Alaptatul timp de sase luni scade riscul de cancer

Mamele care alapteaza pentru sase luni prezinta un risc de deces din cauza cancerului cu 10% mai mic. Analiza stilului de viata pentru 380.000 de persoane a aratat ca cei care au urmat   recomandarile expertilor pentru preventia cancerului, cum ar fi limitarea consumului de alcool, si-au diminuat probabilitatea de deces ca urmare a unor boli majore cu o treime.

 

Cu ajutorul acestor recomandari date de o organizatie mondiala pentru cercetare in cancer femeile care nasc sunt sfatuite sa-si alapteze copii pentru cel putin 6 luni. Studiul a aratat ca pentru cele care au procedat astfel  riscul de cancer a scazut cu 10% in timp ce probabilitatea de deces ca urmare a unei boli infectioase sa scada cu 17%.

Recomandarile pentru preventia cancerului sunt urmatoarele: o greutate corporala cat mai aproape de cea normala, activitate fizica timp de 30 de minute pe zi, limitarea consumului de bauturi indulcite, alimente sarate, bauturi alcoolice, alimente procesate si carne rosie, dar un consum suficient de fructe si legume.

Cei care urmasera cel mai indeaproape toate recomandarile pentru preventia cancerului prezentau un risc de deces din cauza unei boli respiratorii cu 50% mai mic, din cauza unei boli circulatorii cu 44% mai mic, si din cauza cancerului cu 20% mai mic.

Studiului la care au participat persoane din 9 tari europene a fost primul care a analizat impactul alaptatului asupra scaderii riscului de deces din cauza anumitor boli, atunci cand este asociat cu alte  schimbari ale stilului de viata.

 

 

"
Scrie pe 2013-03-28 de The Telegraph Ingrijirea mamicii 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul