Ajustarea dozei de penicilina necesara pentru greuatatea corporala mai mare a copiilor de azi

Recomandarile  privind dozajul penicilinei au ramas neschimbate de aproximativ 50 de ani si se bazeaza in cea mai mare parte pe varsta copiilor. Totusi, expertii sustin ca doza de care are nevoie copilul este determinata de greutatea corporala, iar greutatea medie a copiilor a crescut, ceea ce inseamna ca exista posibilitatea ca acei copii sub tratament cu penicilina sa nu primeasca doza necesara pentru a invinge infectia. Prin administrarea unor doze gresite, cresc sansele ca bacteria sa devina rezistenta la antibiotice. In acest fel, infectiile  vor deveni tot mai greu de tratat.

 Astazi, greutatea medie a unui copil de cinci ani  este de 21 de kilograme iar a unui copil de 10 ani de 37 de kilograme, cu 20% mai mult decat  in 1963, sustin cercetatorii de la King’s College din Londra. Adminstrarea unei doze mai mici decat cea necesara poate duce la cresterea riscului de complicatii severe, si la o durata mai mare a tratamentului. Din studiul realizat de cercetatorii britianici reiese ca nu sunt suficente dovezi care sa sustina recomandarile actuale privind dozajul penicilinei la copii. Astfel, principiul de dozare care se aplica este  acela ca greutatea corporala la un copil este jumatate din cea a unui adult, un copil mai mic = jumatate din greutatea unui copil  mare, greutatea unui infant este egala cu jumatate din greutatea unui copil mic.

Rezultate  studiului arata ca dozele administrate conform acestui principiu pot fi mult mai mici de  dozele necesare.In plus, datele obtinute au aratat ca multe din infectiiile copiilor nu necesita  tratament cu antibiotice. Multi din cei 5 milioane de copii din Anglia care primesc penicilina pe cale orala in fiecare an, s-ar putea sa nu aiba nevoie de antibiotice, dar cei care au nevoie intr-adevar, ar trebui sa primeasca doza optima, au declarat cercetatorii care au realizat studiul.

 

 

 

 

"
Scrie pe 2011-12-16 de The Telegraph Noutati farmaceutice 0

Scrie un comentariuRaspunde

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul