24.000 de decese cauzate de diabet ar putea fi evitate in fiecare an

Pana la 24 de mii de cazuri de deces asociate diabetului ar putea fi evitate anual in Anglia daca pacientii si medicii  ar controla mai eficient maladia, arata un raport recent.

Primul audit efectuat asupra cazurilor de deces provocat de diabet arata ca investigatiile medicale de baza, o dieta sanatoasa si medicatia corecta ar putea preveni majoritarea acestor decese.  Departamentul de sanatate din Anglia a declarat ca exista diferente evidente in ceea ce priveste ingrijirea celor diagnosticati cu diabet, dar si o rata a mortalitatii inacceptabila. O treime din populatia Regatului Unit afectata de aceasta maladie nu constientizeaza ca sufera de diabet, ca organismul lor nu poate procesa glucoza asa cum trebuie. In astfel de cazuri, cei care sufera  pot  dezvolta complicatii posibil fatale precum insuficienta cardiaca si insuficienta renala.

Statisticile arata ca 70-75.000 de pacienti cu diabet mor anual in Anglia, dar pentru o treieme dintre ei cauza mortii ar putea fi evitata cu conditia unui tratament mai bun al bolii care include controale de rutina efectuate de medici, respectarea medicatiei, si a unei alimentatii sanatoase.

Pentru pacientii cu diabet tip 1, riscul de deces a fost de 2,6 ori mai mare decat pentru segmentul general de populatie. Pentru cei cu diabet tip 2, riscul de deces a fost de 1,6 ori mai mare.

Pentru segmentele de varsta mai  tinere, riscul a fost mai ridicat, astfel femeile cu varste curpinse intre 15 di 34 de ani, diagnosticate cu diabet tip 1  erau de 9 ori mai expuse riscului de deces decat femeile din acelasi segment de varsta. Barbatii din aceeasi categorie de varsta prezentau un risc de deces de 4 ori mai mare daca aveau aceasta afectiune.

 

 

 

"
Scrie pe 2011-12-15 de BBC Noutati medicale 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul