VIGANTOLETTEN 500 X 30 COMPR

VIGANTOLETTEN 500 X 30 COMPR

 Profilaxia rahitismului, spasmofilie si osteomalacie; în formarea oaselor (inter alia, ca tratament de sustinere a osteoporozei), în tratamentul de sustinere a osteoporozei.

More details

W01434001
New product

7,30 lei

Eliberare directă în farmacie

 
Informații

Indicatii : Profilaxia rahitismului, spasmofilie si osteomalacie; în formarea oaselor (inter alia, ca tratament de sustinere a osteoporozei), în tratamentul de sustinere a osteoporozei.

Contraindicatii :
Hipercalcemie. Nota: atentie la pacientii cu calculi renali în antecedente; în sarcoidoza; în sarcina (la om exista în primul trimestru un risc teratogen /embriotoxic crescut).

Reactii adverse :
Hipercalcemie (în caz de supradozaj). Rare cazuri de hipercalcemie si/sau hipercalciurie asociate cu hipersensibilitate la vitamina D. Persistenta nivelului seric crescut al calciului se poate manifesta prin simptome acute (aritmii, greata, voma, manifestari psihice, tulburari ale starii de constienta) si cronice (scadere ponderala, formare de calculi renali, nefrocalcinoza, calcificari ale tesuturilor moi, lipsa poftei de mâncare, sete intensa, poliurie). Foarte rar, s-au înregistrat evolutii fatale.

Compozitie :
1 tableta contine 0,0125 mg/0,025 mg colecalciferol (corespondentul a 500 U.I./1000 U.I. vitamina D3)

Administrare :
Tablete de 500: Copii (nascuti la termen) 1 tableta /zi începând cu vârsta de 2 saptamâni pâna la vârsta de 12 luni, fara întrerupere. În continuare, se recomanda Vigantolettele 500, în al doilea an de viata mai ales în lunile de iarna. În cazurile speciale (de ex. copii prematuri): 2 tablete/zi. În profilaxia afectiunilor determinate de lipsa de vitamina D, acolo unde exista riscul: 1-2 tablete/zi. În tratamentul de sustinere al osteoporozei: 2-6 tablete/zi. Tablete de 1000: Copii (nascuti la termen) 1 tableta la doua zile începând cu vârsta de 2 saptamâni pâna la vârsta de 12 luni. În cazurile speciale (de ex. copii prematuri): 1 tableta /zi. În profilaxia afectiunilor determinate de lipsa de vitamina D, acolo unde exista riscul: 1 tableta /zi. În tratamentul rahitismului si osteomalaciei determinate de lipsa de vitamina D: 1-5 tablete pe zi timp de 1 an. În tratamentul de sustinere a osteoporozei: 1-3 tablete/zi. Se va administra: tableta de Vigantoletten se va dizolva într-o lingurita cu lichid sau se va administra direct în gura. Nu se recomanda adaugarea tabletelor dizolvate în biberonul sau mâncarea copilului deoarece astfel nu se va administra întreaga doza.

Doza : 0.025mg
Ambalaj : Cutie x 1 blist. x 30 compr.
Firma producatoare : MERCK KGaA

Scrieţi o recenzie

VIGANTOLETTEN 500 X 30 COMPR

 Profilaxia rahitismului, spasmofilie si osteomalacie; în formarea oaselor (inter alia, ca tratament de sustinere a osteoporozei), în tratamentul de sustinere a osteoporozei.

Scrieţi o recenzie

Intrebări despre produs

Pune o intrebare

28 alte produse în aceeași categorie:

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul