TRAVOCORT CREMA 10mg/1mg/1g

TRAVOCORT CREMA 10mg/1mg/1g

Travocort este utilizat pentru tratamentul initial sau intermediar al infectiilor cutanate fungice superficiale care sunt însotite de tulburari inflamatorii sau eczematoase ale pielii, de exemplu infectiile de la nivelul membrelor superioare, spatiilor interdigitale de la nivelul membrelor inferioare si infectiile din regiunile inghinala si genitala.

More details

W60851005
New product

27,26 lei

Eliberare directă în farmacie

 
Informații

1. Ce este Travocort si pentru ce se UTILIZEAZA

Travocort este utilizat pentru tratamentul initial sau intermediar al infectiilor cutanate fungice superficiale care sunt însotite de tulburari inflamatorii sau eczematoase ale pielii, de exemplu infectiile de la nivelul membrelor superioare, spatiilor interdigitale de la nivelul membrelor inferioare si infectiile din regiunile inghinala si genitala.

Acest medicament contine 2 substante active: nitrat de izoconazol si valerat de diflucortolon. Nitratul de izoconazol trateaza afectiunile cutanate ale pielii, iar valeratul de diflucortolon reduce inflamatiile pielii si calmeaza neplacerile cauzate de mâncarimi, arsuri si durere.

2. Ce trebuie sa stiti înainte sa utilizati Travocort

Nu utilizati Travocort:

- daca sunteti alergic (hipersensibil) la nitrat de izoconazol sau valerat de diflucortolon sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6)

- daca aveti leziuni ale pielii care pot fi asociate cu tuberculoza sau sifilis în zona care trebuie tratata

- daca aveti boli virale (de exemplu, herpes, zona zoster sau varicela)

- daca aveti o afectiune cronica, inflamatorie a fetei numita rozacee, inflamarea pielii în jurul gurii (dermatita periorala) sau reactii post–vaccinare, aparute pe piele, în zona care trebuie tratata.

Atentionari si precautii

Înainte sa utilizati Travocort, discutaČ›i cu medicul dumneavoastra, farmacistul sau asistenta medicala. Atunci când utilizati Travocort este important sa stiti urmatoarele:

- Daca aveti - de asemenea - o infectie bacteriana a pielii, medicul dumneavostra va va prescrie si un alt medicament în afara de Travocort pentru a trata aceasta infectie.

- Nu permiteti contactul Travocort cu ochii, atunci când îl aplicati pe fata.

- Aplicarea extinsa a unui medicament topic care contine glucocorticoizi, pe o suprafata mare a corpului sau pe o perioada lunga de timp, în special sub pansament (de exemplu, scutece, pansamente), creste riscul reactiilor adverse.

- Exista un risc de a dezvolta o afectiune la ochi, numita glaucom, daca aplicati Travocort în cantitati mari si pentru o perioada lunga de timp sub pansament sau daca Travocort este aplicat pe zona din jurul ochilor.

- Daca Travocort este aplicat în regiunile genitale, unele dintre ingrediente sale pot cauza deteriorarea produselor din latex, cum ar fi prezervative si diafragme. Astfel, poate fi afectata eficienta acestora în contracepČ›ie sau împotriva bolilor cu transmitere sexuala, precum HIV.

Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului daca aveti nevoie de mai multe informatii.

- Masurile de igiena regulata sunt esentiale pentru un tratament de succes cu Travocort: pentru a evita reinfectarea, dumneavoastra trebuie sa: o schimbati zilnic lenjeria personala (prosoapele pentru fata, lenjeria intima etc. care sa fie preferabil din bumbac) si sa le fierbeti, o uscati bine spatiul dintre degetele de la picioare dupa spalare, o schimbati zilnic ciorapii sau sosetele.

Travocort împreuna cu alte medicamente

Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.

Interactiunile Travocort cu alte medicamente nu sunt cunoscute pâna în prezent.

Sarcina, alaptarea si fertilitatea

Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari înainte de a utiliza acest medicament daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca sunteti gravida sau intentionati sa ramâneti gravida. Medicul dumneavoastra va evalua cu atentie raportul beneficii/riscuri legate de utilizarea

Travocort.

Glucocorticoizii nu ar trebui sa fie aplicati în timpul primelor 3 luni de sarcina pentru a evita orice risc în dezvoltarea fatului.

În mod special, daca sunteti gravida, trebuie sa evitati aplicarea Travocort pe zone acoperite de pansament, pe suprafete mari ale corpului sau sa utilizati crema pentru o perioada lunga de timp.

Nu se cunoaste daca substantele active ale Travocort trec în laptele matern. Un risc pentru sugar nu poate fi exclus.

Daca alaptati, trebuie sa:

-o nu aplicati Travocort pe sâni

-o evitati aplicarea Travocort sub pansament sau pe suprafete mari ale corpului

-o evitati utilizarea Travocort pentru o perioada lunga de timp

Nu exista date care sa arate ca fertilitatea este afectata de utilizarea Travocort.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Nu au fost observate efecte asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje la pacientii care sunt tratati cu Travocort.

Travocort contine alcool cetostearilic

Travocort contine alcool cetostearilic care poate provoca reactii adverse cutanate locale (de exemplu, dermatita de contact).

3. Cum sa utilizati Travocort

Utilizati întotdeauna Travocort exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Discutati cu medicul dumneavoastra sau farmacistul daca nu sunteti sigur.

Travocort trebuie aplicat de doua ori pe zi, pe zona afectata a pielii. Atunci când afectiunea pielii s-a ameliorat, nu mai utilizati Travocort. În general, durata tratamentului nu trebuie sa depaseasca 2 saptamâni. Daca este necesar, medicul dumneavoastra va poate prescrie în continuare un tratament cu

un medicament antifungic care nu contine glucocorticoizi. Acest lucru este valabil în special în cazul în care Travocort este aplicat în zona abdomenului sau în zona genitala.

Masurile de igiena regulata sunt esentiale pentru un tratament de succes cu Travocort.

Utilizarea la copii si adolescenti

Nu este nevoie sa ajustati doza atunci când copiii cu vârsta peste 2 ani si adolescentii sunt tratati cu Travocort.

Sunt disponibile date limitate asupra sigurantei Travocort atunci când este administrat la copii cu vârsta sub 2 ani.

Daca utilizati mai mult Travocort decât trebuie

Daca aplicati prea mult Travocort sau daca înghititi accidental Travocort este putin probabil sa fie periculos, dar adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului daca sunteti îngrijorat.

Daca ati uitat sa utilizati Travocort

Nu utilizati o doza dubla pentru a compensa o doza uitata. Atunci când va amintiti, utilizati urmatoarea doza prescrisa si continuati tratamentul.

Daca aveti orice întrebari suplimentare cu privire la utilizarea acestui medicament, adresati-va medicului dumneavoastra, farmacistului sau asistentei medicale.

4. Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Travocort poate cauza reactii adverse cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Urmatoarele reactii adverse au aparut în studiile clinice si sunt enumerate în funcČ›ie de frecventa lor:

Frecvente: pot afecta pâna la 1 din 10 persoane

· iritatii ale pielii sau senzatia de arsura la locul de aplicare

Mai putin frecvente: pot afecta pâna la 1 din 100 persoane

· roseata (eritem) sau uscaciune la locul de aplicare

· vergeturi (striuri pe piele)

Frecventa necunoscuta: frecventa nu poate fi estimata din datele disponibile

· mâncarime (prurit) sau basici (vezicule) la locul de aplicare

La fel ca în cazul altor glucocorticoizi care sunt aplicati pe piele, precum Travocort, urmatoarele reactii adverse locale pot, deasemenea, sa apara (frecventa acestora nu poate fi estimata din datele disponibile):

Subtierea pielii (atrofia pielii), inflamarea foliculilor de par (foliculita), cresterea parului de pe corp (hipertricoza), dilatarea vaselor mici superficiale de sânge ale pielii (telangiectazie), inflamarea pielii din jurul gurii (dermatita periorala), modificari ale culorii pielii, acnee si/sau reactii alergice ale pielii la oricare dintre componentele Travocort. Deoarece componentele Travocort sunt absorbite de organism prin piele, pot aparea reactii adverse în alte parti ale corpului (efecte sistemice).

Efectele secundare nu pot fi excluse la nou-nascutii ai caror mame au fost tratate extensiv sau pentru o perioada lunga de timp în perioada sarcinii sau în perioada alaptarii. De exemplu, activitatea glandelor

suprarenale ale copilului poate fi redusa (reducerea functiei corticosuprarenale) si, astfel, poate fi redusa rezistenta copilului la boli.

Raportarea reactiilor adverse

Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Acestea includ orice reactii adverse nementionate în acest prospect. De asemenea, puteti raporta

reactiile adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare, ale carui detalii sunt publicate

pe web-site-ul Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/.

Raportând reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta

acestui medicament.

5. Cum se pastreaza Travocort

Nu lasaČ›i acest medicament la vederea Č™i îndemâna copiilor.

Acest medicament nu necesita conditii speciale de pastrare

Nu utilizaČ›i acest medicament dupa data de expirare înscrisa pe ambalaj dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.

Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Continutul ambalajului si alte informatii

Ce contine Travocort crema

- Substantele active sunt: nitrat de izoconazol, valerat de difluocortolon

- 1 g Travocort crema contine 10 mg nitrat de izoconazol si 1 mg valerat de diflucortolon

- Celelalte componente sunt: polisorbat 60, stearat de sorbitan, parafina lichida, alcool cetostearilic, vaselina alba, edetat disodic, apa purificata

Natura si continutul ambalajului

Cutie cu un tub de aluminiu continând 30 g crema.

Crema opaca, de culoare alba pâna la slab galbuie.

Scrieţi o recenzie

TRAVOCORT CREMA 10mg/1mg/1g

Travocort este utilizat pentru tratamentul initial sau intermediar al infectiilor cutanate fungice superficiale care sunt însotite de tulburari inflamatorii sau eczematoase ale pielii, de exemplu infectiile de la nivelul membrelor superioare, spatiilor interdigitale de la nivelul membrelor inferioare si infectiile din regiunile inghinala si genitala.

Scrieţi o recenzie

Intrebări despre produs

Pune o intrebare

30 alte produse în aceeași categorie:

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul