ROSWERA 5 mg X 30 COMPR. FILM.

ROSWERA 5 mg X 30 COMPR. FILM.

Roswera face parte dintr-un grup de medicamente denumite statine.

More details

W57058005
New product

9,88 lei

Eliberare directă în farmacie

 
Informații

Roswera v-a fost prescrisa deoarece:

-              Aveti un nivel ridicat de colesterol in sange. Aste inseamna ca aveti riscul de a face atac de cord (infarct de miocard) sau accident vascular cerebral.

Vi s-a recomandat sa utilizati o statina, deoarece corectarea nivelelor colesterolului nu s-a putut obtine prin exercitii fizice si regim alimentar. In timpul tratamentului cu Roswera trebuie sa continuati regimul alimentar si exercitiile fizice.

sau

-              exista alti factori care cresc riscul dumneavoastra de a face atac de cord (infarct de miocard), accident vascular cerebral sau alte boli cardiovasculare.

Atacul de cord, accidentul vascular cerebral si alte boli cardiovasculare pot fi cauzate de o boala numita ateroscleroza. Ateroscleroza se datoreaza formarii depozitelor de grasimi in peretii arterelor.

 

De ce este important sa continuati sa luati Roswera?

Roswera este utilizata pentru corectarea concentratiilor de grasimi din sange, numite lipide, dintre care cel mai frecvent este colesterolul.

Exista mai multe feluri de colesterol in sange – colesterol ‘rau’ (LDL colesterol) si ‘bun’ (HDL colesterol).

-              Roswera poate reduce colesterolul ‘rau’ si creste concentratia colesterolului ‘bun’.

-              Medicamentul actioneaza prin blocarea producerii de colesterol ‘rau’. De asemenea, ajuta organismul sa il elimine din sange.

Pentru cei mai multi oameni, cantitatile mari de colesterol nu afecteaza modul in care se simt, deoarece nu produce simptome. Totusi, daca nu sunt tratate, in peretii vaselor de sange se pot forma depozite de grasime care determina ingustarea acestora.

Uneori, vasele de sange ingustate se blocheaza, ceea ce determina intreruperea alimentarii cu sange a inimii sau creierului, ceea ce poate duce la infarct de miocard sau accident vascular cerebral. Prin scaderea nivelelor colesterolului, puteti reduce riscul de a avea un atac de cord, accident vascular cerebral sau alte boli asemanatoare.

Trebuie sa continuati sa luati Roswera, chiar daca nivelul colesterol este normal, deoarece aceasta previne cresterea din nou a nivelelor colesterolului si formarea depozitelor de grasimi. Totusi, trebuie sa intrerupeti tratamentul, daca medicul dumneavoastra va recomanda sau daca deveniti gravida.

CUM SA UTILIZATI ROSWERA

 

Utilizati intotdeauna Roswera exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

 

Doze uzuale la adulti

Daca luati Roswera pentru scaderea nivelului ridicat de colesterol din sange:

Doza de incepere a tratamentului

Tratamentul cu Roswera trebuie sa inceapa cu doza de 5 mg sau 10 mg, chiar daca ati luat in trecut doze mai mari din alte statine diferite. Doza este stabilita in functie de:

-                       nivelul colesterolului din sange.

-                       nivelul riscului dumneavoastra de a avea un atac de cord sau accident vascular cerebral.

-                       daca exista vreun factor care sa va faca mai sensibil la reactiile adverse posibile.

 

Va rugam intrebati medicul dumneavoastra sau farmacistul care este doza de Roswera  adecvata pentru dumneavoastra.

Medicul dumneavoastra va va recomanda doza cea mai scazuta (5 mg):

-                       daca sunteti de origine asiatica (Japonia, China, Filipine, Vietnam, Coreea sau India)

-                       daca aveti peste 70 ani

-                       daca aveti o afectiune moderata a rinichilor

-                       daca aveti riscul de a avea dureri musculare (miopatie).

 

Cresterea dozei si doza zilnica maxima

Pentru a atinge concentratiile dorite de colesterol, medicul dumneavoastra poate recomanda cresterea treptata a dozei pana la doza maxima de 1 comprimat de 40 mg o data pe zi. Ajustarea dozelor trebuie facuta la intervale de 4 saptamani.

Doza zilnica maxima de Roswera este de 40 mg. Acesata doza trebuie administraa numai pacientilor cu concentratii mari de colesterol si care prezinta risc crescut de atac de cord (infarct de miocard) sau accident vascular cerebral si la care dozele mai scazute de medicament nu sunt eficiente.

Daca luati Roswera pentru reducerea riscului de atac de cord (infarct de miocard), accident vascular cerebral sau alte boli cardiovasculare:

Doza recomandata este de 20 mg pe zi. Totusi, medicul dumneavoastra poate recomanda utilizarea unei doze mai scazute, daca este prezent oricare dintre factorii mentionati mai inainte.

 

Doze uzuale la copii si adolescenti cu varsta de 10 pana la 17 ani

Doza uzuala de incepere a tratamentului este de 5 mg. Medicul dumneavoastra poate recomanda cresterea dozei de Roswera, in functie de necesitati. Doza zilnica maxima de Roswera este de 20 mg.

Administrati doza o data pe zi. Comprimatele de Roswera de 30 si 40 mg nu trebuie utilizate la copii.

 

Cum luati comprimatele

Inghititi fiecare comprimat intreg, cu apa.

Luati Roswera o data pe zi, in orice moment al zilei.

Incercati sa luati comprimatul in acelasi moment al zilei, in fiecare zi pentru a va usura sa va reamintiti.

 

Teste periodice ale nivelului colesterolului

Este important sa mergeti la medicul dumneavoastra pentru consult medical si determinarea regulata a colesterolului, pentru a va asigura ca ati atins nivelul dorit si ramane constant.

Medicul dumneavoastra poate decide sa creasca doza de medicament, pentru ca dumneavoastra sa luati exact doza de Roswera necesara.

REACTII ADVERSE POSIBILE

 

Ca toate medicamentele, Roswera poate determina reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Este important sa stiti care sunt reactiile adverse care pot aparea. Acestea sunt de obicei usoare si dispar dupa o scurta perioada de timp.

Opriti tratamentul cu Roswera si cereti imediat ingrijire medicala daca apare una din situatiile urmatoare:

-                       aveti dificultate in respiratie insotita sau nu de umflarea fetei, buzelor, limbii si/sau gatului.

-                       apare umflarea fetei, buzelor, limbii si/sau gatului, care poate duce la dificultate la inghitire.

-                       aveti mancarimi severe ale pielii (cu excrescente).

 

De asemenea, intrerupeti administrarea Roswera si adresati-va imediat medicului dumneavoastra, daca aveti dureri musculare neobisnuite, care dureaza mai mult decat va asteptati. Simptomele musculare sunt mai frcevente la copii si adolescenti, decat la adulti. Similar altor statine, numai un numar scazut de persoane au dezvoltat efecte musculare nedorite, care au ajuns sa devina cu risc vital, in cadrul unei afectiuni numite rabdomioliza.

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si fabricantul

KRKA, d.d., Novo mesto, Šmarješka cesta 6, 8501 Novo mesto, Slovenia

Scrieţi o recenzie

ROSWERA 5 mg X 30 COMPR. FILM.

Roswera face parte dintr-un grup de medicamente denumite statine.

Scrieţi o recenzie

Intrebări despre produs

Pune o intrebare

30 alte produse în aceeași categorie:

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul