ROTICOX 60 mg X 14 COMPR. FILM.

ROTICOX 60 mg X 14 COMPR. FILM.

Roticox conţine substanţa activă etoricoxib. Roticox face parte dintr-un grup de medicamente denumite inhibitori selectivi ai COX-2. Acestea aparţin unei clase de medicamente denumite medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS).

More details

W63218002
New product

30,51 lei

Eliberare directă în farmacie

 
Informații

Pentru ce se utilizează Roticox? - Roticox ajută la reducerea durerii şi tumefacţiei (inflamaţiei) de la nivelul articulaţiilor şi muşchilor la persoane cu vârsta de 16 ani şi peste, cu boală artrozică, poliartrită reumatoidă, spondilită anchilozantă şi gută. - Roticox este utilizat şi pentru tratamentul de scurtă durată al durerii de intensitate moderată apărută după intervenţiile chirurgicale dentare, la persoane cu vârsta de 16 ani şi peste.

Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Roticox

Nu luaţi Roticox:

- dacă sunteţi alergic la etoricoxib sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6)

- dacă sunteţi alergic la medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS), inclusiv acid acetilsalicilic şi inhibitori ai COX-2 

- dacă aveţi în prezent un ulcer gastric sau sângerări gastrice sau intestinale

- dacă aveţi boală hepatică gravă

- dacă aveţi boală renală gravă

- dacă sunteţi sau aţi putea fi gravidă sau dacă alăptaţi

- dacă aveţi vârsta sub 16 ani

-dacă aveţi boală inflamatoare intestinală, cum este boala Crohn, colita ulcerativă sau colită

- dacă aveţi hipertensiune arterială care nu este controlată prin tratament (verificaţi împreună cu medicul dumneavoastră sau asistenta în cazul în care nu sunteţi sigur dacă tensiunea dumneavoastră arterială este controlată adecvat)

- dacă medicul dumneavoastră v-a diagnosticat cu tulburări cardiace, inclusiv insuficienţă cardiacă (formă moderată sau severă), angină pectorală (durere în piept)

- dacă aţi avut în trecut infarct miocardic, bypass chirurgical, boală arterială periferică (circulaţie deficitară la nivelul gambelor sau picioarelor din cauza arterelor îngustate sau blocate)

- dacă aţi avut în trecut orice fel de accident vascular cerebral (inclusiv accident vascular cerebral minor, accident ischemic tranzitor sau AIT). Etoricoxibul vă poate creşte uşor riscul de infarct miocardic şi accident vascular cerebral şi, de aceea, nu trebuie utilizat la cei care au avut deja tulburări cardiace sau accident vascular cerebral. Dacă credeţi că vă aflaţi în  oricare dintre aceste situaţii, nu utilizaţi comprimatele până nu discutaţi cu medicul dumneavoastră.

Cum să luaţi Roticox

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. Nu utilizaţi mai mult decât doza recomandată pentru boala dumneavoastră. Din când în când, este necesar să discutaţi cu medicul dumneavoastră despre tratamentul efectuat. Este important să utilizaţi cea mai mică doză care vă controlează durerea şi nu trebuie să luaţi Roticox mai mult timp decât este necesar. Se recomandă aceste lucruri deoarece riscul de infarcte miocardice şi accidente vasculare cerebrale poate să crească după tratament prelungit, în special cu doze mari. Există diferite concentrații disponibile pentru acest medicament și, în funcție de boală, medicul dumneavoastră va prescrie comprimatul cu concentrația potrivită pentru dumneavoastră.

Doza recomandată

Boală artrozică Doza recomandată de etoricoxib este de 30 mg o dată pe zi, crescând până la maxim 60 mg, o dată pe zi, dacă este necesar.

Poliartrită reumatoidă Doza recomandată de etoricoxib este de 60 mg, o dată pe zi. Doza poate fi crescută la maxim 90 mg, o dată pe zi.

Spondilită anchilozantă Doza recomandată de etoricoxib este de 60 mg o dată pe zi. În funcție de necesități, doza poate fi crescută la maxim 90 mg, o dată pe zi.

Tratamentul durerii acute Etoricoxib trebuie utilizat doar pentru perioada dureroasă acută.

Gută Doza recomandată este de 120 mg o dată pe zi, care trebuie administrată doar în perioada dureroasă acută, limitată la o perioadă maximă de 8 zile de tratament.

Dureri după intervenţii chirurgicale dentare Doza recomandată este de 90 mg o dată pe zi, limitată la o perioadă maximă de 3 zile de tratament.

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Dacă prezentaţi oricare dintre aceste semne, trebuie să opriţi administrarea Roticox şi să discutaţi imediat cu medicul dumneavoastră:

- apar sau se agravează respiraţia dificilă, durerile în piept sau umflarea gleznelor

- colorare în galben a pielii şi a albului ochilor (icter)

- acestea sunt semne ale afecţiunilor ficatului

- dureri de stomac severe sau continue sau scaunele dumneavoastră devin de culoare neagră

- o reacţie alergică

- care poate include afecţiuni pe piele cum sunt ulceraţii sau vezicule, sau umflare a feţei, buzelor, limbii sau gâtului care poate determina dificultăţi la respiraţie.

Următoarele reacţii adverse pot să apară în timpul tratamentului cu Roticox:

Foarte frecvente: pot afecta mai mult de 1 din 10 persoane

- dureri la nivelul stomacului.

Frecvente (pot afecta până la 1 din 10 persoane)

- alveolită uscată (inflamaţie şi durere după extracţie dentară)

- umflare a picioarelor şi/sau gambelor determinată de retenţia de lichide (edeme)

- ameţeli, durere de cap

- palpitații (bătăi rapide sau neregulate ale inimii), ritm cardiac neregulat (aritmii)

- creștere a tensiunii arteriale

- respiraţie şuierătoare sau dificultăți la respirație (bronhospasm)

- constipație, flatulență (gaze intestinale în exces), gastrită (inflamaţie a mucoasei gastrice), arsuri în capul pieptului, diaree, indigestie (dispepsie)/disconfort la nivelul stomacului, greață, stare de rău (vărsături), inflamaţie a esofagului, ulceraţii la nivelul gurii.

Ce conţine Roticox

- Substanţa activă este etoricoxib.Fiecare comprimat filmat conţine etoricoxib 30 mg, 60 mg, 90 mg sau 120 mg.

- Celelalte componente sunt: celuloză microcristalină, hidrogenofosfat de calciu anhidru, croscarmeloză sodică, stearilfumarat de sodiu, dioxid de siliciu coloidal anhidru în nucleul comprimatului și alcool polivinilic, dioxid de titan (E 171), macrogol 3000, talc, oxid galben de fer (E 172) (în comprimatele de 60 mg) și oxid roșu de fer (E 172) (în comprimatele de 90 mg și 120 mg) în film.

Scrieţi o recenzie

ROTICOX 60 mg X 14 COMPR. FILM.

Roticox conţine substanţa activă etoricoxib. Roticox face parte dintr-un grup de medicamente denumite inhibitori selectivi ai COX-2. Acestea aparţin unei clase de medicamente denumite medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS).

Scrieţi o recenzie

Intrebări despre produs

Pune o intrebare

30 alte produse în aceeași categorie:

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul