ZOMEN 7,5 mg X 28 COMPR. FILM.

ZOMEN 7,5 mg X 28 COMPR. FILM.

Zomen contine zofenopril calcic, care apartine unui grup de medicamente utilizate pentru scaderea tensiunii arteriale, denumite inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei (ECA).

Zomen se utilizeaza pentru tratarea urmatoarelor afectiuni:

 

More details

W13177003
New product

21,53 lei

Eliberare directă în farmacie

 
Informații

Zomen se utilizeaza pentru tratarea urmatoarelor afectiuni:

- tensiunii arteriale crescute (hipertensiune arteriala).

- atacului de cord (infarct acut de miocard) inclusiv la persoanele care au semne si simptome de afectare cardiaca grava (insuficienta cardiaca) si la care nu s-a administrat tratament pentru dizolvarea cheagurilor de sange (tratament trombolitic).

 

Tensiunea dumneavoastra arteriala poate scadea prea mult, in special dupa prima doza de Zomen (cu probabilitate mai mare daca urmati de asemenea un tratament cu diuretice, daca sunteti deshidratat sau urmati o dieta fara sare). In acest caz anuntati imediat medicul, apoi culcati-va pe spate, cu picioarele usor ridicate.

In cazul unei operatii, spuneti anestezistului dumneavoastra ca luati Zomen, inainte de a fi anesteziat. Acest lucru il va ajuta sa va controleze tensiunea arteriala si pulsul in timpul operatiei.

In plus, daca aveti un atac de cord (infarct acut de miocard) si:

·              aveti tensiune arteriala sistolica scazuta (< 100 mm Hg) sau sunteti in stare de soc circulator (in urma afectarii inimii) – Zomen nu este recomandat in cazul dumneavoastra;

·              daca aveti peste 75 de ani – Zomen trebuie utilizat cu precautii speciale.

 

Trebuie sa anuntati medicul daca sunteti (sau puteti fi) gravida. Zomen nu este recomandat in sarcina din primele luni si nu trebuie luat daca sunteti insarcinata in mai mult de 3 luni deoarece poate dauna grav copilului dumneavoastra daca-l folositi in aceasta perioada (vezi pct „Sarcina si alaptarea”).

Zomen nu este recomandat la copii si adolescenti

Zomen poate fi luat dupa masa sau pe stomacul gol, cu o cantitate de apa. Alcoolul etilic creste efectul hipotensor (de scadere a tensiunii arteriale) al Zomen; adresati-va medicului dumneavoastra pentru recomandari suplimentare referitoare la consumul de alcool etilic in timpul tratamentului cu acest medicament.

 

Sarcina si alaptarea

Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.

Sarcina

Informati medicul in cazul in care credeti ca sunteti (sau puteti fi) gravida. Medicul va va sfatui, in mod normal, sa intrerupeti Zomen inainte de a fi gravida sau cat mai curand dupa ce sunteti sigura de acest lucru si va va indica sa luati in loc de Zomen un alt medicament asemanator.

Zomen nu este recomandat in primele luni de sarcina si nu trebuie sa-l utilizati cand aveti mai mult de 3 luni de sarcina deoarece poate provoca malformatii copilului dumneavoastra daca este administrat dupa aceasta perioada.

 Doza recomandata la initierea tratamentului este de 15 mg Zomen o data pe zi. Medicul va va ajusta progresiv doza (de obicei la intervale de patru saptamani) pentru a gasi doza cea mai potrivita pentru dumneavoastra. Efecte antihipertensive durabile sunt obtinute de obicei cu doza de 30 mg Zomen, administrata o data pe zi. Doza maxima este de 60 mg Zomen pe zi, administrata in una sau doua prize.

Ce contine Zomen

Zomen 7,5 mg

-              Substanta activa este zofenopril calcic. Fiecare comprimat filmat contine zofenopril calcic

7,5 mg corespunzator la zofenopril 7,2 mg.

-              Celelalte componente sunt: celuloza microcristalina, lactoza monohidrat, amidon de porumb, stearat de magneziu, dioxid de siliciu coloidal; film: hipromeloza, dioxid de titan (E 171), macrogol 400, macrogol 6000

 

Scrieţi o recenzie

ZOMEN 7,5 mg X 28 COMPR. FILM.

Zomen contine zofenopril calcic, care apartine unui grup de medicamente utilizate pentru scaderea tensiunii arteriale, denumite inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei (ECA).

Zomen se utilizeaza pentru tratarea urmatoarelor afectiuni:

 

Scrieţi o recenzie

Intrebări despre produs

Pune o intrebare

30 alte produse în aceeași categorie:

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul