Abbott a achizitionat Solvay Pharmaceuticals

Compania farmaceutica Abbott a incheiat achizitia Solvay Pharmaceuticals, cu sediul central in Belgia, contractul de cumparare fiind semnat pentru suma de 4,5 miliarde de euro (6,2 miliarde de dolari). Aceasta tranzactie furnizeaza societatii Abbott un portofoliu complementar amplu de produse farmaceutice si extinde prezenta companiei pe pietele globale emergente cele mai importante. Avand in vedere perioada de incheiere a contractului, reprezentantii Abbott se asteapta ca noua achizitie sa adauge aproximativ 2,9 miliarde de dolari vanzarilor totale raportate de companie pentru anul 2010, majoritatea dintre acestea fiind in afara Statelor Unite, si sa contribuie cu circa 500 de milioane de dolari la investitiile anuale in cercetare si dezvoltare.

„Achizitia Solvay Pharmaceuticals este o etapa-cheie in strategia Abbott de a-si consolida pozitia pe pietele importante de profil si de a contribui la cresterea sustinuta a industriei farmaceutice”, a declarat Miles D. White, presedintele si directorul executiv al companiei. „Pe langa avantajul de a introduce atat produsele Abbott, cat si Solvay pe noi piete aflate in expansiune, aceasta achizitie ne sporeste investitia in cercetarea si dezvoltarea de noi medicamente, oferind companiei noastre oportunitatea de participa activ la progresul farmaceutic”, a adaugat acesta.

In conditiile in care Abbott detine deja un portofoliu impresionant de produse farmaceutice de specialitate, contributia Solvay este reprezentata de medicamente de top – inclusiv generice de marca –, ce vor diversifica domeniile medicale pe care se axeaza compania, furnizandu-i astfel sanse considerabile de dezvoltare. Aceste produse vor intari prezenta si expertiza Abbott pe pietele de specialitate, cum ar fi cea de boli cardiovasculare, neurostiinta si gastroenterologie. De asemenea, la acest portofoliu vor fi adaugate tratamente hormonale destinate atat femeilor, cat si barbatilor, dar si pentru insuficienta pancreatica exocrina (incapacitatea de a digera corect alimentele), asociata cu o serie de afectiuni precum fibroza cistica (perturbare a glandelor exocrine, care elibereaza secretiile caracteristice pe toate caile posibile, cu exceptia fluxului sanguin – n.t.) si pancreatita cronica (inflamatia cronica a pancreasului – n.t.).

„Unirea domeniilor de activitate ale Solvay si Abbott va permite companiei noastre sa ocupe pozitia de lider pe pietele emergente cheie, care prezinta oportunitati semnificative pentru medicamentele generice de marca”, a precizat Olivier Bohuon, vicepresedinte executiv al Pharmaceutical Products Group, din cadrul Abbott. „Achizitia Solvay Pharmaceuticals reprezinta catalizatorul dezvoltarii Abbott in acest domeniu si va asigura companiei infrastructura, precum si oferta de produse necesare pentru a continua sa raspunda nevoilor pacientilor din intreaga lume”, a incheiat acesta.

Solvay Pharmaceuticals este acum parte a diviziei globale Pharmaceutical Products Group ce functioneaza in cadrul Abbott. Directorul executiv al Solvary, Werner Cautreels, va asigura interimatul pana la parasirea companiei. Impactul major al acestei achizitii a fost reflectat de castigurile Abbott raportate anterior pentru primul trimestru, dar si pentru intregul an 2010. Conform declaratiilor date de oficialii companiei, tranzactia mai include si efectuarea unor plati in cuantum de pana la 300 de milioane de euro, daca anumite target-uri comerciale sunt atinse in perioada 2011-2013.
Scrie pe 2010-02-25 de PharmaNews Noutati farmaceutice 0

Scrie un comentariuRaspunde

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul