VENTOLIN (R) X 5 SOL. INJ. 0,5mg/ml GSK RX

VENTOLIN X 5 SOL. INJ. 0,5mg/ml

Ventolin soluţie injectabilă este indicat pentru ameliorarea bronhospasmului sever, asociat cu astm bronşic sau bronşită şi pentru tratamentul status astmaticus. Se utilizează în managementul atacului de astm bronşic, sub îndrumarea medicului.

Ventolin soluţie injectabilă este indicat la adulţi şi adolescenţi.

More details

W42239001
New product

3,88 lei

Eliberare directă în farmacie

 
Informații

Ventolin, solutie injectabila

Forma de prezentare

Solutie injectabila 0,5 mg/ml; cutie 5 f. 1 ml

Indicatii

Inhalator: tratament de urgenta si de intretinere precum si profilaxia astmului bronsic, bronsitei si emfizemului. Oral: tratamentul si profilaxia crizelor de astm, bronsitei si emfizemului. Injectabil: ameliorarea bronhospasmului sever.

Doze si mod de administrare

Inhalator adulti: bronhospasm acut si episoade intermitente de astm 1-2 inhalari in doza unica. Profilaxie sau tratamentul de intretinere: 2 inhalari de 3-4 ori/zi. Prevenirea bronhospasmului indus de exercitiu: 2 inhalari inainte de efort. Copii: bronhospasm acut, accese astmatice episodice sau inainte de efort 1 inhalatie.

Tratamentul de intretinere sau profilaxie: 1-2 inhalatii de 3-4 ori/zi. Oral adulti: 4-8 mg salbutamol de 3-4 ori/zi. Copii 2-6 ani: 2,5-5 ml sirop (1-2 mg salbutamol) de 3-4 ori/zi. Copii 6-12 ani: 5 ml sirop (2 mg salbutamol) de 3-4 ori/zi. Copii peste 12 ani: 5-10 ml sirop (2-4 mg salbutamol) de 3-4 ori/zi. Injectabil: subcutanat si intramuscular 500 mcg (8 mcg/kg), cu repetare la fiecare 4 ore, daca este necesar. Intravenos 250 mcg (4 mcg/kg) injectat incet. Daca este necesar, doza poate fi repetata.

Contraindicatii

Inainte sa utilizati Ventolin, spuneti medicului dumneavoastra:

- Daca aveti antecedente de hipersensibilitate la oricare din componenti

- Daca sunteti insarcinata (sau intentionati sa ramaneti insarcinata)

- Daca alaptati

- Daca a trebuit vreodata sa opriti administrarea acestui medicament (sau a altuia) pentru ca ati facut alergie la el sau v-a determinat alte probleme

- Daca faceti tratament pentru o boala a tiroidei

- Daca faceti tratament pentru hipertensiune arteriala

- Daca aveti tulburari de ritm cardiac, inclusiv un puls foarte rapid

- Daca luati orice medicament pentru a controla tulburarile de ritm cardiac, inclusiv un puls foarte rapid

- Daca sunteti diabetic

Produsul inhalator nu se utilizeaza in tratamentul amenintarii de nastere prematura. tratamentul amenintarii de avort in primul sau al doilea trimestru de sarcina.

Cateodata, acest medicament ar putea sa nu fie adecvat pentru dumneavoastra si medicul dumneavoastra ar putea dori sa va prescrie un alt medicament.

Asigurati-va ca medicul dumneavoastra stie ce alte medicamente utilizati (cum ar fi medicamente diuretice, orice alte medicamente bronhodilatatoare, hormoni steroidieni), inclusiv acelea pe care le-ati cumparat fara prescriptie medicala de la farmacie.

Atentionari

Inhalator: tireotoxicoza. Nu se va asocia cu beta-blocante neselective. hipokaliemie, cu monitorizarea potasemiei. Oral: tratamentul pe termen lung cu salbutamol sirop creste riscul cariei dentare.

Reactii adverse

Tremor fin al muschilor scheletici, mai ales mainile. Ocazional dureri de cap, vasodilatatie periferica cu crestere compensatorie a frecventei cardiace. Reactii de hipersensibilitate (angioedem, urticarie, bronhospasm, hipertensiune arteriala si colaps foarte rar). crampe musculare. Agitatie la copii. Tahicardie foarte rar.

Conditii de pastrare

A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj. A se pastra la temperaturi sub 30 grade C, in ambalajul original. A nu se lasa la indemana copiilor.

Scrieţi o recenzie

VENTOLIN X 5 SOL. INJ. 0,5mg/ml

Ventolin soluţie injectabilă este indicat pentru ameliorarea bronhospasmului sever, asociat cu astm bronşic sau bronşită şi pentru tratamentul status astmaticus. Se utilizează în managementul atacului de astm bronşic, sub îndrumarea medicului.

Ventolin soluţie injectabilă este indicat la adulţi şi adolescenţi.

Scrieţi o recenzie

Intrebări despre produs

Pune o intrebare

30 alte produse în aceeași categorie:

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul