20 de minute de exercitiu fizic pe zi combate gripa

20 de minute de exercitiu fizic pe zi combate gripa

Cercetatorii estimeaza ca doua ore si jumatate de sport pe saptamana reduc riscul de boli precum gripa, u aproximativ 10%. Studiul a fost realizat de London School of Hygiene & Tropical Medicine pe un grup de 4800 de participanti. Totusi, activitatea fizica moderata pare sa aiba un efect redus asupra gripei, ceea ce sugereaza ca intensitatea are un rol important.

In Marea Britanie, specialistii recomanda 150 de minute de activitate moderata precum gradinaritul, dansul, mersul sustinut sau 75 de minute de activitate fizica de o intensitate mai mare (diverse activitati sportive, alergatul, aerobicul) in fiecare saptamana. In ciuda recomandarilor, trei din patru britanici nu reusesc sa le urmeze. Desi sunt rezultate preliminare, datele privind afectele activitatii fizice asupra  gripei sunt extrem de importante, deoarece sportul este o activitate  benefica, usor de realizat pentru preventia efectelor negative ale virusurilor in sezonul gripal.

London School of Hygiene & Tropical Medicine  foloseste anual un sistem online pentru evaluarea evolutiei virusurilor gripale (UK Flusurvey), datele furnizate online de catre respondent sunt foarte utile pentru realizarea statisticilor,  deoarece  multi pacienti cu sufera de astfel de afectiuni sezoniere nu se prezinta la medic, nefiind luati astfel in evidenta.

 

 

 

 

"

Scrie pe 2014-03-18 de Daily Mail Ghid de afectiuni 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul