Acupunctura favorizeaza pierderea in greutate

Acupunctura favorizeaza pierderea in greutate

Pentru a slabi, persoanele cu surplus de greutate pot apela si la acupunctura, o disciplina cheie a medicinii traditionale chineze. Aceasta defineste starea buna de sanatate ca fiind echilibrul  subtil intre energiile yin si yang. Acupunctura corecteaza un eventual dezechilibru cu ajutorul acelor sterile, care pozitionate in anumite puncte pot atrage sau  dispersa energie, dupa caz. Cercetaotorii de la universitatea Kyung Hee (Seul, Coreea de Sud) au testat aceasta metoda traditionala chineza pe 91 de adulti supraponderali, care au urmat acelasi regim alimentar.

 

In cadrul acestui studiu, voluntarii au fost impartiti in trei grupuri, unul placebo, unul in care era un singur punct de acupunctura si al treilea, cu cinci puncte de acupunctura, pe urechea externa. Prima treime de voluntari a abandonat regimul alimentar, considerand  ca este prea dificil sa urmeze dieta.  A doua treime de participanti a  inregistrat o scadere a indicelui de masa corporala de 5,7%. Cercetatorii au constatat ca voluntarii din al treilea grup au pierdut grasime coporala, dimensiunile taliei s-au diminuat, iar indicele de masa corporala a scazut cu 6%.  Diferentele au devenit semnificative dupa patru saptamani.

 

Pentru o anumita pierdere in greutate, punctele de acupunctura vor fi diferite de la un pacient la altul: terenul, nivelul energetic si motivele luarii in greutate sunt specifice fiecarei persoane in parte. Acupunctura este eficienta pentru a pierde 5 pana la 10 kg, potrivit medicului specialist in acupunctura, Dr Eraud. Acesta a mai subliniat ca numarul de sedinte de acupunctura nu poate fi stabilit in avans, depinzand de surplus, motivatie, raspuns la aceasta metoda. Obiectivul este de a pierde 1 kg pe saptamana, nu mai mult, dupa care sunt necesare sedinte suplimentare pentru a stabiliza greutatea.

 

"

Scrie pe 2013-12-19 de Top Sante Farmacia casei tale 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul