Agentia Europeana a Medicamentului va evalua riscurile cardiovasculare ale tratamentelor pe baza de ibuprofen in doze mari si pe

Agentia Europeana a Medicamentului va evalua riscurile cardiovasculare ale tratamentelor pe baza de ibuprofen in doze mari si pe

Ibuprofenul apartine unei clase de medicamente numite antiinflamatoare nesteroidiene (AINS). Substanta activa este prezenta in multe medicamente pentru tratarea durerii, inflamatiei si febrei, iar doza obisnuita pentru adulti si copii (peste 12 ani) este de 200 pana la 400 mg pe zi, daca este necesar.

 In aceste limite, Agentia Europeana a Medicamentului nu pune sub semnul intrebarii siguranta produsului, asadar, majoritatea pacientilor care-l administreaza ocazional nu trebuie sa-si faca probleme. In 2013, aceeasi autoritate  a analizat datele disponibile pentru diclofenac, un alt anitinflamator  nonsteroidian si a emis ulterior recomandari pentru a reduce la minim riscurile cardiovasculare pentru tratamentele  regulate in doze mai mare de 2400 mg pe zi.

Rezultatele unei analize publicate pe baza datelor mai multor studii clinice sugereaza ca riscul cardiovascular  asociat diclofenacului si ibuprofenului in doze ridicate poate fi similar cu cel cunoscut in cazul inhibitorilor COX-2, precum medicamentul Vioxx retras de pe piata. Aceeasi autoritate va evalua si interactiunea dintre ibuprofen si aspirina, chiar si in doze reduse, combinatie administrata si pentru reducerea riscurilor cardiace si accidente vasculare cerebrale.

 

 

 

"

Scrie pe 2014-06-23 de Top Sante Durerea si medicamente... 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul