Alaptatul influenteaza nivelul de inteligenta a copilului

Copiii alaptati pentru o perioada mai indelungata de timp au obtinut rezultate mai bune la testele de inteligenta si testele lingvistice la varsta de trei ani si cea de sapte ani, dupa cum arata un nou studiu realizat in Statele Unite. Cercetatorii au descoperit ca pentru fiecare luna in plus de alaptare raportata de mama, copii au avut rezultate putin mai bune la testele mentionate mai sus, dar nu si la testele pentru capacitatea motrica si memorie. Rezultatele obtinute vin in sprijinul recomandarilor pediatrilor pentru alaptatul pana la varsta de 6 luni, urmat de o combinatie intre alaptat si introducerea alimentelor solide.

Pentru acest studiu, cercetatorii americani au monitorizat 1312 femei din Massachussets, recrutate in perioada in care erau insarcinate, intre 1999 si 2002 si copii acestora. Participantele la studiu au raportat daca au alaptat si varsta pana la care copilul a fost alaptat, apoi au dat teste de inteligenta standard (si mame si copii). La testele de limba date la varsta de trei ani, copiii din cadrul studiului au inregistrat o medie de 103.7 puncte. Dupa ce nivelul de inteligenta al mamei si alti factori inclusiv venitul au fost luati in calcul, cercetatorii au constatat ca fiecare luna in plus de alaptat se asocia cu 0,21  puncte in plus la test.

Copii care au fost hraniti exclusiv cu lapte matern pentru sase luni au inregistrat in medie cu trei puncte mai mult la testele de limba comparativ cu cei care nu au fost deloc alaptati. La testele de inteligenta (citit si scris) date la varsta de sapte ani, media a fost de 112,5 puncte iar fiecare luna in plus de alaptare a fost asociata cu 0,35 puncte in plus. Anumiti compusi din laptele matern printre care si aminoacizi, acizi grasi omega-3 si colesterol ar putea fi importanti pentru dezvoltarea creierului. Alaptatul a fost asociat cu un risc mai mic de eczema si infectii la stomac in randul copiilor mici.

 

 

 

 

 

 

 

 

"
Scrie pe 2013-07-30 de Reuters Noutati farmaceutice 0

Scrie un comentariuRaspunde

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul