SPITOMIN 5 mg X 60 COMPR. 5mg EGIS

SPITOMIN 5 mg X 60 COMPR. 5mg EGIS

Spitomin face parte din grupa medicamentelor cu acţiune anxiolitică. Medicamentul este utilizat pentru: - tratamentul pe termen scurt al tulburărilor de anxietate, în principal al tulburării de anxietate generalizată (TAG) - adjuvant în tratamentul tulburărilor depresive, pentru ameliorarea simptomelor de anxietate; medicamentul nu este indicat în tratamentul depresiilor ca monoterapie.

More details

W08134001
New product

9,48 lei

Eliberare directă în farmacie

 
Informații

Nu utilizaţi Spitomin - dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la clorhidratul de buspironă sau la oricare dintre celelalte componente ale medicamentului enumerate la pct. 6.; - dacă aveţi boli severe ale ficatului sau ale rinichiului; - dacă aveţi vârsta sub 18 ani (eficacitatea şi siguranţa tratamentului la această grupă de pacienţi nu a fost studiată). - dacă aveți epilepsie; - dacă aveți intoxicație acută cu alcool, medicamente hipnotice, analgezice sau antipsihotice.

Atenționări și precauții Înainte să utilizați Spitomin, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. - În cazul unei insuficienţe hepatice uşoare sau moderate poate fi necesară reducerea dozelor, acest lucru depinzând de severitatea afecţiunii 2 - Insuficienţa renală uşoară sau moderată poate determina reducerea dozelor zilnice, acest lucru depinzând de severitatea afecţiunii - Dacă aveţi glaucom. - Dacă suferiţi de o boală a aparatului locomotor manifestată prin slăbiciune musculară (miastenia gravis). - Dacă sunteți dependent de droguri. - Dacă v-a fost prescrisă o benzodiazepină de exemplu nitrazepam sau temazepam sau un alt medicament sedativ sau hipnotic. Întreruperea tratamentului cu aceste medicamente trebuie să se facă treptat înainte de a utiliza Spitomin. Deoarece efectul anxiolitic se instalează după 7-14 zile de tratament, iar efectul terapeutic optim se obţine după cel puţin 4 săptămâni de tratament nu trebuie să vă aşteptaţi ca starea dumneavoastră să se amelioreze imediat. Din cele de mai sus rezultă că medicamentul nu trebuie să fie utilizat ocazional pentru a trata anxietatea și tensiunea psihică asociate cu viaţa cotidiană. Copii și adolescenți Spitomin nu este recomandat la copii și adolescenți. Spitomin împreună cu alte medicamente Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizați, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizați orice alte medicamente. Precauţii speciale trebuie luate în cazul administrării concomitente cu unele medicamente cum ar fi: - alte medicamente cu acţiune la nivelul sistemului nervos central (diazepam, triazolam), deoarece efectul terapeutic poate fi influenţat reciproc. - medicamente antiacide care conțin cimetidină (utilizate pentru tratamentului ulcerului sau arsurilor la stomac), deoarece administrarea concomitentă poate crește concentraţia de substanță activă din Spitomin - anxiolitice care conţin diazepam deoarece administrarea concomitentă poate conduce la reacţii adverse: senzaţie de răsucire, dureri de cap şi stare de rău. - inhibitori de monoamino-oxidază (IMAO) cum sunt moclobemida și selegilina (utilizate pentru tratamentul depresiei).

Administrarea concomitentă de Spitomin și aceste medicamente sau la o perioadă prea scurtă între cele două tratamente poate determina creşterea extremă a tensiunii arteriale. - eritromicină, itraconazol, linezolid și rifampicină (utilizate în tratamentul infecțiilor) - blocanți ai canalelor de calciu cum sunt diltiazemul și verapamilul (utilizați în tratamentul tensiunii arteriale mari) - inhibitori selectivi ai recaptării serotoninei (ISRS) cum sun citalopramul, fluoxetina, fluvoxamina, paroxetina și sertralina (utilizate în tratamentul depresiei și a tulburărilor de anxietate) - nefazodonă, trazodonă, medicamente pe bază de sunătoare, litiu și L-triptofan (utilizate în tratamentul depresiei) - haloperidol (utilizate în tratamentul unor afecțiuni mentale) - digoxină (utilizată în tratamentul insuficienței cardiace) - tramadol (contra durerii) - medicamente care conțin triptani de exemplu sumatriptan (utilizate în tratamentul migrenei) - baclofen (utilizat în cazul unei tensiuni musculare crescute) - lofexidină (utilizată în tratamentului sindromului de întrerupere) - nabilonă (utilizată în tratamentul stărilor de greață și vărsături) - antihistaminice (utilizate în tratamentul reacțiilor alergice) - warfarină (medicament care subțiază sângele) - fenobarbital, fenitoină, carbamazepină (medicamente pentru epilepsie) - medicamente pentru tratamentul tensiunii arteriale mari sau pentru diabet, dureri în piept, bătăi anormale ale inimii și alte probleme ale inimii, contraceptive orale. Spitomin cu alimente, băuturi și alcool Consumarea băuturilor alcoolice nu este recomandată în timpul tratamentului cu Spitomin. 3 Trebuie evitată consumarea unor cantităţi apreciabile de grapefruit sau suc de grapefruit deoarece acest lucru determină creşterea concentraţiei de buspironă din sânge şi implicit creşterea frecventei si intensitatii reactilor adverse.

Raportarea reacţiilor adverse Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament. 5. Cum se păstrează Spitomin Nu lăsați acest medicament la vederea și îndemâna copiilor. A se păstra la temperaturi sub 30°C, în ambalajul original. Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe ambalaj, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. Nu utilizaţi acest medicament dacă observaţi semne vizibile de deteriorare (de exemplu decolorare). 6

Nu aruncați niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebați farmacistul cum să aruncați medicamentele pe care nu le mai folosiți. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului. 6. Conținutul ambalajului și alte informaţii Ce conţine Spitomin - Substanţa activă este clorhidratul de buspironă. Fiecare comprimat conţine clorhidrat de buspironă 5 mg (Spitomin 5 mg) şi respectiv 10 mg (Spitomin 10 mg) - Celelalte componente sunt: lactoză monohidrat, celuloză microcristalină, amidonglicolat de sodiu, dioxid de siliciu coloidal, stearat de magneziu.

Cum arată Spitomin şi conţinutul ambalajului Spitomin 5 mg se prezintă sub formă de comprimate albe, fără miros, rotunde, cu suprafaţă netedă, divizabile, având imprimat “E” şi “151” pe o parte şi linie mediană pe cealaltă parte Spitomin 10 mg se prezintă sub formă de comprimate albe, fără miros, rotunde, cu suprafaţă netedă, divizabile, având imprimat “E” şi “152” pe o parte şi linie mediană pe cealaltă parte

Scrieţi o recenzie

SPITOMIN 5 mg X 60 COMPR. 5mg EGIS

Spitomin face parte din grupa medicamentelor cu acţiune anxiolitică. Medicamentul este utilizat pentru: - tratamentul pe termen scurt al tulburărilor de anxietate, în principal al tulburării de anxietate generalizată (TAG) - adjuvant în tratamentul tulburărilor depresive, pentru ameliorarea simptomelor de anxietate; medicamentul nu este indicat în tratamentul depresiilor ca monoterapie.

Scrieţi o recenzie

Intrebări despre produs

Pune o intrebare

30 alte produse în aceeași categorie:

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul