SALOFALK 4 g/ 60 ml X 7 SUSP. RECTALA

SALOFALK 4 g/ 60 ml X 7 SUSP. RECTALA

Mesalazina, substanta activa din Salofalk suspensie rectala, este o substanta cu efect antiinflamator utilizata in tratamentul afectiunilor inflamatorii ale intestinului.

More details

W04128001
New product

153,89 lei

Eliberare directă în farmacie

 
Informații
1. Ce este Salofalk suspensie rectală şi pentru ce se utilizează
Mesalazina, substanţa activă din Salofalk suspensie rectală, este o substanţă cu efect antiinflamator utilizată în tratamentul afecţiunilor inflamatorii ale intestinului.
Medicul v-a prescris Salofalk 4 g/60 ml suspensie rectală pentru că suferiţi de o boală cronică inflamatorie a intestinului gros (colită ulceroasă). Produsul Salofalk suspensie rectală are un efect antiinflamator direct asupra modificărilor produse de către boală în membrana mucoasă a intestinului gros. Până în prezent, medicamentul s-a dovedit a fi un tratament extrem de eficient şi foarte bine tolerat. Scopul tratamentului este oprirea simptomelor cu care vă confruntaţi în prezent. Puteţi realiza acest lucru folosind Salofalk suspensie rectală cu atenţie şi regulat, în conformitate cu indicaţiile medicului dumneavoastră. 
De aceea trebuie să respectaţi sfaturile medicului dumneavoastră şi să vă prezentaţi la consultaţiile convenite cu acesta. In acest fel, acţionaţi decisiv în direcţia dispariţiei simptomelor şi vă protejaţi împotriva reapariţiei lor. 
2. Înainte să utilizaţi Salofalk suspensie rectală 
Nu utilizaţi Salofalk suspensie rectală
- aveţi hipersensibilitate (alergie) la acid salicilic, derivatele sale, metabisulfit de potasiu sau orice alt excipient al produsului 
- aveţi probleme severe de funcţionare a ficatului sau rinichilor 
- aveţi ulcer gastric (stomac) sau duodenal 
- sângeraţi uşor (diateză hemoragică) 
Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Salofalk suspensie rectală 
- dacă aveţi alergie produse ce conţin sulfasalazină, o substanţă înrudită cu mesalazina. In acest caz, puteţi începe tratamentul cu Salofalk suspensie rectală exclusiv sub strictă supraveghere medicală (vezi şi 4. „Efecte nedorite posibile"). 
Vă rugăm să cereţi avizul medicului, chiar dacă în trecut aţi mai folosit produsul. 
Precauţii suplimentare: 
Salofalk suspensie rectală trebuie folosit sub supraveghere medicală. 
Analize ale sângelui (hemograma; probele hepatice, cum ar fi transaminazele; creatinina serică) şi ale urinei (teste rapide, sediment urinar) trebuie efectuate în timpul şi după tratament, în funcţie de indicaţiile medicului dumneavoastră. In general, se recomandă efectuarea analizelor 14 zile după începerea tratamentului iar apoi repetarea lor de 2-3 ori la intervale de patru săptămâni. Dacă rezultatele analizelor sunt normale, se vor face noi analize de patru ori pe an, dar dacă apar simptome suplimentare analizele se repetă imediat. 
Se recomandă precauţie în folosirea Salofalk suspensie rectală dacă ficatul dumneavoastră nu funcţionează bine. 
Produsul Salofalk suspensie rectală nu trebuie folosit dacă rinichii dumneavoastră nu sunt perfect funcţionali. Dacă funcţionarea rinichilor se modifică în timpul tratamentului cu Salofalk suspensie rectală, trebuie să vă adresaţi medicului, deoarece această stare poate fi produsă de tratament. Pacienţii cu probleme pulmonare şi în special cei cu astm bronşic, trebuie să fie atent supravegheaţi în timpul tratamentului cu Salofalk suspensie rectală. 
3. Cum să utilizaţi Salofalk suspensie rectală 
Utilizaţi Salofalk suspensie rectală doar în conformitate cu indicaţiile medicului dumneavoastră. In caz de nelămuriri, vă rugăm să cereţi avizul medicului sau farmacistului dumneavoastră Adulţi:
În cazul simptomelor de inflamare acută, se administrează conţinutul unui flacon de suspensie rectală (60 g suspensie, echivalent cu 4 g mesalazină pe zi) direct în colon, sub formă de clismă, o dată pe zi. 
Copii 
Nu se recomandă. 
Instrucţiuni de utilizare: 
Se administrează conţinutul unui flacon de suspensie rectală în colon, sub formă de clismă, seara înainte de culcare. 
Rezultatele optime sunt obţinute dacă colonul este golit înainte de administrarea Salofalk suspensie rectală. 
Se va agita bine înainte de administrare, pentru a asigura amestecarea bună a suspensiei. Se scoate apoi capacul protector, ţinând flaconul în poziţie verticală, astfel încât să nu se scurgă conţinutul. Aşezaţi-vă pe partea stângă, cu piciorul stâng întins şi genunchiul drept îndoit pentru echilibru. Apoi introduceţi în rect vârful aplicator, care este acoperit cu un gel lubrefiant, ţinând flaconul îndreptat spre ombilic. Ţineţi bine flaconul şi clătinaţi-l uşor, astfel încât vârful să fie îndreptat spre spatele dumneavoastră. Apoi strângeţi uşor flaconul, cu o mişcare uniformă, astfel încât să nu vă creeze senzaţia de scaun. 
După golirea flaconului, scoateţi încet aplicatorul. 

Scrieţi o recenzie

SALOFALK 4 g/ 60 ml X 7 SUSP. RECTALA

Mesalazina, substanta activa din Salofalk suspensie rectala, este o substanta cu efect antiinflamator utilizata in tratamentul afectiunilor inflamatorii ale intestinului.

Scrieţi o recenzie

Intrebări despre produs

Pune o intrebare

30 alte produse în aceeași categorie:

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul