Alimentatia bogata in  fibre reduce riscul de afectiuni cardiace

Alimentatia bogata in fibre reduce riscul de afectiuni cardiace

Un studiu recent sugereaza ca o cantitate semnificativa de fibre in alimentatie poate diminua riscul de a dezvolta  afectiuni cardiace. In cadrul studiului coordonat de Diane Threapleton (University of Leeds) au fost analizate date nutritionale din Statele Unite, Australia, Europa si Japonia pentru a putea evalua diferite aporturi de fibre in alimentatie. Echipa de cercetare a analizat aportul de fibre totale, fibre insolubile ( precum cele din cerealele integrale), fibre solubile (cele din nuci, ovaz, legume), fibre  provenite din legume si din  fructe dar si doua categorii de boli cardiace.

 

Una din aceste categorii include acumularea de placi in  arterele inimii ce ar putea duce la infarct (potrivit American Heart Association). Cea de-a doua categorie de tulburari este de natura cardiovasculara (un termen vast care acopera afectiunile inimii si vaselor de sange precum infarct, accident cerebrovascular, insuficienta cardiaca). Cu cat consumul de fibre  era mai mare, cu atat riscul  de afectiuni din cele doua categorii se diminua, potrivit constatarilor oamenilor de stiinta.

 

Consumul mai mare de fibre solubile a dus la o scadere mai semnificativa a riscului de maladii cardiovasculare spre deosebire de cele coronariene, in timp ce fibrele din cereale au scazut mai mult riscul de afectiuni coronariene fata de riscul de afectiuni cardiovasculare. Pentru fiecare 7 grame in plus de fibre consumate pe zi, s-a observat o diminuare a riscului pentru ambele categorii de afectiuni, potrivit studiului publicat online in British Medical Journal. Cantitatea zilnica de fibre recomandata variaza de la 20 la 38 de grame.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"

Scrie pe 2013-12-23 de MSN Dieta si alimentatie 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul