STUGERON 25 mg X 40 COMPR. 25mg

STUGERON 25 mg X 40 COMPR. 25mg

Cinarizina este un blocant selectiv de calciu, apartinand grupei IV a antagonistilor calciului (conf. clasificarii OMS). Stugeronul are efect antihistaminic (H1).

More details

W10590001
New product

7,67 lei

Eliberare directă în farmacie

 
Informații

Indicatii:

Stugeron 25mg este indicat in urmatoarele situatii: 
- tratament de intretinere in tulburarile labirintice: vertij, ameteli, acutene, nistagmus, greturi si varsaturi; 
- tratament de intretinere in patologiacerebro-vasculara: ameteli, acufene,cefalee vasculara, dereglari manifestateprin nesociabilitate si iritabilitate, pierderea memoriei si lipsa capacitatii de concentrare; 
- tratament de intretinere in tulburarile circulatiei periferice: sindrom Raynaud,acrocianoza, claudicatie intermitenta,tulburari trofice, ulcere trofice sau varicoase, parestezii, crampe nocturne, extremitati reci; 
- profilaxia raulwde miscare; 
- profilaxia migrenelor.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate la oricare dintre componentii produsului.

Administrare:

Tulburari labirintice: 1 comprimat Stugeron 25mg de 3 ori pe. zi. 
Patologie cerebro-vasculara: doza recomandata este de 1 comprimat Stugeron 25mg de 3 ori pe zi. 
Tulburari ale circulatiei periferice: doza recomandata este de 2-3 comprimate Stugeron 25mg de 3 ori pe zi. 


Rau de miscare: 
- adulti - 1 comprimat Stugeron 25mg cu o jumatate de ora inainte de calatorie, cu repetarea dozei din 6 in 6 ore; 
- copii - se recomanda jumatate din doza pentru adulti. 

Stugeron 25mg se va administra de preferinta, dupa mese. 
Doza maxima administrata la adulti nu trebuie sa depaseasca 225mg (9 comprimate Stugeron 25mg pe zi). 
Efectul cinarizinei in vertij fiind dependent de doza, aceasta se va mari progresiv.

Compozitie:

Un comprimat contine cinarizina 25mg si excipienti: lactoza monohidrat,amidon de porumb, zahar, talc, ulei hidrogenat din seminte de bumbac, povidona K90.

Precautii:

La fel ca si alte antihistaminice, cinarizina poate determina disconfort epigastric. Iritatia gastrica se diminueaza prin administrarea produsului dupa mese. Cinarizina poate determina somnolenta, in special la inceputul tratamentului. De aceea, se impun precautii in cazul consumului de alcool sau a administrarii concomitente de deprimante ale sistemului nervos central (SNC).

Atentionari:

La pacientii cu boala Parkinson, cinarizina se va administra doar daca beneficiile terapeutice depasesc riscul de agravare a bolii. 

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje 
Datorita riscului de instalare asomnolentei, in special la inceputul tratamentului, se impun precautii pentru persoanele care conduc vehicule sau folosesc utilaje.

Reactii adverse:

Au fost raportate somnolenta si tulburari gastro-intestinale. De regula, ele sunt tranzitorii si pot fi deseori evitate stabilind doza optima in mod progresiv. In cazuri rare, pot sa apara cefalee, uscaciunea gurii, cresteri in greutate, transpiratii sau reactii alergice. In cazuri extrem de rare s-au semnalat aparitia lichenului plan si simptome asemanatoare celor de lupus. 
Literatura de specialitate a semnalat un caz izolat de icter colestatic. La pacientii varstnici, aflati in tratament de lunga durata, au fost descrise cazuri de agravare sau de aparitie a simptomelor extrapiramidale, uneori asociate cu stari depresive. 
In asemenea cazuri, tratamentul va fi intrerupt.

Supradozaj:

Simptome intr-un singur caz de supradozaj acut (2100mg cinarizina), la un copil de 4 ani, au fost observate urmatoarele manifestari: varsaturi, somnolenta, coma, tremor, hipotonie. Recuperarea s-a realizat fara probleme. 

Tratament 
Nu exista antidot specific. Se indica spalaturi gastrice in primele 4 ore de la ingestie. Daca se considera necesar, se administreaza carbune activat.

Interactiuni cu alte medicamente:

Alcool/deprimante SNC/antidepresive triciclice: administrarea concomitenta poate potenta efectul sedativ, atat al acestor medicamente cat si al cinarizinei. 
Interferente diagnostice: datorita efectului sau antihistaminic, cinarizinapoate preveni reactia fata de indicatorii reactivitatii dermice, in mod obisnuit pozitiva, daca se utilizeaza cu cel putin 4 zile inainte de testele cutanate.

Sarcina si alaptarea:

Desi studiile la animale au indicat efecte teratogene, Stugeron 25mg nu se administreaza in timpul sarcinii decat daca beneficiul terapeutic matern justifica riscul potential pentru fat. 

Nu exista date privind excretia cinarizinei in laptele matern; de aceea, alaptarea va fi intrerupta la femeile care folosesc Stugeron 25mg.

Prezentare ambalaj:

Cutie cu 4 blistere a cate 10 comprimate.

Conditii de pastrare:

A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj. 
A se pastra la temperaturi sub 25°C, in ambalajul original. 
A nu se lasa la indemana copiilor.

Scrieţi o recenzie

STUGERON 25 mg X 40 COMPR. 25mg

Cinarizina este un blocant selectiv de calciu, apartinand grupei IV a antagonistilor calciului (conf. clasificarii OMS). Stugeronul are efect antihistaminic (H1).

Scrieţi o recenzie

Intrebări despre produs

Pune o intrebare

30 alte produse în aceeași categorie:

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul