VASILIP 10 mg X 28 COMPR. FILM.

VASILIP 10 mg X 28 COMPR. FILM.

Vasilip este un medicament folosit pentru scaderea concentratiei de colesterol, a colesterolului „rau” (LDL-colesterol) si a substantelor grase denumite trigliceride in sange. Pe langa aceste utilizari, Vasilip creste nivelul de colesterol „bun” (HDL-colesterol). In timp ce luati acest medicament, trebuie sa tineti un regim alimentar care sa va scada concentratia colesterolului.

More details

W08725001
New product

8,41 lei

Eliberare directă în farmacie

 
Informații

Compozitie

Vasilip 10 mg

Un comprimat filmat contine simvastatina 10 mg si excipienti: nucleu - lactoza monohidrat, amidon pregelatinirat, butilhidroxianisol, acid citric anhidru, acid ascorbic, amidon de porumb, celuloza microcristalina, stearat de magneziu; film - hidroxipropilmetilceluloza, talc, propilenglicol, dioxid de titan (E171).

Grupa farmacoterapeutica
Medicamente hipolipemiante, hipocolesterolemiante, hipotrigliceridemiante, inhibitoare ale reductazei.

Indicatii
Vasilip va fi utilizat pentru reglarea cantitatii de grasimi din sange in urmatoarele cazuri:
Testele sanguine au aratat ca, in ciuda unei diete cu restrictie la grasimi, in sange persista o cantitate excesiva a anumitor grasimi (colesterol cu densitate mica si/sau trigliceride). Este un fapt cunoscut ca o crestere a acestor grasimi in sange poate duce la diverse forme de afectiuni cardiace. De aceea, medicul va prescrie Vasilip.
Deja aveti o afectiune a vaselor sanguine ce iriga cordul (ateroscleroza). Vasele afectate de ateroscleroza sunt ingustate si nu pot aduce suficient sange cu oxigen la inima. Prezenta unei cantitati excesive de grasimi in sange poate produce agravarea bolii sau acutizarea acesteia.
Medicul v-a prescris Vasilip cu scopul de a va prelungi viata si a reduce riscul de infarct de miocard sau hemoragie cerebrala. Prin utilizarea Vasilip, se reduce riscul interventiilor chirurgicale cardiace de urgenta si se previne progresia aterosclerozei.
Chiar daca faceti tratament cu Vasilip, trebuie sa continuati dieta hipolipidica, dupa indicatiile medicului.

Contraindicatii
Informati medicul daca aveti alte afectiuni cronice, tulburari metabolice, daca sunteti alergici sau daca faceti tratament cu alte medicamente. Nu trebuie sa luati Vasilip in urmatoarele cazuri:
Aveti in antecedente o reactie de hipersensibilitate la simvastatina sau la oricare alt excipient al Vasilip (eruptii cutanate, dificultati respiratorii, scadere severa a tensiunii arteriale).

Sunteti insarcinata sau exista probabilitatea de a fi insarcinata.

Alaptati
Intentionati sa aveti copii. Daca luati aceasta decizie in timpul tratamentului cu Vasilip, trebuie sa intrerupeti tratamentul cu cel putin o luna inainte de conceptie.
Sunteti femeie in perioada fertila si nu folositi o metoda de contraceptie sigura.
Aveti probleme hepatice.
Aveti o boala ereditara rara, numita porfirie.


Precautii
Deoarece Vasilip afecteaza functia hepatica, se poate observa o crestere a substantelor (enzimele) eliberate de ficat in sange. Cu toate ca aceasta crestere este, de obicei, usoara si nesemnificativa, medicul poate sa efectueze teste de control la inceputul si in timpul tratamentului. Frecventa acestor teste va fi stabilita de catre medic. Daca se observa o crestere prea mare a acestor enzime, tratamentul cu Vasilip se va intrerupe. Informati medicul daca ati avut probleme hepatice in trecut.

Daca faceti tratament cu Vasilip, trebuie sa renuntati la consumul de alcool.
Deoarece Vasilip afecteaza metabolismul muscular, poate produce, in cazuri rare, dureri musculare, slabiciune sau rigiditate musculara. Foarte rar poate aparea o forma mai severa de disfunctie musculara, care poate duce chiar la insuficienta renala.

Riscul de aparitie a problemelor musculare mentionate este mai mare daca aveti insuficienta renala severa sau daca folositi Vasilip concomitent cu alte medicamente indicate la paragraful Ce alte medicamente pot interactiona cu Vasilip. Daca luati oricare dintre aceste medicamente, informati medicul inainte de initierea tratamentului cu Vasilip.
Daca apare vreuna dintre problemele musculare mentionate, informati medicul cat mai repede posibil.
Precautii speciale legate de excipientii inactivi: Butilhidroxianisolul irita ochii, pielea si mucoasele.


Atentionari speciale
Copii
Pana in prezent, nu s-au efectuat studii clinice privind siguranta si eficacitatea administrarii medicamentului la copii si adolescenti sub 18 ani.


Sarcina si alaptarea
Daca sunteti insarcinata sau alaptati, nu este recomandabil tratamentul cu Vasilip.
Daca sunteti insarcinata sau alaptati cereti sfatul medicului sau farmacistului inainte de a lua orice medicament.


Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Vasilip nu afecteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.
Ce alte medicamente pot interactiona cu Vasilip? (interactiuni)


Vasilip poate interactiona cu anumite medicamente, ceea ce poate duce la cresterea fie a efectului Vasilip, fie a efectului altor medicamente. inaintea inceperii tratamentului cu Vasilip, informati medicul daca luati:
- alte medicamente pentru controlul nivelului grasimilor din sange (derivati de acid fibric, acid nicotinic);
- antibiotice (eritromicina, claritromicina);
- antimicotice (ketoconazol, itraconazol);
- medicamente pentru supresia sistemului imun (ciclosporina);
- antivirale (ritonavir);
- medicamente pentru tratamentul afectiunilor psihiatrice (nefazodona);
anticoagulante (warfarina);
medicamente pentru boli cardiace (digoxina).


Doze si mod de administrare

Urmati strict indicatiile medicului. Nu trebuie sa modificati dozele sau sa intrerupeti tratamentul fara sa consultati medicul.
Doza initiala de Vasilip in caz de crestere usoara a grasimilor din sange este de 1 comprimat Vasilip de 10 mg, seara. in cazul unei cresteri moderate sau a prezentei unei afectiuni vasculare (boala coronariana), doza initiala este de 1 comprimat Vasilip de 20 mg, seara.


Pentru atingerea efectului scontat, medicul poate creste doza zilnica pana la 40 mg sau la 80 mg, in forme severe de crestere a cantitatii de grasirm din sange. In cazul unei forme severe, ereditare de boala cu cantitati crescute de grasimi in sangfl^doza zilnica de 80 mg este divizata in trei prize: o doza de 20 mg dimineata, una la pranz si una seara. Medicul va decide sa va administreze o doza mai mica dlrnedicament, daca aveti o boala renala severa sau daca luati Vasilip concomitent cu alte medicamente cu care poate avea interactiuni.
Daca aveti impresia ca efectul medicamentului este prea puternic sau prea slab, informati medicul dumneavoastra sau farmacistul.


Daca ati uitat sa luati Vasilip

Nu dublati dozele pentru a recupera o doza omisa.
Continuati cu o doza obisnuita, dupa orarul normal.
Efecte ce pot aparea fa intreruperea tratamentului cu Vasilip intreruperea tratamentului cu Vasilip nu reprezinta un pericol direct pe timp scurt, dar, dupa un timp mai lung,boala vasculara poate progresa, odata cu acumularea de grasimi in peretele vascular (ateroscleroza) si, consecutiv, reprezinta un risc de aparitie sau acutizare a bolii cardiovasculare.


Supradozaj
Daca ati luat o doza mai mare decat cea recomandata, informati de urgenta medicul.
Medicul va lua cele mai potrivite masuri de tratament si supraveghere a functiilor organelor care pot fi afectate (ficat, muschi, rinichi).


Reactii adverse
La fel ca alte medicamente, Vasilip poate prezenta reactii adverse.
Foarte rar pot aparea reactii adverse severe, ca afectarile musculare (miopatia) sau reactiile de hipersensibilitate.
Miopatia se manifesta prin dureri musculare, rigiditate sau slabiciune. Reactiile de hipersensibilitate se pot manifesta prin tumefierea gatului, eritem, dificultati respiratorii, hipotensiune arteriala severa cu sincopacresterea temperaturii corporale, inrosire sau dureri articulare. Daca apar astfel de simptome, intrerupeti imediat tratamentul cu Vasilip si informati medicul.
De obicei, reactiile adverse din timpul tratamentului cu Vasilip sunt usoare si trecatoare.
Cele mai frecvente reactii adverse sunt Cele gastro-intestinale (constipatie, greata, flatulentaarsuri gastricedureri abdominale, diaree, varsaturi), cefaleea si tulburarile somnului. Reactii adverse mai rare includ ameteli, oboseala, crampe musculare, eruptii cutanate, mancarimi si pierderea excesiva a parului; reactii adverse foarte rare sunt depresia, afectarea nervilor periferici, pierderea apetitului sexual, anemie si cataracta. Nu exista o relatie cauzala complet elucidata intre medicament si multe din reactiile adverse.
Daca observati aparitia de reactii adverse sau orice modificari ce pot fi asociate medicamentului, va rugam sa informati medicul.Scrieţi o recenzie

VASILIP 10 mg X 28 COMPR. FILM.

Vasilip este un medicament folosit pentru scaderea concentratiei de colesterol, a colesterolului „rau” (LDL-colesterol) si a substantelor grase denumite trigliceride in sange. Pe langa aceste utilizari, Vasilip creste nivelul de colesterol „bun” (HDL-colesterol). In timp ce luati acest medicament, trebuie sa tineti un regim alimentar care sa va scada concentratia colesterolului.

Scrieţi o recenzie

Intrebări despre produs

Pune o intrebare

30 alte produse în aceeași categorie:

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul