acuta a circulatiei cerebrale, afectiunile hepatice si renale. Formele severe ale diabetului zaharat si gutei.

ATENTIONARI SI PRECAUTII SPECIALE DE UTILIZARE Sarcina, in special in primul ei trimestru, hipokalemia, hiponatremia, hiperuricemia, diabetul zaharat, lupusul eritematos, afectiunile hepatice. Hipersensibilitatea la sulfonamide.

Scrieţi o recenzie

RAWEL SR 1,5 mg X 30 COMPR. FILM. ELIB. PREL.

Rawel SR este un medicament ce aparţine grupului de diuretice, care determină excreţia urinei

Scrieţi o recenzie

Intrebări despre produs

Pune o intrebare

30 alte produse în aceeași categorie:

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul