Acord de licentiere Rigel – AstraZeneca

Compania Rigel Pharmaceuticals Inc. a declarat ca parteneriatul de licentiere semnat cu AstraZeneca si anuntat inca de luna trecuta a intrat acum in vigoare, dupa expirarea perioadei de asteptare impusa conform Actului de „Hart-Scott-Rodino” Antitrust Improvement.

Reprezentantii Rigel au mai precizat ca societatea urmeaza sa primeasca un avans de 100 de milioane de dolari din partea AstraZeneca, in baza amanuntelor legate de eficienta acordului, precum si plati aditionale pentru activitatea de cercetare. Cele doua companii au semnat acest parteneriat de licentiere, valabil pe plan mondial, pentru un potential tratament al artritei reumatoide, pentru care a fost deja finalizata etapa de mijloc a testelor clinice.

In urma acestei intelegeri, AstraZeneca beneficiaza de drepturi de dezvoltare si de comercializare a compusului fostamatinib disodic creat de Rigel, denumit R788. Parteneriatul include posibilitatea de efectuare a unor plati de pana la 345 de milioane de dolari pentru cercetare, alaturi de alte aproximativ 800 de milioane de dolari pe baza vanzarilor viitoare ale noului medicament. Societatea AstraZeneca, cu sediul central in London, preconizeaza ca va incepe ultima faza a studiilor clinice cu acest produs in a doua jumatate a anului, stabilindu-si ca scop depunerea cererii de autorizare a noului tratament in 2013.

De asemenea, AstraZeneca va mai primi drepturi exclusive asupra portofoliului Rigel de inhibitori orali Syk, precum si in ce priveste indicatiile aditionale de prescriere pentru fostamatinib disodic in afara de terapia artritei reumatoide. In urma acestui anunt, actiunile Rigel au crescut cu 8 centi, plasandu-se la 7,96 dolari, iar titlurile AstraZeneca s-au majorat cu 15 centi, la 44,76 dolari.
Scrie pe 2010-03-31 de CB ONLINE Noutati farmaceutice 0

Scrie un comentariuRaspunde

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul