Adenuric

Forma de prezentare: 80 mg comprimate filmate

Compozitia calitativa si cantitativa:
Fiecare comprimat contine febuxostat 80 mg Grupa farmacoterapeutica: preparate care inhiba productia de acid uric Codul ATC: M04AA03

 

Indicatii terapeutice:
Tratamentul hiperuricemiei cronice in bolile in care depunerea de urati a avut deja loc (inclusiv tofus gutos si/sau artrita gutoasa in antecedente sau in prezent).

 

Mecanism de actiune:
Acidul uric este produsul final al metabolismului purinei la om si este generat in cascada hipoxantina ---> xantina ---> acid uric. Ambele etape ale transformarilor de mai sus sunt catalizate prin xantinoxidaza (XO). Febuxostatul este un derivat 2-ariltiazolic care isi atinge efectul terapeutic de scadere a concentratiei serice de acid uric prin inhibarea selectiva a XO. Febuxostatul este un inhibitor puternic, selectiv, nepurinic al XO (NP-SIXO), cu o valoare in vitro a constantei inhibitorii Ki mai mica decat un nanomol.

S-a demonstrat ca febuxostatul inhiba puternic atat forma oxidata a XO, cat si pe cea redusa. La concentratii terapeutice, febuxostatul nu inhiba alte enzime implicate in metabolismul purinic sau pirimidinic, si anume guanindezaminaza, hipoxantin-guanin-fosforibozil-transferaza, orotat-fosforibozil-transferaza, orotidin-monofosfat-decarboxilaza sau purinnucleozid- fosforilaza.

 

Autorizare:
Produsul a fost autorizat prin procedura centralizata de catre EMEA si, urmare a deciziei Comisiei Europene, are autorizatie de punere pe piata valida pe intreg teritoriul Uniunii Europene.

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata: Ipsen Manufacturing Ireland Ltd (IMIL), Irlanda

Scrie pe 2008-10-12 Medicamente noi 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul